Zaradi neupoštevanja stavkovnih zahtev bodo sindikati zdravstva in socialnega varstva danes med 7. in 22. uro stavkali. Stavka bo potekala v zdravstvenih domovih, bolnišnicah, socialnovarstvenih zavodih, centrih za socialno delo in lekarnah.

V zdravstvenih domovih in bolnišnicah bodo nudili le nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo. Ljubljanski klinični center sicer napovedanih pregledov, obravnav in posegov ne bo odpovedoval.

Delo v vseh socialnovarstvenih in posebnih socialnovarstvenih zavodih bo potekalo kot ob nedeljah. Na zavodih za usposabljanje in varstveno-delovnih centrih bodo v času stavke opustili vse nenujne storitve.

Centri za socialno delo bodo zagotavljali le nujna pooblastila. Med 10. in 16. uro bodo odprte le dežurne lekarne, kjer bo veljal nedeljski režim dela.

Sindikati so od vladne strani v torek pričakovali protipredlog, iz katerega bi bilo razvidno, da ima vlada dejansko interes razrešiti njihove stavkovne zahteve. A jim, kot so pojasnili na sindikalni strani, ni nastopila naproti niti v minimalnih zahtevah.

Minister za zdravje Janez Poklukar sicer razlogov za stavko ne vidi, podobno meni tudi minister za delo Janez Cigler Kralj.

Komentarji (37)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Kaj zdravniki sploh hočejo? Višje plače. Da, nikoli ni dovolj. Toda, če je njim premalo 7 tisoč evrov, naj se vprašajo kako živijo tisti s 600€ pokojnine in so vse življenje delali zato, da bi oni lahko brezplačno študirali. Vsaj malo družbene odgovornosti in socialne empatije bi pa človek od njih vendarle pričakoval.

alfa m. (ni preverjeno)

Butl. Od zavisti si slep in ne vidiš, da stavkajo vsi razen zdravnikov.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Znon ale nej (ni preverjeno)

Maš praf, ale doktore do tüde štrajkale, prlej ale sledek. Se vüpan stavete!

In reply to by alfa m. (ni preverjeno)

Znon ale nej (ni preverjeno)

Vlada je po mojon napravela velko napako! Doktore so nej slabo plačane, zatou je nej bilou nikšne potrejbe, ka njej obečajo vejkše plače. Če je osnova premala, se tou mora popravete, se tej enormne dodatke pa zmanjšate. Kak prvo! Doktore so prisejgle, Hipokratovo prisego majo, zatou so dužne, ka delajo, četüde v nevarnoste. Kak policija, kak vojska, če ge pouče, kak gasilce, kak... Ka se njin da kakšen dodatek še ajde, pa tüde šolnekon, pa trgofcan, ale se tou je prejšlo sakšno razumno mero.
In pravilo prave, da kome ponüjdeš prst, hitro zgrabe rokou! Še dobro, ka je rejsan ednouk ustavno sodišče odloučelo, kak trbej: nej politečno, nej so se med sebof grizle, kak običajno.
Če doktoron dovolejo, ka stoupejo izven toga plačilnoga sistema, mo mele kaos: te do tau zahtejvale sodnijke, pa šolneke, pa policija nede štela zaostajate... Mamo mij telko pejnez, ka večijno zapravemo za plače, namesto za investiceje???

In reply to by alfa m. (ni preverjeno)

ZA alfa m. (ni preverjeno)

Butl si 3x, ja ka pa lahko zdravniki delajo brez ostaloga osebja te pijtam ??? NIČ Nič ne delajo, samo ne štrajkajo. Banda pokvarjena na cesto je neterati pa lopate v roke, da bodo videli kako za njih delajo ti ki dobijo 600 €

In reply to by alfa m. (ni preverjeno)

alfa m. (ni preverjeno)

Ok Mao Zedong. Drži se raje lopate.

In reply to by ZA alfa m. (ni preverjeno)

Miki mali (ni preverjeno)

ZA RADI INFORMIRANJA JAVNOSTI OBJAVITE VSE PLAČE IN DODATKE ZDRAVNIKOV (tak kot so objavili policiste plače) POTEM BOMO ZNALI ZAKAJ STAVKAJO.
ČE SO TAK MIZERNA PRIMANJA POTEM NEMAJO KAJ SKRIVATI, ALI PAČ???????

Javni sektor (ni preverjeno)

V bistvi bi mogli objaviti plače vseh zaposlenih v zdravstvi. Mene osebno najbole zanimajo plače višjih oziroma glavnih sester.

In reply to by Miki mali (ni preverjeno)

Wlp (ni preverjeno)

Ge ti lejko poven. Ge man kak medicinska placa v SBMS place, ka jo v dobin okole 1200€. V ton so nocne, potni stroski in malica. Placa visje medicinske sestre je 60% coj! Zdaj kelko ti te podatek povej pa san znas

In reply to by Javni sektor (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

Ka te tij motas meni kelko ge place man pa ka lazen? Nocnih ne delan, tak ka.. povej mi kelko mas osnove? Verjetno nej dosta vec kak ges.

In reply to by Wlp (ni preverjeno)

Ehh (ni preverjeno)

Ce ne delas nocnih pa je te to tvoj problem! Skos lejko prosis za premestitev! Itak znas ka nemrejo dobiti lidi za nocne ce ze delas tu! Pa te delaj pa sluzi vec….

In reply to by Mikimaus (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

Pa ci ne delan v bolnici 😂🤦‍♀️

In reply to by Ehh (ni preverjeno)

alfa m. (ni preverjeno)

Obstaja neka stvar kateri se ji reči google iskalnik. Vse je na internetu. Da ne boš šokiran nad plačami.

In reply to by Mikimaus (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

Ne vidi razlogov za stavko? Kot srednja medicinska sestra imam plače 800€. S potnimi stroški in dodatki za izmensko in nedeljsko delo. 800€!!!! Se pravi isto kot čistilka, strežnica, bolničar s 3-letno šolo… pa nimam nič proti tem poklicom, da ne bo pomote. Tudi za njih želim višjo plačo. Ampak neka razlika pa mora biti.

Konan (ni preverjeno)

To ni res!!!

In reply to by Mikimaus (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

Mi ti nakazuješ plačo ali kak veš?

In reply to by Konan (ni preverjeno)

Wlp (ni preverjeno)

Ge tudi delan kak medicinska sestra in ti lejko
poven ka je to laz. Ce man ge +-1200€ mas ti tudi, vace nebi bila tu, ampak prejk meje v kaksnon domi za upokojence.

In reply to by Mikimaus (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

Ne delam v bolnici in ne vem kak tan majo, ges pisem kak ges man. Pa namesto ka bi fkup drzale, se najdejo taksne cvetke ka te pljuvajo po nas. Zato pa smo tan ge smo. Bravo kolegice :)

In reply to by Wlp (ni preverjeno)

VEC (ni preverjeno)

Lejko vkup drzimo, samo to ne pomeni ka trbej lagati pa spilati neksne srmake, keri majo kao 700€ place! Malo je clovestvo zgubilo na postenji, iskrenosti… Vse je samo neksno nategavanje, laganje, pomilovanje! Vse ka se pove pa guci je kaz, te pa vrvle nekome pa zavupaj nekome! Je pa dejstvo ka gnes den 1000€ place je nej NIC in si vsaki zasluzi vec

In reply to by Mikimaus (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

1. Zgoraj je glih povedal/a ka z nocnimi, potnimi in malico dobi 1200. TOREJ je to osnova mogoce okrog 800€ kot pri meni.
2. Kaksno korist man od laganja? 😂
3. Nejsan pravla ge delan pa ka delan. Nejsan v bolnici ali ZD, ampak pri zasebniki. In neman prilike delati nocnih.
4. Za penzijo se ti stej osnovna placa. Cvetke se samo sprijaznite z dodatki nocnimi potnimi pa gucte kak mate 1200 place. Penzijo te pa mele isto kak streznice. Iz izkusenj pravim ;)
Zato pa praven ka bi mogle vkup drzate, nej pa ka zaj mene napadate tu prek foruma, ker san povedala cifro svoje place. Nevejte sto san pa ka san pa ge delan, tak ka nehajte napadate. Glu*ace! Nemren lepse.

In reply to by VEC (ni preverjeno)

ehhhh (ni preverjeno)

Nemre bolnica placuvati v menje kak je zajamcena minimalna placa! Te lazi vsaj tak ka de ti lejko sto vrvo

In reply to by Mikimaus (ni preverjeno)

Mikimaus (ni preverjeno)

Za dodatek do minimalne place je ehhhh ocitno se nej ciu.

In reply to by ehhhh (ni preverjeno)

1234tik tak (ni preverjeno)

STAVKE SPLOH NE PODPIRAM !!!
MALO VEC DELAJO IN ZE STRAJKAJO
HALO DELAJO 6 DNI 2 ALI 3 DNI SO PA DOMA
DELAVEC DELA 6 DNI V TEDNU IN IMA 1 DAN PROSTI PA MORA ZA 800 E DELATE TUDI 14 UR IN NE SME STRAJKATE UPOKOJENCI Z 40 LET DELOVNE DOBE PA DOBI 600 E
ZATO NE PODPIRAM STRAJKA
ENAKO TUDI UCITELJI VECINA SO DELALI OD DOMA.TEH 4 DO 5 UR DNEVNO OSTALO PA SO SE STARSI Z OTROKO UCILI DOMA .
SRAMOTA

BANDA POKVARJENA (ni preverjeno)

Banda pokvarjena na cesto je neterati pa lopate v roke, da bodo videli kako za njih delajo ti ki dobijo 600 € na mesec.

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tebe bi tudi trbelo naterati za lopato nej ka si socialne problem v toj državi že cejlo življenje in butaste komentare pijšeš od dugoga časa. Kreten.

In reply to by BANDA POKVARJENA (ni preverjeno)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Odgovor alfa m:
Veš alfa, jaz imam vso pravico biti "butl", ti pa nimaš nobene pravice, da me žališ. Ti je to jasno, ali tega ne zmorejo razumeti tvoji možgani?

NA CESTO Z NJIMI (ni preverjeno)

Zdaj pa mi povejte kateri doktor in cela ekipa z njim, predvsem v ZD in ambulantah po bolnici začne delati ob 7 uri in zaključi ob 15 uri NOBEDEN. Ob 7 uri najprej kavica, ki traja najmanj do 8 ure ali pa še malo čez, potem je 1 uro malica ob 13 uri pa se konča z delom, to je realnost Slovenskega zdravstva, SRAMOTA. Da imate po 50 delovnih dni DOPUSTA, KAR JE SKORAJ 3 MESECE da sploh ne omenjam. Na cesto z njimi in lopate v roke pa naj potem štrajkajo.

takjeto (ni preverjeno)

Nej ob 7.00, pa nej ob 8.00! Ge zoven ob 9,30 pa mi skos pravijo, jooj doktor se nej priso pozove malo kasneje. Zoven kasneje, te pa se nisce vec niti ne javi!

In reply to by NA CESTO Z NJIMI (ni preverjeno)

Miki mali (ni preverjeno)

SB Murska Sobota plača za januar zdravnik dobi 29 000 evrov in zdaj bi še več?????? IN SVETOVNI REKORD V SB Murska Sobota čakalna doba na kolonoskopijo 1.300 dni ?????? tolk o izgorelosti zdravnikov.

Rekord (ni preverjeno)

Zaradi ene izjeme glede plače nemreš sklepati ka majo vsi telko. Za čakalne dobe je pa večinoma kriva zavarovalnica.

In reply to by Miki mali (ni preverjeno)

Gigi govedina, (ni preverjeno)

Odvisno od napotnice , če je zelo hitro piše , da je čakalna doba 130 dni , seveda ti zavajaš , ker si napisal najdaljšo čakalno dobo, zdaj če se ti je prdec stavo te verjetno ne bodo obravnavali zelo hitro , taka Miki mali , si navaden lažnivec kateri prireja informacije , he,he,le kje so tvoji vzorniki.

Stolet (ni preverjeno)

Ampak tudi 130,dni je za nekoga , ki rabi ta pregled zelo nujno, preveč!!!

In reply to by Gigi govedina, (ni preverjeno)

bebci (ni preverjeno)

babica je pod zelo nujno cakala vec kak 4 mesece za zile. pa se to se njin nej dalo ka so naj napelavali naj jo narocimo na Ptuj.

In reply to by Stolet (ni preverjeno)

CasZaResnico (ni preverjeno)

Zdravstveni dom MS, doktorca kera dela tan ze en cas… Je kostala oco zivljenja. V zacetki epidemije so njemi delali krvno analizo, je zval po telefoni za rezultate pa je sestra po telefoni pravla VSE je ok! Pri ton je ostalo! Te mesec je bil oca sprejeti v bolnico zaradi groznih bolecin, njemi zemejo krf in vidijo grozno povecani PSA, prejk 300. Zovemo v ZD naj pokazejo zadnji izvid izpred 2 let in evo ga zlomka, je mel te PSA prejk 50! In za te izid so pravli ka je ok! Kda je PSA prejk 10 je skoraj 100% ka ide za raka! In zdaj zaradi njihove malomarnosti se njemi je rak razsiro ze na kosti in ostale organe! To je posledica epidemije in POVRSNOGA dela doktorov in sester med epidemijo! In kelko je taksnih lidi?! Se sto pita? Ste vsi ziher ka ste dobili dobre rezultate prejk telefona?

100-100 (ni preverjeno)

V bolnici dela tüj J skupina, ta skupina , v njou spadajo čistilke, perice, kujari, vzdrževalci, tajnice ma več ali menje skora fsi ednako minimalno plačo do 21 razreda. Od 21 razreda se te plače na faski razred zdignejo za 3-4 %. Te lidge nejso nigdar nikaj kcoj dobili , oziroma so dobili dva tri plačne razrede pa so še itak na minimalci. V bolnico več skora nega prijav, küjarov, vzdrževalcov, ešče čistilke več se skora ne da dobiti. Fse ide v Avstrijo ali pa k privatnikon
Tüj pri medicinskij sestraj negovalcaj je nika nej dosta bokše, malo majo samo vekše plače zaradi nočnij, popoldanskij ptd. Ščen samo povedati ka v zdravstvi delajo lidge šteri so nej medicinci se pa od njij malo čuje. Zakoj, zatou ka so sindikalisti na cejloj bojnoj črti zanikoj.

prvošolček (ni preverjeno)

To je isto, kak v šolstvi.
Je što že kdaj Štruklina čul, da so na kakši šoli mogoče tudi hišniki, kuharji, pomivalke, čistilke?
Borba je samo za učiteljske plače, katerim je 1.700 premalo za 5 ur po 45 minut!!
Belih bogov pa itak sam bog ne bi mogel zadovoljiti!

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Rit (ni preverjeno)

Kaj stavkajo koji kurac,če itak že zdaj preveč dobijo vsi.po 1000e še več dobijo eni.drugi pa morajo preživeti z minimalko

Starejše novice