*Fotografija je simbolična
Po podatkih NIJZ se je število okuženih povzpelo na 414.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sporočil, da se je število okuženih z novim koronavirusom povzpelo na 414. Do sedaj je bilo opravljenih 13098 testiranj.

Do 22. 3. 2020 je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 104 občinah (49 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 54 občinah, so še sporočili z NIJZ.

V Pomurju so po dva primera zabeležili v Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru in v Veržeju. Po enega pa še v Beltincih, Tišini in Kobilju.

VIR: NIJZ
VIR: NIJZ

S spleta

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vej pa (nepreverjen)

ka je Šarec pravo 9.marca ko je bilo 10 okuženih v SLO? Ne delajmo panike glede števila okuženih! Falabougi ka je nej več precednik vlade!

fee... (nepreverjen)

No in zdaj je Janša predsednik pa se na veko dela panika pa število kao ukuženih še vedno narašča. V kon je te zdaj point tvojoga bluzenja?

In reply to by vej pa (nepreverjen)

fvejtzu (nepreverjen)

Sarec je nespsoben, mask ne potrebujete, nic vam ne pomagajo, skocite v bazen brez vodo. ta clovek je katastrofa.

In reply to by vej pa (nepreverjen)

seat ibica (nepreverjen)

Odličen komentar nemškega pulmologa dr. Wolfgang Wodarg-a

https://youtu.be/mmq8Ze_x1o0

In reply to by vej pa (nepreverjen)

fee... (nepreverjen)

Škoda ka si to nede dosta lidij pri nas poglednolo, že zaradi toga ka so jih prepričali ka je resno vse tak kak nan politika in mediji pravijo. Resno nan fali kritilnoga razmišljanja. Konec razlage toga doktora mi je pa še najbole všeč.... točno to vidimo ka se dogaja pri nas. Resno je žalostno ka je narod tak na prvo žogo pripravljeni vrvati vse, samo ka njemi to prava politična opcija prestavi kak najvišjo možno resnico. Škoda ... na konci de nan pa redno žal in mo se na pune kukli po glavi kak smo bili nouri pa naivni.

In reply to by seat ibica (nepreverjen)

fee... (nepreverjen)

Mene zanima što so tej okuženi, od ge so, lejko kakšnoga predstavite z imenon in priimkon? Kakšne konkretne informacije nej samo nekše številke? V kakšnon stanji so okuženi? So doma ali so hospitalizirani? Je kakšen kritičen primer? Samo nekše številke katere nišče dejansko nemre preveriti, če resno držijo. Isto kak v Italiji ge že dva tedna sakšoga umrloga nad 60 let, kateri umre v bolnišnici vpišejo v statistiko umrlih od korone.

vej pa (nepreverjen)

Vsi v evr.državah si zmišlavlejo štev in tak samo cuj pišejo? pa ge tij živiš?

In reply to by fee... (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Odkod pa tebi podatek, da vsakega nad 60 let vpišejo v statistiko umrlih od korone?? Ali samo gobec vrtiš, brez enega konkretnega dokaza?

In reply to by fee... (nepreverjen)

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Ja tak je si zdajnumirajo od korona virus sam nateg

In reply to by VRANA (nepreverjen)

fee... (nepreverjen)

Od znanca iz Italije od keroga žena dela v eni bolnici. Kelko mi je pravo je njihovo zdravstvo že duga lejta v riti, bolnice so katastrofa, bole podobne hiralnican kak pa bolnican. Poglente samo tej zadnje posnetke iz bolnišnic v Italiji. Bolnice izglednejo tak kak so pri nas izglednole po drugi svetovni vojni. Zato je mela Italija že prešnja leta takšno veljo umrljivost gda so bile razne epidemije gripe in podobno. Vse majo zastarelo in nehigienično. In glede na to ka majo ogromno starih prebivalcov, kerih je že vačik celo leto na tisoče po bolnicaj zaradi takših in ovakših bolezni, je nej čudo ka gda en takšen virus vdari v bolnice jih pomori nenormalno velko število. In pri njih je glih to problem, ka so njihovi zdravstveni delavci prinesli tej virus v bolnišnice in domove za ostarele in zdaj majo to ka majo. Par lejt nazaj smo bili na dopusti v Italiji in se je sin neka poškodoval pa smo ga pelali na šivanje v eno njihovo bolnico, pa van poven ka so naše bolnice hoteli s petimi zvezdicami proti tistomi ka san tan vido. No pa ka ti še poven ka mi je pajdaš pravo, ka so v bistvi resno tou začnoli delati ka gda kakšen starček merje zaradi starosti ali zaradi koga drugoga, ga zdaj po hitron postopki napišejo na listo umrlih od korone in v pol ure že opravijo pogreb. Nej jin trbej nič razlagati sorodnikon, nej trbej obdukcij, nej trbej dodatne papirologije.... virus ka je zaodo in konec. Nišče se ne buni, vse je po hitron postopki. Glede na to ka ma pajdaš insajderske informacije in glede na to ka tudi san malo poznan razmere v Italije bi skoraj vrvo ka je to v resnici tak. Lejko pa tudi samo gobec vrtin pa neman v resnici pojma tak kak ti nej.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če si pogledneš video od Dr. Wolfanga Wodarrga boš vido, da je bilo že pred to epidemijo v italijanskih bolnišnicah katastrofalno stanje glede bolnišničnih okužb. 26% bolnikov z akutnimi težavami je dobilo bolnišnično okužbo. V Nemčiji 0,5%. Zdaj je verjetno v tej prenapolnjenih bolnicaj stanje še dosti slabše.

In reply to by fee... (nepreverjen)

seat ibica (nepreverjen)

odličen komentar.
ljudje so slepi - vidijo le tisto kar želijo.

vsepovsod apokaliptična manija katere končni imenovalec je "italijanski scenarij"
nihče pa ne vpraša zakaj izključno italija?
zakaj v nemčiji, avstriji izredno nizka umrljivost?
nenavsezadnje - po slovenskih podatkih, smo priča manjši umrljivosti kot pri gripi (0,1%)

a slučajno "smrtonosni" koronavirus prilagaja svojo smrtonosnost glede na meje držav?

In reply to by fee... (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)
fee... (nepreverjen)

Fala

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Malo nori (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tej koronavirus je en drek.
Novinari samo paniko tirajo.
Meni sploj nej jasno zakoj moremo doma biti..

Vanelli (nepreverjen)

Da si tij že pijso ka maš korono...pa si še itak nej crkno?

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Zato ker so nekateri prisli iz dreka na vlado pa zdaj jebejo mater mackin in ne da bi resavali problematiko v gosp.ga rajsi uničujejo

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Zato ker so nekateri prisli iz dreka na vlado pa zdaj jebejo mater mackin in ne da bi resavali problematiko v gosp.ga rajsi uničujejo

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Si ki verjamet v te lari fari nategnjen virus ste okuzeni zaradi tega da berete in verjamete. Niste se gorprisli da je politicno uničevanje podjetnistva. Jebe se njim za nas ljudi na vrhu itak majo zagarantirano placo in vse. SAMA BEDARIJA TA VIRUS BLA BLA BLA. POGLOBITE SE MALO V STATISTIKO ZA NAZAJ PA STAROST UMIRANJA ISTO KOT LANI AMPAK ZDJ SI UMREJO GLEDE VIRUSA NE ME JEBAT GLUPI STE VSI TISTI KI POZROCATE TO PANIKO IN AGONIJO

forint (nepreverjen)

Kelko od teh 414 je že ozdravelo?

hhhg (nepreverjen)

Uradno še niti 1

In reply to by forint (nepreverjen)

Machoo (nepreverjen)

prehlad traja en do dva kedna ponavadi...

In reply to by forint (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Koronavirus traja 2-3 tedne, če so simptomi blagi. Če pa moraš v bolnišnico traja bolezen nekje 6-8 tednov to je pri nujnih primerih.

In reply to by forint (nepreverjen)

fvasai (nepreverjen)

Tako je Slovenija postala edina evropska država, kjer se novinarji - med epidemijo - načrtno ter organizirano ne borijo proti koronavirusu, ampak samo, izključno proti - vladi?!

tootu (nepreverjen)

Slovenija je tudi edina evropska država kero trenutno vodi bivši komunistični funkcionar in pravnomočno obsojeni kriminalec in zapornik.

In reply to by fvasai (nepreverjen)

Senčnik (nepreverjen)

Komentatorji,sploh ne vejte kak ste več dosadni.. najboljše bi bilo,ka bi malo šli v Italijo poglednit kak je kaj tam

proizvodnja (nepreverjen)

Upam, da bodo ti, ki pravijo, da vlada dela zgago in propagando, da bodo v prvih vrstah na razpolgo, kot prostovoljci pri pomoči potrebnim ob navedeni bolezni! Možno pa je tudi rep med noge in pametovanje na forumu, kot pametujem jaz in tudi večina ostalh!

seat ibica (nepreverjen)

no jaz pa upam, da boste vsi lahkoumni zagovorniki blokade gospodarstva in osebne svobode v prvih vrstah pri rezanju plač in pokojnin, ki bodo posledica nepopravljive škode narejene s kolektivno psihozo.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

Mandzopandzo (nepreverjen)

Vsi ki mislite, da je to navaden virus, nic nevaren, se prosim javite v bolnici, kot prostovoljici, ker jih tam se kako mocno potrebujejo.

prostovoljec123 (nepreverjen)

Zakoj? Ka pa se te dogaja v bolnicaj ka tak nujno potrebujejo prostovoljce? Kelko znan je samo par lidij hospitalizejranih zaradi toga virusa, vse ostalo je skenslano v bolnicaj. Nič se ne dela, nega operacij, nega pregledov, nega nič. Zakoj se te tak močno potrebujejo prostovoljci?

In reply to by Mandzopandzo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To bi tudi jaz rad znal. Glede nato, ka je gnes 51 hospitaliziranih, da so odpovedali vse nenujne preglede in operacije me resno zanima kak so zdravstveni delavci preobremenjeni.

In reply to by Mandzopandzo (nepreverjen)

prostovoljec123 (nepreverjen)

Aja, še neka me zanima. 414 mamo okuženih, hospitalizejranih je pa samo 30 lidij. Ge je ostalih 384 okuženih? Domov so jih spustili? Kak so tou lejko napravili, če je pa tej virus prej tak smrtno nevaren. Zna što ge je teh 384 okuženih prebivalcov Slovenije? Štokoli?

Sobočanec123 (nepreverjen)

V vsaki Evropski državi te bodo poslali domov, če boš imel blage simptome, da ne boš po nepotrebnem zavzemal prostora v bolnišnici. Ko boš imel hude simptome (ne boš mogel dihat) pa te bodo sprejeli. To je čisto normalno. Zato smo pa vsi doma, da virus v čimvečji meri izzveni in ne pride do dodatnih okužb. Na Kitajskem so bili zaradi tega doma 2 meseca brez, da bi smeli iti ven iz stanovanja.

In reply to by prostovoljec123 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Res je to strašno nevarna bolezen, če jih je od 414 okuženih samo 51 v bolnici. Pa še maske so nej nabavili.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Do zdaj je bilo najdenih 414 okuženih misliš. To ni dejanska številka, saj nimamo kapacitete, da bi pretestirali npr. celo Ljubljano kaj šele Slovenijo. Tudi druge države opuščajo testiranje saj smo prišli že mimo točke brez povratka. V Sloveniji za zdaj zgleda, da smo bili še relativno pravočasni z izolacijskimi ukrepi bomo pa videli kaj bo prinesel naslednji teden. Mimogrede teh 51, ki so v bolnici potrebuje minimalno kisik, saj bi bili poslani domov, če bi imeli blage simptome. Problem bo, ko se bo napolnila intenzivna nega v kateri smo imeli le 30 prostih respiratorjev. Ta številka je zdaj manjša ker so jih morali že uporabiti. Kar se tiče mask, če nekateri mislite, da lahko dobite 10 milijonov mask/zaščitne oprem, v času ko jo imajo naročene vse evropske države se krepko motite. Na lestvici pomembnosti evropskih držav smo čisto pri dnu. Tako, da bo tudi oprema prišla zelo pozno.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Prav imas...pa saj se v slo kar drzimo...bo bolje

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

SRAM NAJ VAS BO (nepreverjen)

Sram naj vas bo komentatorji, ki v teh težkih časih ne morete brzdati svoje hudobije in širjenja sovraštva, niste sami krivi, krivi so tisti, ki so vas tako vzgojili. Ljudje umirajo vi se pa norčujete, mislim da nižje umsko ne gre. Namesto, da bi skupaj stopili in pomagali en drugemu se greste politike. Hvala Bogu, da Šarca več ni kaj bi bilo če bi še bil ??? Sam je dezertiral, kapituliral in odstopil - prvi kot kapetan pobegnil z ladje, ki se je utapljala, in ni ga sramota, da se sedaj oglaša in razpihuje sovraštvo in hujska ljudstvo, moral pa bi biti že v zaporu kjer tudi slej ali prej bo.

SRAM NAJ NAS BO (nepreverjen)

Si nas že prijavo policiji butec eden?

In reply to by SRAM NAJ VAS BO (nepreverjen)

luci-fer (nepreverjen)

dezerter
je kapituliral
odvzet mu ve državljanske pravice
tudi pravico do opravljanja 6 popravcev na lesarski šoli

In reply to by SRAM NAJ VAS BO (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice