Mama enega izmed učencev tretjega razreda, ki morajo zaradi stika z okuženim ostati v karanteni, je za Sobotainfo spregovorila, kako zdaj preživljajo dneve. Njen drugi otrok normalno obiskuje šolo.

Vir okužbe s koronavirusom, ki so jo zaznali pri učencu Osnovne šole Ludvika Pliberška, še vedno ni znan. Poleg tretješolca je okužen še njegov brat in mama. Novih primerov od včeraj niso potrdili, so pa dodatno izvedli poglobljeno epidemiološko poizvedovanje, na podlagi katere so danes kontaktirali še dodatne posameznike širšega prijateljskega in družinskega kroga.

Skupaj je tako v karanteni 42 ljudi, 25 od včeraj in 17 od današnjega dne. Epidemiološko poizvedovanje glede nadaljnjih kontaktov pa je še vedno v teku.

Mojca, mama sošolca prvookuženega otroka, je za Mariborinfo dejala, da so bili sprva šokirani in jim ni bilo vseeno, saj tudi njen otrok ostaja v karanteni.

»Žiga je bil prestrašen. Malo nas je strah, ampak upamo, da je vse vredu in da nismo okuženi,« pravi mama tretješolca, ki ima še enega otroka na Osnovni šoli Ludvika Pliberška.

Sedmošolka Petra je danes šla prvič v šolo, saj karantena zanjo ni predpisana. »Šola je prav naredila, čeprav mi ni všeč, da otroci hodijo v šolo, ker se med sabo družijo in je možno, da bi se virus razširil,« dodaja in pravi, da so starši prejeli napotke Nacionalnega inštituta za javno zdravje.    

Tretješolec Žiga, ki se je družil z vsemi v razredu, bo karanteno preživljal z mamo, saj k babici ne sme. »Žiga je zaenkrat v redu in Petra tudi, čeprav se bojita za babico, ki je rizični bolnik,« še izpostavlja mama in zagotavlja, da se bo učil na daljavo: »Prosti čas pa bo preživljal ob televizorju in igrah, pa tudi ven na teraso bo šel na zrak, da se bo razgibal.«

»Vsem ostalim želim vse dobro in naj ostanejo zdravi,« še dodaja mama tretješolca.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Za božjo vole tej PRC testi imajo minimalno 1,4% napako. Verjetno tem trem ni nič.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem v kakšne šole sta hodila Dr. Krek in Dr, Beovićeva? PRC testi, ki jih uporabljate dajejo najmanj 1,4% lažnih rezultatov, Zato je z njimi nemogoče zanesljivo ugotoviti, če sta med 800 testiranimi dva pozitivna. To je 0,25%. Pri 800 testiranih lahko znaša napaka do 11 lažno pozitivnih. Vsi rezultati testiranj v zadnjem mesecu so izpod 1% in s tem nezanesljivi. Ljudje, pa na vsaki pipi na bencinski črpalki piše: "Ne meriti količine izpod treh litrov". Tudi na tehtnicah piše: "Ne meriti težo izpod 100 gramov". Enako je tudi s temi testi. Tudi če v resnici nihče ne bo okužen bomo z zadosti velikim številom testov dobili neko majhno število okuženih.

luc-ifer (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat ko ti pride teta s Hrvaške na obisk
in ti prinese banane

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

lol lol (nepreverjen)

Pa dajte že nehajte s ten sranjon. Vupan ka te mediji keri širite paniko glih tak odgovarjali kak politiki keri so nas za norca meli, gda de vse na svetlo prišlo kakšen nateg je tej korona virus.

Amigo (nepreverjen)

Nateg

Starejše novice