Agencija RS za okolje je letošnje leto uvrstila med drugo ali tretje najtoplejše v Sloveniji

Da je bilo letošnje leto toplo, ni treba posebej poudarjati. Nekoliko so se premaknili tudi letni časi, saj je bilo oktobra skoraj vroče marca pa nas je zasnežilo. A tudi povprečje kaže, da je bilo letošnje eno najtoplejših na območju Slovenije.

Arso bo podrobnejše poročilo sicer pripravil do sredine januarja a nekaj glavnih podatkov je že znanih. Tako so ugotovili, da je bilo na državni ravni po njihovih podatkih v obdobju od 1961 malenkost toplejše le leto 2014, poroča STA. 

V prestolnici je bilo v zadnjih 30 dneh za pol stopinje več od povprečja med letoma 1981 in 2010, zadnjih 12 mesecev pa je bilo v Ljubljani za 1,6 stopinje toplejše od povprečja, dnevne temperature so se v povprečju povzpele do 12,5 stopinj Celzija.

Prve temperature pod lediščem so se v Pomurju pojavile šele v začetku decembra, za kratek čas pa nas je presenetil tudi sneg. In ko se nam je zdelo, da se nam končno obeta bel božič se je vreme ponovno otoplilo. Nazadnje je sneg po nižinah za božič zapadel pred 11 leti, leta 2007, ko je bila pobeljena predvsem južna in vzhodna Slovenija. Debele snežne odeje pa na Arsu niso zabeležili že od leta 1994.
 

Starejše novice