Po poročanju Reporterja je ministrstvo za notranje zadeve odpravilo odločbo Upravne enote Maribor, ki je nekaj tednov nazaj že drugič prepovedala koncert Marka Perkovića - Thompsona v Mariboru.

Mariborska upravna enota je v začetku maja že drugič sprejela sklep o prepovedi koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona. Organizator koncertov Milan Trol se je pritožil na ministrstvu za notranje zadeve, ki mu je po poročanju Reporterja včeraj ugodilo in odpravilo odločbo upravne enote.

Hrvaškemu pevcu mnogi očitajo ustaštvo in nacionalizem, sam pa trdi, da zagovarja zgolj ljubezen do Boga, družine in hrvaške domovine.

Spomnimo. Thompson je maja 2017 želel v mariborski Festivalni dvorani na Lentu prirediti koncert. Ptujski organizator koncertov Milan Trol je po poročanju Reporterja prodal okoli 1150 vstopnic. Po tem je policija upravni enoti predlagala, naj koncert, ki bi moral biti v soboto 20. maja, prepove, saj naj bi informacije kazale na povečano varnostno tveganje. Tedaj je upravno enoto vodila Ksenija Klampfer.

Organizator Trol je zoper odločbo upravne enote vložil pritožbo, a so ga na ministrstvu za notranje zadeve kot drugostopenjskem organu zavrnili. Zoper to je vložil še tožbo na upravnem sodišču, kar pa je lani pravnomočno odločilo, da se prepoved koncerta odpravi in zadeva vrne na upravno enoto v ponovno odločanje.

Upravna enota Maribor izdala novo odločbo, s katero je znova prepovedala koncert

Sedanji načelnik mariborske upravne enote Srečko Đurov je ugotovil, da pevčeve pesmi simbolizirajo sovraštvo zoper ljudi z drugačno versko in etnično pripadnostjo ter poveličujejo ustaštvo, kar je v nasprotju z ustavo.

Trol se je ponovno pritožil na ministrstvu za notranje zadeve, ki pa mu je včeraj ugodilo in odpravilo odločbo upravne enote. Postopek za prepoved te javne prireditve, začet na predlog policije, je ustavilo, prijavo pa je vrnilo Policijski upravi Maribor, poroča Reporter.

Thompson in organizator Trol imata zdaj v rokah pravnomočno odločbo, a vprašanje je, če bo hrvaški glasbenik še želel izvesti koncert.

Poslovne škode naj bi bilo za kar 150.000 evrov. Najprej bi se morala poskusiti pogoditi z državnim odvetništvom, če ne pride do dogovora, pa lahko vložita odškodninsko tožbo, še poroča Reporter.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
world new (nepreverjen)

in tudi ce bi. se vedno veliko, veliko manj kot dobijo nevladne organizacije tipa mesanje magle in povzrocanje nestrpnosti in sovrastva na ulici.

KermitMS (nepreverjen)

Za tiste rodoljubne Slovence, ki jih Thompsonove pesmi ne motijo, besedilo njegove pesmi »Jasenovac i Gradiška stara«, popravljeno na našo kožo: (1.) »Jesenice in Slovenj Gradec, to je hiša HittlerJJevih mesarjev, (2.) Skozi Ilirsko Bistrico tovrnjaki drvijo, vozijo ta črne hitlerjevce (3.) V Črnomlju klavvnizza bila, polno Slovencev Krka nosila (4.) Oj Soča teči na to stran, nosi Slovence k modremu Jadranu. Bo šlo, domoljubi?

p3p (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat ko ti pride teta iz Čakovca na obisk in ti prinese banano

In reply to by KermitMS (nepreverjen)

Edo (nepreverjen)

To mi je všeč. Spet na račun delavnih suznjov mo plačali odškodnino 👏👏👏

grobar (nepreverjen)

seveda,ka de doubo.Mij vsem ustrežemo.Naj njemi sodišče plača,blesarija.

Amigo (nepreverjen)

Kak je domoljubni sladoledar na oblasti, tak je vse dovoljeno. Migranti brez problema odijo k nan, mamo nekse varde ka do red delale, Prekmurje mađaran odavle, pa Thompson keri bi vsakoga Slovenca najraje zaklal, dovoljuje..

Ttttttttt (nepreverjen)

KermitMS , vijdin ka ga redno poslušaš , Thompsona mislim , pa drugič se ne trudi z temi katastrofalnimi prevodi , što de želo de ga že san poslušo .

p3p (nepreverjen)

tito , kradeljev edi , slobodan miloševič in seveda mali murgeljski prdec
so poleg LEŠE NAŠE
najraje poslušali Thompsona
Kolikor se spomnim je Thompson na željo jofanke pel tudi na titovem pogrebi

In reply to by Ttttttttt (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

kak lepo si to napisal
da so mi suze kapnule sa oba oka
odjednom

In reply to by p3p (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

i meni su suze kanule
sa oba oka
odjednom

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Imel bi cca 20-30kk prometa....sedaj pa kao 150k odskodnine...vsi so zlizani

f**k off (nepreverjen)

To govno od toga pevača nigi drugje v niti eni drugi normaoni državi nesmi meti koncerta. Naj tan proba toužiti država zaradi prepovedi. Tou samo v naši zavoženi državi idejo takšne fore skouz ge plačujemo odškodnine tistin keri so proti naši državi in našomi narodi. Isto je z Janšo keri touži državo kere predsednik vlade je. Tudi toga še neje bilo nigi drugje na svejti.

p3p (nepreverjen)

ali ti je prišla teta iz Čakovca na obisk in
ti je prinesla banano
da si tak fuknjeni

In reply to by f**k off (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Naj tou 150 tisoč evrsko odškodnino (če de tožil in seveda dobil sodbo) lepo plača stranka SDS... oni so mu z zadnjo odločitvijo MNZ-ja (kera je v bistvi odločitev Janeza Janše) dali podlago, ka de sploh lehko tožo Slovenijo. Meni je baš nej lepo živeti v državi, v keroj je simpatiziranje s fašizmom vrednota, v keroj je javno zmerjanje, javno posmehovanje in etiketiranje navadnih ljudi, naših sosedov in prijateljev, znancev itd. s strani politikov normalna stvar, samo zato, ker se ne strinjajo s politiko, ki jo dotični izvaja. Povejte mi vsaj za enoga politika (v normalnih demokracijah, Trumpa izpustite, on je idiot, Amerika pa puna idiotov), keri bi si sploh dovolo z eno besedo javno žaliti navadnega človeka in potem ne bi odstopil.

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

vili
moj sosed pi-ko
od tvoje mame pili

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

to si pa tak lepo napisal
da so mi suze sa oba oka kanule
odjednom

In reply to by delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

to si pa tak lepo napisal
da so mi suze sa oba oka kanule
odjednom

p3p (nepreverjen)

meni so isto suze kanule
i to
sa oba oka
odjednom

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

Meni je vseeno za tega Thompsona ali kaj že je. Če kdo hoče posluat naj posluša. Danes itak na spletu vse najdeš, kar želiš in je brez veze nekaj prepovedati.

Kar se tiče pa odškodnin še nič ni rečeno, da kaj dobi. Dejstvo pa je, da je izplačanih milijone odškodnin za razne napačne sodne psotopke in druge norosti, ki jih je država naredila in tega sploh ne vemo, ker ne pridejo v javnost.

Milijone na leto se plača raznih odškodnin!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice