Z žago si je namenoma odrezala roko. Z zavarovalniško goljufijo so se nadejali več kot milijon evrov odškodnine.

Ljubljanski kriminalisti so minuli teden zaključili preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije. Štirje sorodniki iz Ljubljane oziroma okolice so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje. Ko si je 21-letna osumljenka s krožno žago za les namenoma odrezala roko nad zapestjem, so nato zahtevali odškodnino. 

Z žago si je odrezala roko nad zapestjem

Kot poroča rtvslo.si, so se 21-letnica, 29-letnik, 58-letnica in 63-letnik z namenom pridobitve velike premoženjske koristi vnaprej dogovorili in si razdelili vloge.

V začetku leta, ko so bile zavarovalne police v veljavi, prvi obroki pa poravnani, si je 21-letnica na domu 63-letnika namerno odrezala levo roko nad zapestjem, pri čemer je uporabila čelilno in zajeralno žago. 
 

Potem ko so ji nudili prvo pomoč, se je najstarejši udeleženec s hudo poškodovano mladenko odpravil proti ljubljanskemu Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC). Na poti so jo prevzeli zdravstveni delavci reševalne postaje Ljubljana, ki so jo odpeljali v klinični center. 

Odrezani del roke je medtem ostal na kraju dogodka, v UKC so ga pripeljali šele policisti PU Ljubljana, ko so bili obveščeni o dogajanju. Z operacijo so zdravniki roko uspešno prišili.

Odnesli bi lahko tudi več kot milijon evrov

Dogodek so storilci lažno predstavili kot nesrečo pri žaganju vej, saj so se nadejali visokih odškodnin. Le nekaj dni po poškodbi 21-letnice so vsem petim zavarovalnicam podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine. V primeru izplačila, bi poškodovana bila prejela 383.400 evrov zavarovalnine ter 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti.

V primeru stoodstotne invalidnosti pa bi zavarovalnina lahko bila še precej višja, odškodnina bi lahko znašala več kot 1,2 milijona evrov, z mesečno rento v višini 100.000 evrov. Prav zato naj bi osumljena odrezani del roke tudi pustila na kraju dogodka.

Toda kriminalisti so spregledali njihove namere in do izplačila ni prišlo. Vsem osumljenim je bila odvzeta prostost in so bili pridržani, pri čemer sta 21-letnica in 29-letnik ostala v priporu. Slednji je  strani policije v preteklosti sicer že bil obravnavan zaradi finančnih goljufij.  V primeru dokazanega poskusa goljufije jim preti od enega do osmih let zaporne kazni.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Putin (nepreverjen)

Preproklete zavarovalnice!!!

Stoner (nepreverjen)

Adijo roka in keš...

zvodnik milan (nepreverjen)

moja baba Štefa si je dala v koljeno zvrtat luknjo
amapk ništa od zavarovalnine
odmah so ju uhvatili
Sedaj ima u dolnjem delu telesa tri luknje
jaz pa luknjo v žepu
Prokljet janez skladovnik, ki je vse naznanil zavarovalnici

Putin (nepreverjen)

Najbole nic imet zavarovano, zavarovalnice so nic drugega kot en velki nateg in ciganija..
Toti agenti vas namrdajo na vse zivo, ovce ene...

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

dgfdsfg (nepreverjen)

ka ti more delati ka si ideš roko vkraj vrezat. san mislo ka je tao samo v ameriki doma...

afta he (nepreverjen)

To roko ji ne bi smeli prišiti. Če je tako hotela naj hodi brez nje. Odškodnina tako nič, kazen pa že itak pravična (Brez roke)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

sosed ima zelo staro psico
še iz partizanskih cajtov
cvili ko nora, ko sliši pesem
Hej sloveni
Bi jo dal zavarovati
samo ne znam pri kojoj zavarovalnici
Penez niso nikad odveč

baltazar1 (nepreverjen)

Te pa čitan ovoga majmuna Putina kak sere prek zavarovalnic. Če se praf spoumnin je ta baba pa še trojaca pomagačov ščela nategnoti zavarovalnice. In te se najdejo takši kak je tej majmun Putin ka zdaj krivijo zavarovalnice. Tebi Putin verjetno glih takšen film v glavi špila kak je toj babi kera si je rokou fkraj vrejzala.

Starejše novice