Slika je simbolična.
Kakšno vreme nas čaka?

V petek bo pretežno jasno, več oblačnosti bo le na zahodu. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Na zahodu lahko popoldne in zvečer pade kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 21 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto lahko na zahodu dežuje, drugod bo razmeroma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči se bo pooblačilo. V nedeljo bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do okoli 1500 metri nad morjem.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem vztraja obsežno območje visokega zračnega tlaka. Ciklonska območja se preko severne Evrope pomikajo proti vzhodu. Z zahodnikom v višinah k nam priteka topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in nad severnim Jadranom delno oblačno, drugod bo večinoma sončno. V petek bo v sosednjih pokrajinah Italije zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Drugod bo večinoma sončno.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden. V petek bo obremenitev zaradi vremena zmerna. Kazala se bo v obliki povečanega notranjega nemira, razdražljivosti, manjših motenj v spanju in utrujenosti.

Starejše novice