Marsikatere Slovence danes čaka dolga noč.

Agencija Republike Slovenije za okolje svari pred hudo zaostrenimi vremenskimi razmerami, ki se bodo danes ponoči še dodatno stopnjevale.

Po podatkih Oddelka za meteorološko prognozo je od jutra v severozahodni Sloveniji že padlo od 20 do 50 mm, v Bovcu 65, na Voglu pa že 90 mm. Drugod je bilo dežja manj.

V prihodnjih urah se bodo padavine v severozahodni Sloveniji še okrepile. Sredi noči na petek bo Slovenijo odzahoda začela prehajati hladna vremenska fronta ob kateri bodo nastajale nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra.

Na širšem območju Julijskih Alp in njihovega predgorja bo predvidoma še padlo od 100 do 200 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod v hribovitih predelih po Sloveniji pa bo padlo od 60 do 120 litrov dežja na kvadratni meter.

Južni do jugozahodni veter se že krepi in se bo še okrepil v prihodnjih urah. Na oceanografski boji sunki žepresegajo hitrost 70 kilometrov na uro, v višjih legah pa so sunki ponekod že presegli hitrost 100 kilometrovna uro. Veter bo najmočnejši v prvem delu in sredi noči na petek, ko bo v sunkih dosegal hitrosti od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah tudi več.

Ob nočni plimi med 21. in 4. uro bo morje ponovno poplavilo nižje dele obale v višini 30 do 40 cm.

Starejše novice