Vlada je na dopisni seji sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ter Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti.

Šport še na najvišjem nivoju in brez gledalcev 

Odlok določa, da športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena. Ne glede na to, pa je proces športne vadbe dovoljen športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju, v individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena.

Prepoved obratovanja kinodvoran

Poleg diskotek in nočnih klubov je ponujanje storitev neposredno prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah, razen v galerijah, muzejih, arhivih in knjižnicah, ob upoštevanju omejitve 1 oseba na 20 kvadratnih metrov.

Spremembe tudi glede gostiln, frizerskih salonov in fitnesov

Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih v rdečih regijah je prepovedano. Gostinski obrati v oranžnih regijah lahko obratujejo od 6. do 21. ure, vendar le za mizami (sedeča postrežba) ter ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra, razen za osebe iz istega gospodinjstva, ki sedijo za isto mizo. Pod enakimi pogoji je dovoljena tudi gostinska dejavnost v nastanitvenih obratih in to ne glede na status regije.

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov.

Po danes sprejetem odloku to velja tudi za frizerske in kozmetične salone v rdečih regijah, kjer je prej veljala omejitev, da je lahko v prostoru hkrati le ena stranka.

Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 osebe na 20 kvadratnih metrov. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ntinstuna (nepreverjen)

Ma jebite se vij z vasemi bedastami ukrepami banda podkuplena

Vipko
Truplo

Citat: Odlok določa, da športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena.
... takoj zatem:
Citat: Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih......
Če dobro razumem ne smem kolesariti in če sem dobro prebral spodnje lahko kolesarim!
So na sobotainfo narobe kaj prepisali ali pa so na vladi besedno tako skomplicirali...?

čikapajo (nepreverjen)

Ta vlada vsako stvar tak skomplicira, da sami ne razumejo za kaj sploh gre. In do sedaj so še vsako stvar popravljali. Določene stvari so popravljali še isti dan in nekajkrat, ker ugotovijo, da ga poserjejo. Večina so itak neživljenjske.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ja, tole glede športne aktivnosti je napisano kot neko čudo. Zdaj, lahko kolesarim s tremi kolegi ali pajdašico? Ker je dovoljena vadba z največ šestimi udeleženci bi rekel, da je?
Ne vem, če se take zadeve ne dajo napisati v enem stavku kot npr.: "Dovoljene so vse rekreativne športne dejavnosti z do šestimi udeleženci in ob upoštevanju varnostne razdalje!"

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

gruplo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ge pa tij najdeš 3 kolega, če pa se cejla Sobota iz tejbe smije pa norca dela.

In reply to by Truplo

Banda. . (nepreverjen)

Vsak dan neki novi odloki, pa kaj se vi koronisti zajebavate ali mislite resno.
Enkrat že zaprite VSE in bo mir.
Ampak mi je jasno da to ne gre , ker vi za te dneve prekleto mastno kasirate ko nam vsiljujete neke ukrepe a v žepu držite fige.
Ampak,,,,,, bog vam pomagaj...

Starejše novice