Vir: Policija.si
Trije slovenski policisti so na vrhuncu turistične sezone službovali na območju Hrvaške.

Slovenska policija je od 17. julija do 18. avgusta 2022 na delo na Hrvaško napotila tri slovenske policiste, ki so na vrhuncu turistične sezone službovali na območju istarske, primorsko - goranske in ličko - senjske policijske uprave, kjer so delali skupaj s hrvaškimi policisti.

Na Hrvaškem so tako en mesec delali na Policijski postaji Pula Darko Pavlič, na Policijski postaji Krk Drago Butara ter na Policijski postaji Novalja Drago Buček.

Hrvaška policija že več let v času poletne turistične sezone na nekatere svoje turistične destinacije povabi predstavnike policij tistih držav EU in tretjih držav, katerih državljani predstavljajo visok delež tujih turistov.

Slovenska policija se je za tak način sodelovanja prvič odločila v letu 2011 v okviru projekta Varna turistična sezona, ki se na Hrvaškem izvaja že 17. leto zapored. V letošnjem projektu je sodelovalo 100 tujih policistov iz 20 različnih policijskih organizacij in 18 držav.

Petrovski policist rešil življenje

Slovenski policisti so nudili pomoč tako hrvaškim policistom, ki so imeli postopke s slovenskimi državljani, kot tudi slovenskim državljanom, ki so se znašli v postopku. Takšna oblika pomoči se je ponovno izkazala kot izjemno uspešna in koristna tako za naše državljane, ki počitnikujejo na Hrvaškem, za hrvaške policiste, ki jim slovenski nudijo pomoč pri premoščanju jezikovnih ovir in izmenjavi informacij s slovensko policijo, kot tudi za slovenske policiste, ki se vsakič domov vrnejo z novimi delovnimi in strokovnimi izkušnjami.

Kot so ob vrnitvi dejali policisti, so imeli veliko dela, njihova prisotnost na Hrvaškem pa se je izkazala kot pozitivna.

Policist, napoten na Policijsko postajo Krk, je posredoval informacijo o možni lokaciji ukradenega avtomobila v Brežicah našemu policistu na Policijski postaji Pula. Vozilo je bilo izsledeno v avtomehanični delavnici na območju Umaga.

»Posebej pa je izstopal primer, ki ga je obravnavala na Policijska postaja Pag. Gre za primer slovenskega državljana, ki je na svojem Facebook profilu objavil, da bo storil samomor, njegova lokacija pa ni bila takoj znana. Posebna zahvala gre policistu Dragu Bučku iz Policijske postaje Gornji Petrovci, ki je delal na Pagu in hrvaškemu policistu Tomislavu Ninkoviću iz Policijske postaje Zadar, ki sta se aktivno angažirala. Na podlagi informacij, neposredno pridobljenih iz Slovenije, so hrvaški policisti osebo izsledili in s tem preprečili najhujše,« so zapisali na spletni strani policije. 

Z leve: Roman Čoh, Drago Buček iz Policijske postaje Gornji Petrovci, Darko Pavlič in Jože Senica

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Kdor se misli ubiti bo to storil, ne pa objavljal na družbenih omrežjih.

josonad (nepreverjen)

Znaš kak je tou gnes.... če ne objaviš na facebooki, twitteri, instagrami, tiktoki, snapchati.... se ti je tou nej zgoudilo. Nišče njemi nebi vrvo ka je napravo samomor, če tou nebi objavo na socialnon omrežji.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bravo policistu

In reply to by josonad (nepreverjen)

Tak mimogrede (nepreverjen)

Ker se resno namerava obesiti, se bo obesil, kot se spodobi in tega ne obeša na velik
zvon, pa si ne išče pozornosti brez ustrahovanja drugih.

Tak mimogrede (nepreverjen)

Nekoč, že dolgo tega, sem imela priložnost živeti z nekomer v partnerski zvezi.
Ko se je ponoči vračal domov "nasekan", nas je vse, tudi tedaj še majhna otroka
ustrahoval na vse psihopatske načine, tudi z grožnjo, da se bo obesil. Jokaje sta
ga prosila kleče s sklenjenima ročicama, naj tega ne počne. Meni je bilo, seveda, jasno,
da se gre samo za sprehajanja po nekogaršnjih živcih. Od svojih 23 let dalje se je Typ
na tak način kdaj koli "obešal" - vse življenje. Še poskusiti se ni upal. Še danes je živ.
Naslednjega maja bo praznoval 70. obletnico. Brez predhodne policijske intervencije
zaradi obešanja (ne za šalo, še manj za res).

Starejše novice