Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 10. maja, opravili 3642 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 491 novih okužb, gre za 13,5-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 8632.

Opravljenih je bilo tudi 43.620 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1310 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 147 novih okužb, šlo je za za 11,2-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 477 covidnih bolnikov

Včeraj so umrle tri osebe okužene s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4302.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 477 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 131 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 54 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo, in sicer na 549.

Izpolnjena sta oba pogoja za prehod v rumeno fazo. In sicer je skupno število hospitaliziranih oseb padlo pod 500, sedaj znaša 477, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa je prav tako padlo pod 600, in sicer znaša 549.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sava (nepreverjen)

Narava dela za nas.

stoplažnivimmedijem (nepreverjen)

Smo že eno leto v zeleni coni samo vse skupaj je to nateg in prevara človeštva celotna zadeva je izmišljena.

francek (nepreverjen)

Poserem se na rdečo ,zeleno, oranžno in rumeno cono .Zmišljujejo si nekakšne cone kot otroci v vrteci

Twittoisti (nepreverjen)

Ge ste zdaj loleki janšistični? Dva tedna nazaj ste cvilili kak de konec sveta zaradi več kak 10.000 lidij na protivladnon protesti, pa ka de se virus zaradi toga nenormalno razširo pa nas vse bujo? Ge ste?
Aja točno, podatke si kriminalci na oblasti zmišlavlejo sprouti kak pač njin paše. Narod pa kak ovce. vse vrvle na prvo žogo.

Starejše novice