Električni skiroji so čedalje bolj priljubljeni tudi v Pomurju, število uporabnikov narašča, s tem pa narašča tudi število nesreč.

V Sloveniji je vožnja z električnim skirojem uradno prepovedana, globe za uporabo v cestnem prometu znašajo tudi do 500 evrov. Vendar pa zakonodaje, ki bi urejala področje električnih skirojev, še vedno nimamo.

Električni skiro lahko načeloma doseže hitrost do 25 kilometrov na uro, je skorajda neslišen, nekateri uporabniki se vozijo s čelado, drugi brez. Za vožnjo uporabljajo tako ceste, kot pločnike, kolesarske steze in cone za pešce, s tem pa ne ogrožajo le sebe, pač pa tudi mimoidoče.

Policija ravno zaradi neurejene zakonodaje posebne pozornosti voznikom električnih skirojev zaenkrat še ne namenja. Ni pa Slovenija edina, ki ima težave z novejšimi tehnologijami v prometu. 

Na Hrvaškem je te dni zaokrožil posnetek voznika na električnem skiroju, ki se na državni cesti vozi s hitrostjo okoli sto kilometrov na uro.

Neprilagojena hitrost, napačna stran vožnje, neupoštevanje rdeče luči in nedovoljena uporaba prometnih površin

V Pomurju je uporabnikov električnih skirojev vse več, a kakšnih posebnosti, kot so nesreče, na PU Murska Sobota ne ugotavljajo.

"Tovrstnih prometnih nesreč na območju Policijske uprave Murska Sobota v letu 2020 nismo obravnavali.," pojasnjuje tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

So pa s podatki postregli na Policijski upravi Ljubljana. Kot pravijo, je bilo do julija letos skupno povzročenih deset nesreč z električnimi skiroji. Od tega jih je med vsemi udeleženci sedem oseb odneslo z lažjimi telesnimi poškodbami in trije brez poškodb. Med desetimi nesrečami je bilo šest povzročiteljev uporabnikov e-skiroja, pet izmed njih jih je odneslo z lažjimi telesnimi poškodbami in eden brez poškodb. 

Pravijo še, da so najpogostejši vzroki za nesreče podobni kot pri kolesarjih, in sicer neprilagojena hitrost, napačna stran vožnje, neupoštevanje znaka rdeče luči in nedovoljena uporaba prometnih površin.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana v zvezi s tovrstnimi nesrečami pojasnjujejo, da ne razlikujejo med nesrečami z električnimi in navadnimi skiroji. Do vključno 30. junija so zabeležili 224 poškodovanih pri padcih s skirojem

Najpogostejše poškodbe so površinske poškodbe glave, zlomi spodnjega dela koželjnice, udarnine kolena, komolca in drugih delov zapestja.

Novosti v zakonu o cestnem prometu

Se pa na tem področju vendarle obetajo novosti iz predloga novega zakona o cestnem prometu, ki ga pripravljajo na infrastrukturnem ministrstvu. Končno naj bi uredili tudi uporabo priljubljenih električnih skirojev. 

Otroci, mlajši od 14 let, jih ne bodo smeli voziti. Povišale se bodo tudi globe. Za telefoniranje med vožnjo električnega skiroja naj bi namesto 120 plačali 250 evrov in prejeli tri kazenske točke.

Komentarji (10)

inoks (ni preverjeno)

Spet pisanje bledarij in izsposatavljanje posameznih primerkov!
Prejsnic san vido kolesarja na avtocesti, danes sta me dva elektricniva biciklina prehitevala...in te zadeve san vido v dveh dneh.
Vi te pa srali o el. skiroji in kazni. Sausida policaja san pito glede el. skiroja. Pravo mi je, clovik samo pazljivo pici ob glavni cesti in se ne sekejraj, ker te nobeden ne bo kazno!

čukundeda (ni preverjeno)

Kot že znano je najvešji problem in vzrok vseh nesreč HITROST ! Pa je vseeno, če je skiro al kaj drugega.
Včeraj sem srečal mladeniča, ki je imel eketrični bicikl. Gre normalno na pogon pedal in še zraven je motorček, ki se ga po potrebi vklopi. Letel je ko nor. Še huje je bilo, ker je vozil tam, kjer so se pešci mirno sprehajali. Očitno mladenič sploh ni razmišljal, kakšno nevarnost je predstavljal zase in za ostale ljudi.
Vsako prevozno sredstvo je potrebno upravljati s pametjo.

Janezek himsel… (ni preverjeno)

Ko ti pa bickl prileti z 30-40kmh mimo pa slisis ne?slisi kurec

Nzupi (ni preverjeno)

Aha, prepovedano se je voziti, prodajati in kupovati jih je pa nej prepovedano. V taksnih primerih se vidi cela zalost slovenskoga zakonodajstva. Ka je to za imbecilov pri nas ka taksne zakone sprejemajo? In to je samo en taksen primer. Ce ges dobin kazen za voznjo s ten skirojon se pritozin z izgovoron ka san skiro legalno kupil v Sloveniji. In ce je nekaj dovoljeno prodajati, kak je te lejko prepovedana uporaba. Kak da bi si v trgovini kupil kruh, pojesti ga pa te nebi smel.

ukrep (ni preverjeno)

BRAVO tak prav maš rejsan so blentavi če lahko kupiš lahko uporabljaš

In reply to by Nzupi (ni preverjeno)

pameten (ni preverjeno)

Te zakon je starejši kak skiroji

In reply to by Nzupi (ni preverjeno)

Nevarno.. (ni preverjeno)

POPOLNOMA SE STRINJAM, SPET ENA NEVARNOST VEČ.
AMPAK SPRAVLJAJTE SE NA TAKO KATEGORIJO KERE LAHKO USTAVITE, MOTORISTI PA DIVJAJO SKOZ NASELJE KREPKO ČEZ STOTKO IN NIKOMUR NIČ, ČE SE PA ZGODI NESREČA PA ITAK NISO NIČ KRIVI KER JIM VEDNO NEGDO IZSILI PREDNOST, SEVEDA, ČE JIM PA NE MORETE DOKAZATI HITROSTI.
MOTORJI OBVEZNO TAHOGRAFE.

. (ni preverjeno)

Evo, palek se je eden najšo....

In reply to by Nevarno.. (ni preverjeno)

dreg (ni preverjeno)

res je ... dela kot natakar na pagu, je pa dosegel 95 km/h , top stvarca 2000 eur

tanja flaškon (ni preverjeno)

jaz se po Brusli vedno vozim sa električni skiro
in to tudi rikverc če treba

Starejše novice