Slika je simbolična.
Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo preverili, ali bomo poleti turistične ponudnike izbirali glede na to, ali smo cepljeni ali ne.

Kot kaže, nekateri slovenski ponudniki turističnih nastanitev sprejemajo rezervacije za poletje le od cepljenih oseb. Na Facebooku je namreč zaokrožila objava, kjer lastnica turistične nastanitve te ne želi oddajati gostom, ki niso cepljeni.

Lastnica turistične nastanitve, ki sprejema le cepljene, ostaja anonimna. Turistično društvo Ankaran pa poudarja, da »niso dali izjave nobenemu turističnemu ponudniku, da lahko oddaja apartma le cepljenim«.

Vsak najemodajalec turistične nastanitve se o svojih gostih odloča sam

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo preverili, ali je to realnost, ki nas čaka poleti: zbiranje turističnega ponudnika, glede na to, ali smo cepljeni ali ne.

»Ali bo najemodajalka oddajala svoje prostore le tistim, ki bodo imeli negativen PCR test oziroma potrdilo o cepljenju je stvar poslovne odločitve vsakega zasebnega nosilca dejavnosti, ko bo izvajanje nastanitvene dejavnosti spet mogoča, sicer pa bo ne glede na takšno izbiro svojih gostov najemodajalec moral upoštevati vse zdravstvene standarde, ki jih za gostinsko in nastanitveno dejavnost predpisuje Nacionalni inštitut za javno zdravje v času epidemije,« pojasnjujejo na ministrstvu.

»Iz vidika pristojnosti javnih služb nimamo pristojnosti nad poslovnimi odločitvami zasebnih nosilcev dejavnosti o tem, katere goste bodo sprejemali v svoje zasebne prostore in katere ne,« še dodajajo in svetujejo ljudem, ki oddajajo apartmaje izvajanje vseh po Nacionalnem inštitutu za javno zdravje predpisanih zdravstvenih standardov za nastanitve in skrb za čim boljše informiranje potrošnikov - gostov oziroma turistov o epidemioloških ukrepih za preprečevanje širjenja okužb, ki veljajo v Sloveniji.

»Le na ta način bomo skupaj pripomogli k čimprejšnji zajezitvi epidemije in bi s tem tudi povrnili zaupanje potrošnikov v varnost turističnih storitev pri ponudnikih v Sloveniji,« spodbujajo na ministrstvu.

Cepilni potni listi naj bi povečali mobilnost tudi v Sloveniji

Tako na evropskem nivoju kot na nacionalnem nivoju tečejo aktivnosti vezane na pravno podlago za uveljavitev enotnega evropskega digitalnega zelenega potrdila za spodbuditev čezmejne mobilnosti in prostega pretoka ljudi, kakor tudi za aktiviranje poslovnih dejavnosti vezanih na turizem na nacionalni ravni.

Taka potrdila bi naj vsebovala potrdilo o cepljenju, potrdilo o negativnem PCR testu in potrdilo o preboleli bolezni covid. 

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo menijo, »da bo tak digitalni ali listinski dokument in predložitev potrdila o vsaj enem izmed naštetih zdravstvenih kriterijev bistveno pripomogel k obiskanosti slovenskih turističnih destinacij in bolj sproščenemu uživanju v počitniških aktivnostih že v prihajajoči poletni turistični sezoni.«

Kljub temu na ministrstvu poudarjajo, da »odloka o obveznem cepljenju ne bo, saj je cepljenje v Sloveniji prostovoljno in ne bo pogoj za pridobitev nacionalnega ali evropskega zelenega potnega lista. Dovolj bo potrdilo o negativnem PCR testu ali potrdilo zdravnika o prebolelosti bolezni covid.«

Kdaj se turistične dejavnosti odpirajo?

Nastanitvene kapacitete so trenutno zaprte in najem apartmajev trenutno v Sloveniji ni mogoč.

»Odprtje turističnih dejavnosti v Sloveniji bo omogočeno takrat, ko bodo epidemiološke razmere in s tem povezan semafor sproščanja gospodarskih in družbenih aktivnosti to dopuščale. Kako kmalu, je odvisno od vseh nas,« razlagajo iz ministrstva.

S spleta

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rotschild (nepreverjen)

Edino na sodišču, zaradi diskriminacije!

Bonkjtt (nepreverjen)

Kakšne diskriminacije? Če je privat ima pravico vzeti koga hoče. Ko pa iščejo dekle za delo v strežbi pa ni diskriminacija. Banda. Ko iščejo študente nekadilce tudi ni dikriminacija. Ne seri.

In reply to by rotschild (nepreverjen)

anticipation (nepreverjen)

Množični mediji pravijo da je seksizem možen le nad ženskami.

Diskriminacija belih moških baje ne obstaja... ni možna... dokazano s strani uglednih visokošolanih družboslovnih znanstvenikov....

In reply to by Bonkjtt (nepreverjen)

Soboc (nepreverjen)

Niso cepivo za corono naredili zaradi corone.. corono so naredili zaradi cepiva..

Kipp. (nepreverjen)

To ti praviš. A je niso naredili zaradi 5G, to pravijo protestniki.

In reply to by Soboc (nepreverjen)

korona biznis (nepreverjen)

Lansko leto takšnoga časa smo eni že opozarjali na to ka se zdaj dogaja in ka se še bo dogajalo. Pa nas je večina tu gor označevala za teoretike zarote in nas nesramno napadala. Večina vas je bila podpornikov SDS. Zdravniki in proizvajalci cepiv brezsramno povejo, da tudi če si cepleni lahko zboliš za kovidom in lahko tudi drugoga okužiš, oziroma si prenašalec. Mislin ka je zdaj že mali deci jasno ka je cela ta zadeva napihnjena samo zaadi bajnih zaslužkov farmacevtske industrije in zdravnikov. Trenutno smo v situaciji v keroj so zdravi ljudje diskriminejrani, bolani pa priviligejrani. Človek kateri se eno leto drži ukrepov, dela na svojem imunskem sistemi in je nej zbolel je zdaj kaznovani z raznoraznimi omejtvami in prepovedmi, tisti ka pa se je okužil in ma potrdilo pa je svoboden. In zdaj naj tisti ka je celo leto delo na svojon zdravji in ostal zdrav, sprejme to cepivo pa katerem bo verjetno zbolel, oziroma dobil reakcijo in simptome in na koncu ob stiku z bolanim ali okuženim vseno lahko zbolel za kovidom??? Kako poceni smo si ljudje zapravili svojo svobodo in se prostovoljno odpovedali svojim pravicam na podlagi prirejenih številk in trditvah za katere ni nobenih znanstvenih dokazov.
Kar se pa tiče takšnih blesavih izjav turističnih ponudnikov glede nesprejemanja necepljenih turistov pa samo brez skrbi. Cepljene budale bodo pač hodile k drugim budalam, pametni ljudje, oziroma ponudniki pa podo verjetno zaznali novo tržno nišo in bodo oglaševali nastanitve za necepljene. Mislin ka se bo junija vse spremenilo. Me zanima kak bodo letos šle na dopust družine kjer je samo eden cepljeni. :)

1919 (nepreverjen)

Lp korona biznis

Na tvojo dvome glede dopustovanja družine odgovor sledeči. Npr. Hrvaška. Oče cepljen, mama in otrok po 15. letu starosti hitri antigenski test (2*150 kun ali pol gajbe KARLOVAĆKOG) in Čao PERO zadeva rešena. Po Sloveniji državljani Slovenije lahko potujejo že zdaj brez kakršnega koli potrdila, samo turistične kapacitete se morajo ODPRETI v skladu z epidemiološkimi merami.....in Čao PERO zadeva rešena.

Lsončen Vüzenski pondelek

In reply to by korona biznis (nepreverjen)

rotschild (nepreverjen)

Korona biznis, odlično napisano!
Vidim ka še enim niso uspeli oprat možgane👍
Za tiste 🐑🐑🐑🐑 za štere pa smo se trudili da bi jin odprli oči in uma, pa ne zaleže nič več, po mojen bo mati narava z naravno selekcijo vse uredila...!

In reply to by korona biznis (nepreverjen)

Radna skela (nepreverjen)

Tocno tak ...se strinjan...

In reply to by korona biznis (nepreverjen)

+- (nepreverjen)

Svoje so dosegnoli tak ali drugače, narod pa kak narod, glavno ka lejko ide na dopust, pa nema veze za kakšno cejno, glavno ka tak stijsne salfe, ka drujgen pokaže ka je bil tan. Daleč smo prišle.

majmunx (nepreverjen)

Sobotainfo vi ste katastrofa of katastrofe. Ta novica je stara ze kar nekaj casa in vi ste jo zaj v najsli. Visek raziskovalnoga novinarstva. Bravo

prdni lujza (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

blesavi si ti dosti več veš kak vse ostale države sveta razen balkana brez grčije in ne gre za podporo sds ampak za zdravje in jaz sigurno ne grem nikamor kjer so lahko okuženi poleg mene,mojih otrok in staršev zato grem samo tja kjer bodo sprejemali ceplene

čestitke in pozdravi (nepreverjen)

Čestitan majster, uspelo jin je. Ti si pravi produkt tej masovne histerije. Prej za zdravje gre ...... ha ha ha ha .... če bi šlo za zdravje bi vsi že zdavnaj bili cepljeni, nej pa ka se na cepljenje čaka eno leto. Pa te še of pameten sploj ne naroči cepiva. Ja, za zdravje gre..... svetsko si ti budalo bokibogme. Te za vas vceplene naj napravijo posebne resorte ge te se ti pa tebi podobni družili..... sam pazte ka se keri ne okuži glede na to ka si niti cepleni nej varen pred viruson. Za vas posebne hotele trbej napraviti z nepredušnimi sobami pa koridori do plaže ka slučajno koga nes rečate na pouti. Ka si nouri kak je narod zabiti na ton svejti. Te pa resno nej čüdo ka jin je gratalo tak vse nategnoti. Te bi so prlej vazelin po pošti poslali ali so te na süjo?

In reply to by prdni lujza (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

me pač takšni ponudniki nedo vidli...mislin ka uni bole nücajo moje pejnaze kak pa ge njüve pogoje...

Ziiop (nepreverjen)

Pravilno, naj vsak sam odloči in trg če bo to uspelo. Spet nekaj na silo o diskriminaciji, kaj komu pripada. Nič vam ne pripada, razen svoboda govora in pravica do življenja.

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

cvb (nepreverjen)

konec junija kda de trbelo iti na hrvatsko more prat zamazane noge več nede korone. nede se nič trebalo cepiti

mali ciga (nepreverjen)

Ako uskoro ne objave da treba prati još nešto osim ruku, ja ču se okupati pa nek ide sve u p***o materino.

Jansa himself (nepreverjen)

In plesem in plesem,dirigiram kak se mi sprdne....vi pa lepo po ritmu...cepite se cepite ovcke moje...

Luka Muller (nepreverjen)

Ko dobijo dnar od vseh nas (boni, pomoc, prispevki), smo vsi dobri, zdej se mislijo pa zmrdovat - golazen, zarad mene lahko vsi taki zaprejo, prodajo, crk...
Skrajni cas da se malo razreci plevel v turizmu.

Lokjihuhf (nepreverjen)

Pa ka te vij zdrave lidij cepili s tejmi zvarki strupi pa ka ste prizadeti ali ka je z vami narobe stop lažni pandemiji in prevari človeštva!

Busybee (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prevara je da taki debili kot ti verjamejo levuharjem

In reply to by Lokjihuhf (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

ka tu majo levi? mesec je pokazo ka je isti kurac kak janša. levi/desni. oboji so isti. oboji te na suho v rit jebejo. pa ka si sposodin tvojo besedo, debil si ti ka misliš ka je razlika med njimi.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Orban.car (nepreverjen)

Po tem, kar vidim na spletu, so na primer v ZDA največji rasisti ravno temnopolti ljudje... če jim kaj ni prav, za to krivijo tiste, ki niso temnopolti... sicer pa je ta politična korektnost ena največjih tragedij sodobnega časa. Dejstva niso pomembna, pomembna je pripadnost in če nisi z njimi, te uničijo. In ta debilizem prihaja k nam

Koga ti foliraš (nepreverjen)

PRAVILNO , POPOLNOMA PRAVILNO , kar pa se tiče Croatistana , pa bodo podatki o okuženih postajali vedno bolj prijazni , vedno manj bo okuženih , sčasoma se bo dalo vstopit brez kakršnih koli testov kajti brez turistične sezone lahko zaprejo svojo butiko , ta svinjarija pa se bo po zaslugi homo turisticus spet raznesla po celi Evropi , popolnoma enak modus operandi kot lani , ali jebi ga , glupani pač nasedajo znova in znova....moje mišljenje , ne nujno 100% pravilno , je pa vsaj 95 %.

black panter

to se da hitro rešiti,tiste ponudnike ka nedo sprejemali vseh gostov,samo ceplene mo pač srali po forumaj,pa te mo vidli če do se dale preseravali

fakt (nepreverjen)

tej tvoji forumi so relevantni samo za takšne propalice, kak si tij, ka nemate realnoga življenja, pa cele dneve smetite po spleti in mislite, ka dejansko koga to zanima... že tvoja profilka in username kažeta na to, ka nemaš stika z realnostjo in vrvleš v zgobice za lahko noč ter fikcijske živali ... čarni mačak :D

In reply to by black panter

1919 (nepreverjen)

Lp black panter

Ni problema. Cepljenih bo mnooogo, mnooogo več. Štekaš? Mogoče blokada zgornjega podstrešja?
Zakon ponudbe in povpraševanja.

Lpopoldan na Vüzenski pondelek☺☺☺

In reply to by black panter

black panter

Lejko nudijo zasenki,pa tistin idioton nemo šli...

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Koga ti foliraš (nepreverjen)

Že zdaj zadosta serete po forumaj , pišete neumnosti in laži.

ALAN FORD ccc (nepreverjen)

"Čestitke in pozdravi" ti si tipičen produkt ovoga na süjo delanja , se vidi po tvojoj pameti , pravi internet doktor.

..... (nepreverjen)

Ma nej mogouče kak so eni pametni, lastnik lejko postavi pogoje kakšne ščej pa nej bluziti o diskriminaciji. Nikomi je nej mus iti ta ge se njemimi pogoji ne vijdijo enostavno. Či de ten ka postavljajo pogoje izšlo tou je pa njuva stvar. Turizem je nej monopol pa lejko lastnijk dela kak njemi paše, trg de pa pokazo keri ma praf.

Busybee (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prav je tako! Vsi tisti debili ki se ne dajo cepiti in tvegajo prenos bolezni naj bodo prikrajšani za marsikaj! Sploh pa tisti debilski levuharji na čelu z lenuhom Čordičem ki mu je vse skupaj le en show.

sava (nepreverjen)

Ti se čimprle cepi.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Shreek (nepreverjen)

Normalno, vepa je saki ka ma turistično dejavnost de skoraj mogo iti v to, ka de sprejemo samo cepljene. In to seveda nejso sami krijve.
Ali do zaprejti se dale, ali do zaprli kda de keri gost ali delavec okuzeni ali do se pa sli pac igrice kere je svet narekoval, in do sprejemali samo cepljene.
Normalna stvar. So v kotu.

Busybee (nepreverjen)

Samo navalite minusarji Čipkarji ki se še svoje sence bojite! Ampak prav je tako!!!

black panter

Druugo leto vec nede virusa

T-Rex (nepreverjen)

ko jih jebe, bomo doma v jacuziju

čarni vrag (nepreverjen)

Dr. Yeadon je nadaljeval: »Tako smo danes izdali podrobno izpodbijanje in nedvomno dokažemo, da cepljenje celotne populacije ni le neetično, ampak predvidljivo vodi do obsežnih izgub, predvsem pri ljudeh, ki niso izpostavljeni nevarnosti COVID-19, v tem primeru mlade zdrave ženske, stare od 20 do 50 let. "

Zdaj vidite ka je to za ene morilske bande. Cepili bi mlade, ki jim Covid ni nevaren in jih množično spravljali pod rušo. Nej je za šenki ovi prasec Bill Gates pravo, ka de se s cepljenjem znižalo svetovno prebivalstvo za 15%.

Naruto (nepreverjen)

Prosim ne se cepiti za covidom. Ker ženi boste velik naredili škodo. Ker zdravstvo vas bo kuj prepričala da se cepite. Ne podležite teh preverantom kot so zdravstvo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice