Slika je simbolična.
Čez vikend bodo na svoj račun znova prišli mačjeljubci.

V ljubljanski hali Tivoli bodo namreč na ogled različne pasemske in domače mačke, ki se bodo potegovale za prestižne nazive najlepših po pravilih krovne mednarodne felinološke zveze. Vsakoletne razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije in tujine.

Vsakoletno mednarodno razstavo mačk prireja Felinološko društvo Ljubljana. Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih bližnji držav.

Tovrstne razstave običajno ponujajo na ogled okoli 250 mačk »različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših«.

»Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk naše razstave,« so v informaciji za obiskovalce na spletni strani zapisali organizatorji.

Mačke bodo na ogled danes od 10. do 19. ure in v nedeljo od 10. do 18. ure v ledeni dvorani hale Tivoli, obiskovalci pa bodo vsak dan lahko tudi sami glasovali za najlepšo mačko po svojem izboru. Lahko si bodo ogledali predstavitve različnih pasem, brezplačno pa bodo zanje dostopne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali.

Komentarji (4)

Ms202 (ni preverjeno)

Najlepši mucek je bil naš buce💯💔

realnooo (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec primitiven brez možganof tij že cejlo življenje socialno vlečeš. Gnoj zamazani

In reply to by Ms202 (ni preverjeno)

Falko (ni preverjeno)

realnooo
sram te naj bo
Ti mački sta tisočkrat lepši kot tvoja mama

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

--- --- (ni preverjeno)

Ti mački sta dva tisočkrat lepši kot tvoja mama

In reply to by Falko (ni preverjeno)

Starejše novice