Slika je simbolična.
Ustavno sodišče je nedavno odločilo, da se lahko istospolni partnerji poročijo in posvojijo otroke. Zaradi dveh nasprotujočih se polov smo se odločili preveriti, ali naši bralci odločitev podpirajo. Svoje stališče lahko izrazite v anketi.

Ustavno sodišče je v začetku julija odločilo, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta skupaj posvojiti otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije

Vlada pa je že potrdila besedilo predloga zakona o spremembah družinskega zakonika in ga v državni zbor poslala po skrajšanem postopku.

Državni zbor ima tako sedaj pol leta za odpravo neustavnosti, do sprememb zakonodaje pa velja, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb ne glede na spol in da lahko istospolna partnerja, ki živita v partnerski zvezi, skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca

Kaj točno je odločilo ustavno sodišče?

Ustavno sodišče je v dveh ločenih odločbah razveljavilo prvi stavek tretjega odstavka 2. člena zakona o partnerski zvezi in prvo alinejo 22. člena družinskega zakonika.

Dodatno je ugotovilo, da je prvi odstavek 3. člena družinskega zakonika v delu, v katerem določa, da je zakonska zveza življenjska skupnost moža in žene, v neskladju z ustavo. Prav tako sta prvi odstavek 213. člena in 223. člen družinskega zakonika v neskladju z ustavo.

Neustavnih je bilo tudi več določb prejšnjega zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Vlada neustavnost že odpravlja

Predlog zakona o spremembah družinskega zakonika ugotovljeno neustavnost po navedbah vlade odpravlja, že takoj po odločitvi ustavnega sodišča pa je skorajšnjo potrditev potrebnih zakonskih sprememb napovedal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec.

S predlaganimi rešitvami se v skladu z odločitvami ustavnega sodišča po pojasnilih vlade zagotavlja nediskriminatorna obravnava partnerskih razmerij raznospolnih in istospolnih partnerjev pri opredelitvi zakonske zveze.

Enaka obravnava se ureja tudi za partnerje, ki niso sklenili zakonske zveze in živijo v zunajzakonski skupnosti.

S spremenjeno definicijo zakonske zveze ter ureditvijo zunajzakonske skupnosti za raznospolne in istospolne partnerje bodo partnerji v teh zvezah izenačeni v vseh pravnih posledicah, ki jih določa družinski zakonik ter tudi na drugih pravnih področjih, med drugim v pogojih, ki jih zakonik določa glede posvojitve, navajajo na vladi.

S tem bo po njenem mnenju realizirana odločba ustavnega sodišča, zato sprememba določb družinskega zakonika v tem delu ni potrebna.

Slika je simbolična.

Odločitev pozdravlja tudi premier Golob

Odločitev ustavnega sodišča pozdravljajo tako na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pa tudi zagovornik načela enakosti Miha Lobnik, premier Robert Golob in v društvu Legebitra, kjer poudarjajo, da je odločitev sodišča velik in pomemben korak, ki smo ga po vseh teh letih končno dočakali tudi v Sloveniji.

Odločitev ustavnega sodišča so pozdravile tudi koalicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica, ki obljubljajo, da si bodo prizadevale v najkrajšem možnem času pripraviti zakonodajne spremembe in s tem odpraviti neskladje z ustavo.

Do odločitve ustavnega sodišča so kritični v opozicijski NSi, kjer so zapisali, da je sedanja ureditev na tem področju ustrezna, saj na prvo mesto postavlja koristi in interese otrok.

Prav tako so do te odločitve kritični v Koaliciji za otroke gre pod vodstvom Aleša Primca. Menijo, da je škandalozna, krivična in ideološko motivirana. Podobnega mnenja je tudi Slovenska škofovska konferenca.

Anketa: Ali podpirate pravico istospolnih parov do poroke in posvajanja otrok?

Ker gre za temo, ki močno deli javnost na dva pola, smo se odločili preveriti, ali naši bralci podpirajo pravico istospolnih partnerjev do poroke in do posvajanja otrok.

Svoje stališče lahko izrazite v spodnji anketi.

Ali podpirate pravico istospolnih parov do poroke in posvajanja otrok?

Da.
36% (736 glasov)
Ne.
60% (1236 glasov)
Nisem odločen(a).
4% (87 glasov)
Skupno glasov: 2059

Komentarji (113)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Whaaat (nepreverjen)

Sem za, zato ker kdo sem pa jaz da bi odločal o njihovem življenju.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

To je v nasprotju z človeško in božjo naravo. Če pustimo vero ob strani, naj me eden rasvetli KAK LAHKO DVA ZDRAVA MOŠKA NAREDITA OTROKA ALI DVE ZDRAVI ŽENSKI , ČE NI POSREDNIKOV ZRAVEN.
Tu še eden link za razmislekhttps://www.youtube.com/watch?v=P36bDmvn8ok&t=77s

In reply to by Whaaat (nepreverjen)

khmmm (nepreverjen)

Tudi alkoholizem, pretepanje zene, pretepanje otrok, nesposobnost vdrzavanja svoji otrok je proti naravi ampak vseeno to dela vec kak polovica “pravih” starsov

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

2021 (nepreverjen)

Ka pa misliš, da pretepov in pijančevanja ni pri istospolnih.........Zadnjič sem videl kako je en gospod primazal par zaušnic drugemu g. in vpil na njega, da doma te bom raztrgal, ker sam nesmes nikamor.....Sedaj pa takšnim zaupaj otroke.

In reply to by khmmm (nepreverjen)

lukčev mesec (nepreverjen)

odvisno kakšen peder si
Če si ženski peder te pač moški peder mlati ko bika

In reply to by 2021 (nepreverjen)

tito. (nepreverjen)

ko sem bil še jaz na oblasti sem takšno golazen zapiral v umobolnice

In reply to by lukčev mesec (nepreverjen)

tanjaa flaškonn (nepreverjen)

Dragi moj tito
Bil si pregrob z njimi
Zapiranje v umobolnice iz katerih ni bilo več vrnitve je pa bilo res nesorazmerno dejanje

In reply to by tito. (nepreverjen)

Janes Skladovnik (nepreverjen)

lahko bi jih poslal na zdravljenje kot alkoholike
ali odvisnike od mamil

In reply to by tanjaa flaškonn (nepreverjen)

H2O4 (nepreverjen)

v tem primeru je možno tudi pretepanje partnerja, se samo žene, kjer so odnosi med dvema v razmerju nadrejeni-odvisni pač ne gre, pa če je to družina ali homo skupnost

In reply to by khmmm (nepreverjen)

tanjaa flaškonn (nepreverjen)

Zakon narave je tak da zmaga vedno močnejši
In če je ded močnejši pač mlati vse okoli sebe
baba pa nič

In reply to by khmmm (nepreverjen)

carpni vrag , (nepreverjen)

Boli me kuraz za smrdljive pedre
Pa neka si posvojijo smrdljivih pedra

In reply to by Whaaat (nepreverjen)

Likolnik (nepreverjen)

O zivlj3nju njih ,ne,o zivlj3nju otroka katerega bi pa posvojila istospolna partnerja,pa je za razmislit,ali?

In reply to by Whaaat (nepreverjen)

lllll (nepreverjen)

ka pa od tistih ka se plodijo pa zivejo celi zivot na socialni ka nemrejo deci kupete niti barvic? tisti bokse? 🤣🤣

In reply to by Likolnik (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Nega dobroga argumenta, zakoj naj nebi meli teh pravic...

Er tut was er Hast (nepreverjen)

Kakšne pravice pa imajo tisti otroci?
Njih kdo kaj vpraša kaj si oni želijo?
Ali teh otrok kdo vpraša za normalno odraščanje z normalno družino v normalnem okolju.?

In reply to by tutu (nepreverjen)

8888 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj pomeni "normalno"? Namreč, vse je odvisno od zornega kota ...

In reply to by Er tut was er Hast (nepreverjen)

Er tut was er Hast (nepreverjen)

Normalno ti je to dundek nouri ko dojenčku mati davke hrano iz svojih jošk,nenormalno pa bi bilo da ga eden od tistih pederof otroku porine ku.ca v usta...Kontaš pederu jedan!?

In reply to by 8888 (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prvo kak prvo, kelko san ges seznanjeni, se deco sigdar pita, ali ščej kama iti ali nej.
Drugič, ka pomeni normalna družina in normalno okolje? In normalno odraščanje? V kakšnoj meri je odraščanje otroka, ge ga eden od heteroseksualnih staršov ne šmirga normalno? Ali pa ge je eden pijanec, kolerik?

V kakšnoj meri otrok dveh homoseksualnih staršov nema normalnoga otroštva? Ali normalno odraščanje negiraš s ten, ka de toga otroka okolica zafrkavala in zaničevala zaradi staršov? Pa sta za to po tvojon mnenji kriva teva dva homoseksualna stariša ali netolerantna okolica? Če je odgovor "homoseksualna starša", me pa resan zanima razlaga...

In reply to by Er tut was er Hast (nepreverjen)

Ficlek (nepreverjen)

Vedno je bilo po zakonu narave, da moški in ženska spočneta otroka in ga vzgojita. Ženska je mama, moški je oče. In to je, če že hočete, normalno. Enako je pri rastlinah in enako je pri živalih. Če se sparita dva moška ali dve ženski, pač otrok ne moreta narediti. In otroci niso blago na policah, da kupiš, kar rabiš. Če že želij vzgajati otroke, naj gredo pomagat v Veržej, Višnjo goro ipd. Takih ustanov je cel kup, ki bi jim pomoč prišla prav. In tam lahko izlijejo svojo ljubezen.

In reply to by tutu (nepreverjen)

lhhhhh (nepreverjen)

pita sto deco ce njin pase ka oca nesposobnez brez sluzbe, pijanec, kurbir, neizobrazenec samo z osnovno solo?? nesce ka zive iz socialne….

In reply to by Er tut was er Hast (nepreverjen)

Fokovci (nepreverjen)

Smo zavrnili na dveh referendumih z večino! Očitno se demokracija več ne spoštuje in drvimo o v mavrično diktaturo!

GinkoG (nepreverjen)

Smešno se mi zdi, ka se odločamo/pogovarjamo o ton kakšna OBLIKA družine je primerna za vzgojo otroka, medtem ka nebroj zanemarjenih, zlorabljenih, pretepanih, lačnih, nezaželjenih, nespoštovanih, zaničevanih in neljubljenih otrok prihaja prav iz. "NORMALNE" DRUŽINE (beri: moški + ženska)

Mislin ka saki, keri si fejst želi otroka in že v samo v željo, kera se mogoče nede izpunila, vloži telko svojga časa, brige, financ, misli in truda v to, vrvlen ka de tuj dosta več ljubezni pa skrbi namejno tomi otroki.
Naj majo deco, vejpa ka je spornoga tu?
Rajši se obremenjujte s ten, ka marsikero dejte (iz "normalne" družine) more sakodnevno cuj gledati nasilje, pijančevanje, drogeranje, kakšne spolne ogabnosti in v marsičem tudi sodelovati brez svoje privolitve!

Vsebino gledajte, nej obliko.

Eto. To je moje mnenje.

VRANA (nepreverjen)

Ka pa deca, ge sta dva pedra, kolerika, pijanca, drogeraša, odkrite spolne ogabnosti,.... kakšna je vsebina tam??

Eto. To je pa moje mnenje. Ne primerjaj "angelske, plemenite" istospolne zveze in gnile, pijanske normalne družine !!

In reply to by GinkoG (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Nisce ne pravi, ka med homoseksualnimi nega kolerikov, pijancov, drogerasov in drugih. Tej argument se gmlej, ker vi sigdar idealizerate "normalno druzino" in druzino z homoseksualcoma argumenterate kak neka, stero v nasprotji otroki povzroca travme. Sicer pa, kda je guc o posvojitvi, se starsi kar dobro precekerajo. Iz vseh vidikov. V druzino heteroseksualnih kolerikov, pijancov se otrok dosta "lezej" rodi kak pa v druzino homosekaualnih pijancov pa kolerikov posvoji

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne palamudri. V vsakem žitu raste plevel, tako je tudi v družini. Če je namen družine, da vzgaja potomstvo, je to v pederski ali lezbaški družini nemogoče. Če pa še upoštevamo, da so pederske družine kratkega veka, je dajanje otrok v takšne družine kriminal.

In reply to by GinkoG (nepreverjen)

Ficlek (nepreverjen)

Seveda prihajajo iz "NORMALNIH DRUŽIN", ker so se tam narodili. Pri istospolnih se niso.

In reply to by GinkoG (nepreverjen)

1234tik tak (nepreverjen)

Bolano fujj

1234tik tak (nepreverjen)

Bolano fujj

Gost 13 (nepreverjen)

Ženijo se naj deco pa nikak nej razen ženske z oploditvijo umetno

upokojenec70 (nepreverjen)

Prav je, da se jim omogoči registrirati življenjsko skupnost, če sta se za to odločila, čisto iz razloga dedovanja, obiskov v bolnici in tako naprej. Ne more pa dvema istega spola nekdo dati pravice, katere jima ni dal niti Bog - imeti otroke. To je proti naravni in proti Božji postavi. Amen.

tutu (nepreverjen)

Po toj logiki tudi par, pri šteron je eden od obeh neploden, nesmi posvojiti otroka. Ker jima Bog tudi neje dal pravice oziroma možnosti imeti otroke....

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

nihil (nepreverjen)

Ka pa pari, keri so neplodni, argument spadne avtomatski v vodo...

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Naj posvojijo neplodni, normalni pari.

Tudi posvojitev globoko zaznamuje posameznika, pa čeravno posvojen pride v družino, polno ljubezni, razumevanja, stabilnosti,... Vedno je prisoten nek "zakaj" !!!!
Zdaj pa še dodaj eden dodaten "zakaj", ko se sprašuje otrok, zakaj imajo ostali normalne starše on pa ne!!

In reply to by nihil (nepreverjen)

chapala (nepreverjen)

Poroka ja, posvojitev otrok ne. Istospolno usmerjenost naj sprejmejo v celoti.

ombbb (nepreverjen)

te neplodni pari tudi nesmijo meti dece? sploj znas kelko prekmurske dece je iz epruvete? iz darovanih jajcec in sperme? nemas pojma!!!!

In reply to by chapala (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja in? Še dodaten argument, ka naj raje deco posvojijo normalni starši, če je toliko neplodnih parov!! Zakaj otroke dvema buzijema, če je tooooliiikoooo neplodnih parov? Vsak otrok ima pravico do normalne družine!!! Enostarševska družina je že takoj MINUS za otroka, vendar se to zgodi po sili razmer... Zakaj bi sedaj umetno uvajali še neke nove oblike, kjer že v osnovi vemo, da je otrok v slabšem položaju!! Otrok potrebuje OČETA in MATER !! Vsaka ostala oblika je MANJ !!! Pa to ne pomeni, da ne obstajajo npr. matere samohranilke, ki z nadčloveško močjo, voljo, ljubeznijo,.... skrbijo za otroka !!! Vsaka čast in SPOŠTOVANJE ! Pa vendarle manjka ena posebna starševska figura v življenju otroka.

In reply to by ombbb (nepreverjen)

levak (nepreverjen)

Vprašajte rimokatoliško cerkev. Oni so naši vladarji. Oni na skrivaj preganjajo malo deco, tudi med sabo (med popi ) in tudi v kurben haus.

Pika na i (nepreverjen)

Popolnoma podpiram. Bolano se mi zdi da se sploh lahko pogovarjamo o tem. Ne bluzite o referendumu. Kak lahko večina odloča o življenju posamezen skupine.

i (nepreverjen)

Kako pa lahko manjšina odloča kot sedaj?

In reply to by Pika na i (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Kaj menite o pravici istospolnih parov , pravilno, sedaj še uvesti proizvodnjo ljudi beri otrok iz epruvet !!

jaooo (nepreverjen)

je ze, pol dece je ze iz umetne oploditve! klinike so nabasane ka bole nemrejo biti

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Pick (nepreverjen)

Neman nika proute samo ka bi pa posvojile deco zatou pa san prote.Šou de male v šolo pa što ti ati Mitja kak pa mami ime Silvo in tou de šlo itd itd

vodka (nepreverjen)

Poroka kakor hočejo otroke pa naj pustijo pri miru in jim ne uničujejo življenja.

tutu (nepreverjen)

Aha, in kak homoseksualen par uničuje življenje otroka?

In reply to by vodka (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Otrok potrebuje očeta in mater !!! Družina je oče, mati, otrok!!

Otrok dobi marsikaj od matere, kar ne more dobiti pri očetu. Marsikaj dobi pri očetu, kar ne more dobiti od matere!!

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Ka pa enostarsevske druzine? Tan tudi ne dobi marsikaj, ka bi lejko dobo (po vecini od oceta). Ali pa druzine, ge enoga ali kar oba starisa boli patak za otroka (ker sta prevec zaposleniva s kariero ali jima je enostavno breme).

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Točno tou !!! Ne dobi vsega, kar je zelo zelo žalostno !! Ampak to še ne pomeni, da pa zdaj pač še dajmo pravico buzijem, tudi tam otrok ne dobi vsega, torej isto kakor pri enostarševski družini !! Tudi s kariero prezaposleni starši so žalost!! Ampak-so oni zdaj merilo za normalnost družine? Niso!

To je podoben argument, kot pri splavu: "Kaj pa posiljene ženske?" Pa je žensk, ki prekinjajo nosečnost, ker so bile posiljene, zeloooooo majhen delež !!

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

To s posiljenimi zenskami je malo bole bogi argument v ton konteksti, ker je delez otrok, steri ne dobi vsega dosta dosta visji. Priznaj si, nega niksne definicije normalnosti druzine. Najvec primerov spolnoga pa fizicnoga nasilja se zgodi v druzini! Nega normalnosti. Zato pa tudi argument, ka je druzina oce, mati pa otrok, ne pali. Kar obstaja, je samo ideal. Recimo skrbna starisa, "pravilna vzgoja" in podobne reci (na hitro). Puno druzin se tomi pribliza, ampak argumenta, zakoj se tomi heteroseksualca naj bi lezje priblizala kak pa homoseksualna starsa, pa nega. Zato tudi diskriminacija na podlagi spolne orientacije nema smisla... Leta 2019 je bilo 47 posvojitev otrok v Sloveniji. Telko ka znas, ce smo ze pri "zeloooooo majhen delež". Torej bi tudi stevilo otrok z istospolnima starsema, ostal izjemno izjemno mali

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Definicija normalne družine obstaja tisočletja: oče, mati, otrok !!

Argument, da se "pravilni vzgoji" ležje približata heteroseksualna starša sem pa že zapisal:
"Otrok potrebuje očeta in mater !!! Družina je oče, mati, otrok!!
Otrok dobi marsikaj od matere, kar ne more dobiti pri očetu. Marsikaj dobi pri očetu, kar ne more dobiti od matere!!"

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Dobro, torej po tvoje definicija normalne družine obstaja že tisočletja. Vredi, torej si je nešče kar tak zmislo to definicijo. Zakoj se ta definicija nesmi spremeniti? Svet se spreminja, zakoj se definicija nemre? Ker, če gledamo čez tisočletja in tudi zadnja leta, ti to "otrok marsikaj dobi od matere in marsikaj od očeta" ne vala. Nekda so ženske same vzgajale predvsem deklice. Še nej dugo nazaj so ženske same vzgajale otroke, moški pa je delo in vmes tak malo deco pogledno če je mel volou. Še gnesden je pri marsikomi tak. Zaj obstajajo enostarševske družine. Obstajajo patchwork družine, in otrok ma mogoče celo dva očeta in dvej mami. Razlike med spoloma so v družbi vedno menše in vedno menje je delitve "klasična ženska in klasičen moški". Pa ka nemo o ton, ka vzgoja poteka tudi v šoli pa ma vpliv iz prijatelskoga kroga in ka obstaja internet, šteri ti da informacije ka ti bi mogoče lejko dal oče in ka obstaja najboukša kolegica, štera ti da tiste informacije, štere bi lejko dobo od mame. Na srečo oz. žalost je tak. Torej ne obstaja več neka normalnost glede družine! Pa nej mi s ten, ka heteroseksualna družina tomi pride najbližje. Gejo kakšne raziskave, štere bi potrjevale, ka otroci v homoseksualnih družinaj majo pomanjkljivosti v primerjavi s tistimi iz "normalnih" družin in tej pomanjkljivosti nejso posledica netolerantne družbe? Ali so to samo teorije?
In kak rečeno, gučimo o 50 otrocih na leto. In v primeri ka bi homoseksualci dobili pravico do posvojitve to število sigurno nede večje. Pa če vzememo, ka do tak dobili polovico (25 otrok), san siguren, ka je številka otrok, šterih mama gor pride ka je lezbijka in ide skuper živet z žensko, večja in več otrok po toj naravnoj poti dobi dvej mami..

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

"Vredi, torej si je nešče kar tak zmislo to definicijo. Zakoj se ta definicija nesmi spremeniti?"
Hahahahaha.... Nišče si je nej "zmislo" definicije... To je enostavno DEJSTVO. Tudi kaj je ženska in kaj je moški je enostavno DEJSTVO. Ka si eden izmed tistih umsko prizadetih, ki priznavajo tudi 56 spolov ali koliko že??? Ali takšen, ki ne ve, kaj sploh je ženska??? Ali pa si ženska dopoldne, popoldne pa že moški?? To je zdaj ful moderno na bolanem Zahodu in ZDA... Ka za vse rabiš očitno "definicije" in "raziskave, študije", hihihi.... ???
Sicer se ne čudim opranim možganom, saj sem še pred dnevi bral čisto "resen" članek, kjer so ugotavljali, da je v senci bolj hladno, kot pod direktnim soncem. Kateri idiot se je podpisal pod "članek"?? Svašta...

Normalna družina je oče. mati, otrok. Nobeno modrovanje in sprenevedanje tega ne bo spremenilo.

In reply to by tutu (nepreverjen)

levak, asdas (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tebi je dovoljena poroka z rejdnin mangopon, ka de ti na den 3 x dal po mafusi,
ženske so itak fse te v rit brsnole. Prekesno.

Kak (nepreverjen)

Družina je oče in mati vse drugo je čudaško

🙏🏻 (nepreverjen)

tudi pijanski nesposoben oca? kak fajno otrostvo

In reply to by Kak (nepreverjen)

Bodoči vardist (nepreverjen)

Še debeli svinskoglavi ima otroke, zakaj ne bi smeli imeti pedri?

^^ (nepreverjen)

Tisti ,ki se z tem strinjajo doma imajo deco buzarante in lezbače .Nesnage nič drűjgo

sadež (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Absolutno podpiram. Zakaj? Ker so istospolni pari praviloma v boljšem finančnem stanju in posledično lahko marsikaj več ponudijo posvojenemu otroku v primerjavi s hetero družinami, sploh tistimi, ki samo "delajo" otroke ...

čarni vrag (nepreverjen)

Če ščemo enakopravnost naj se predpiše, ka morajo tudi moški roditi.

In reply to by sadež (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Tako je. In či narava toga nede upoštevala, predlagan, ka uvedemo sankcije. Naslednjih 14 dni bo ključnih.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Adrianos (nepreverjen)

pederi so zelo radodarni tudi s hivom. ko se boš ti ali tvoj froc okužila, potem ne cvili in niti se ne zdravi, plačajte vse iz lastnega žepa! tudi taki ki imajo posvojene otroke, ker idioti pač nemrejo sami napraviti bitje, naj plačajo čisto vse sami, naj jim ne bo niti zdravstvenega zavarovanja, ker so sami krivi,če pride do aidsa ipd. pa tudi drugače. bolano do lune! in ne, NIKOLI ne boste sprejeti, vedno vas bomo gledali z drugih kotov, in to s slabega. vedno boste obsojeni, vedno bodo prisotni predsodki itd. in prav je tako. edino hetero glave so za kaj, vi pa pfff, bolje da niste prišli na svet, homo izmečki.

In reply to by sadež (nepreverjen)

tuncika

Oče, mati in sin. Amen. Vse drugo je razprodaja človeka, kot naravnega biološkega bitja. Če imajo svoj zakonski stan, naj si tako tudi deco delajo. Ne pa da državni organi "kradejo" deco od siromakov in jim jih nato" potalajo" - razdelijo. Zakoni istospolnih so že v samem začetku obsojeni na propad, stigmatiziranje in kriminal. To so umetne tvorbe in imajo le takšen življenjski rok trajanja, kolikor je pač denarja.
Tudi zaradi plačanih prispevkov Sobotainfo, tedensko objavlja omenjene in podobne prispevke.

tuncika

Oče, mati in sin. Amen. Vse drugo je razprodaja človeka, kot naravnega biološkega bitja. Če imajo svoj zakonski stan, naj si tako tudi deco delajo. Ne pa da državni organi "kradejo" deco od siromakov in jim jih nato" potalajo" - razdelijo. Zakoni istospolnih so že v samem začetku obsojeni na propad, stigmatiziranje in kriminal. To so umetne tvorbe in imajo le takšen življenjski rok trajanja, kolikor je pač denarja.
Tudi zaradi plačanih prispevkov Sobotainfo, tedensko objavlja omenjene in podobne prispevke.

tutu (nepreverjen)

"Oče, mati in sin." Hcerka nesmi biti?
Kama ide drzava, stera na vse kriplje isce razloge nic krivi starison (steri so svojoga sina, hcerko obravnavali super, drug drugoga tudi super in brez konfliktov) in jin za prakticno nic odvzeme otroka in proti njegovoj volji da homoseksualnomi pari!!!! Se je to zelelo v osvobodilnon boji? Seveda se vse to dogaja. Samo trbej pitati tunciko...

In reply to by tuncika

Kislavoda (nepreverjen)

In zaradi toga hčerka grata lejzbika, ker je oča, mati, sin!

In reply to by tutu (nepreverjen)

sadež (nepreverjen)

Zaradi tvoje filozofije so na Kitajskem problemi, saj tam marsikateri moški nikoli v življenju ne bo imel ženske partnerice.

In reply to by tuncika

smijt (nepreverjen)

Naj jih posvojijo ob otrokovi polnoletnosti,da otrok sam odloči ,če želi imeti takšne starše.Posvojitev nekoga,kateri se še sam ničesar ne zaveda je kršenje pravic otroka.

KRŠENJE PRAVIC OTROK (nepreverjen)

Kaj pa kršenje otrokovih pravic do očeta in matere, komunistično US kaj je pa to ??? Otrok si ne more izbirati sam, kar pomeni, da je celo življenje prikrajšan za očeta ali mater. Vse živalske vrste na zemeljski obli so pametnejše saj NI NOBENE VRSTE KJER BI SE ISTOSPOLNI SPRAVLJALI SKUPAJ. Pri človeški vrsti pa je to BOLEZENSKO STANJE ali pa kratki stik v glavah pri takih primerih. ZAKON NARAVE JE: OČE + MATI je OTROK. ko pa bosta 2 moška ali 2 ženski sposobni spočeti otroka potem pa bom to skupnost podpiral TO PA NE BO NIKOLI.

tutu (nepreverjen)

Homoseksualnost je prvo kak prvo ze dokazana pri puno zivalskih vrst.

"Otrok si ne more izbirati sam" Aja, kda pa se otroka krsti pa se njemi vsiljuje vero, pa je to vredi? Svobodna izbira pa to...
Aja, in puno otrok, steri se posvajajo, so meli glih to nesreco: ka si oceta pa mamo nejso mogli zberati. Ovacek nebi bili v vrsti za posvojitev. Aja, in glede izbire: si ziher, ka se otroka pred posvojitvijo ne pita, ali scej iti v to druzino? Ka se jih brez ka bi se jih pitalo, vrze v kar eno familijo (pa nema veze, ali homo ali heteroseksualca)? Ce mas konkretne dokaze, na plano z njimi

In reply to by KRŠENJE PRAVIC OTROK (nepreverjen)

ZA tutu (nepreverjen)

tutu - BUMMMMMMM.........

In reply to by tutu (nepreverjen)

BOG POMAGAJ (nepreverjen)

Ali v Prekmurju imamo 42 % pederov ali pa norcev.

Likolnik (nepreverjen)

Verjetno pedrov in norcev

In reply to by BOG POMAGAJ (nepreverjen)

kačaizozadja (nepreverjen)

kako bi lahko froc bil normalen, ko vsak dan sliši v spanici kako si dva moška pucata pipe... bi vam to bilo normalno s perspektive heterosexualnega človeka?

zurnal (nepreverjen)

* kačaizozadja napise tej komentar in ide na pornhub gledat en lezbicni pornic... *

In reply to by kačaizozadja (nepreverjen)

yourpornma (nepreverjen)

al pa ide tvojo grdo mamo poprave...

In reply to by zurnal (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ka te rajca kda se dvej babi ližeta? Saj tou lejko vidiš skoro na vsaki vaški veselici.

In reply to by zurnal (nepreverjen)

Še izda komunist (nepreverjen)

Kak vidin ste eni še vedno v obdobju lesene žlice.
Za vas je družina oče šteri dela, ode po gostilnaj in da pride domov vse postroji ka se poserejo od straja. Mati doma perej kuja , nikan nesmi in je tu pa tan bita. To je za vas normalna družina ?

moderna mama (nepreverjen)

moj mož zame naredi vse! dela, pospralja, lika, kuha, da denar za mene in mojo deco jaz pa samo noge narazem držim!

In reply to by Še izda komunist (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si idiot! Odkod zdaj tebi, da pijani oče mlati ženo in deco. Tak kak so med nami tudi morilci, so tudi takšni očetje. So pa velka manjšini. Še dobro ka ne veš ka se vse dogaja med pedri.

In reply to by Še izda komunist (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Ker pri vseh hetero familijaj najdeš pijanoga očo in mamo gospodinjo, nej?

Bi se pito, što je tu zaosto v mišlenji ...

In reply to by Še izda komunist (nepreverjen)

koli (nepreverjen)

ma zabito razmišljaš, sploh ni poanta v tem.

In reply to by Še izda komunist (nepreverjen)

G6yjjf (nepreverjen)

Nikak nej. Še menje ka posvajajo deco. Tak dalec me osebno ne moti ali neje pa to normalno, ge pa se ka bi meli parade pa neven ka... Celi mesec si samo tej zastave se pa ta migajo kak ce bi neven ka bilo. Ce si gej boj tiho pa se brigaj za sebe. Ge kak hetero neman niti nescen nika glede parad pa sega zivoga. Polek toga je tou tudi grej. Nemo pa nikdar pravo nika ce mo kda vido dva ali dvej. Neje pa tou nika cednoga. Se menje pa ka bi si parade pa pm delali.

smijt (nepreverjen)

Že v naslednjih dneh,naj bi namreč na to temo imel Golob, kar nekaj pomembnih srečanj s premijerji nekaterih držav.Med temi so:Albanski Vazeljini,Španski Pedroso,Grški Pozorantis in Japonski Nakito Mičuči.

Likolnik (nepreverjen)

Najvecji p4oblem je,da nas umajo istospolni za nestrpne,hmmmm...saj pa oni so do nas tudi nestrpni. Ne sprejmejo nasih argumentov isto kak mi nej njihovih. Pa smo te samo mi mestrpni. Neven ka bi radi.

. (nepreverjen)

Seksajte se, če pridejo deca ven s toga fala bogi.

someone1 (nepreverjen)

Poroka da. Posvojijo pa naj si lastne otroke. Ali pa napravijo. Če je narava dala žensko in moškega naj tega človek ne zlorablja v svoje sprevrženosti.

sadež (nepreverjen)

Potem bi morali prepovedati tudi nadomestne matere, sperma-banke, otroke iz laboratorija itn.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To de zdaj prava Svobodna Slovenija. Ljudje v zimi nedo imeli kurjave, zato bodo množično postajali toplovodari. Poraba vazeljina in klistira de narasla.

mj.... (nepreverjen)

Ne, nikoli. In narod je ze svoje rekel, ne rabite 100x sprasevat istih stvari. Otrok ni privilegij in lastnina.

Mmklp.... (nepreverjen)

Spola sta samo dva, moski in zenska, ostalo so psihicne motnje. Zal, a resnicno.

. (nepreverjen)

Mmklp.... odgovor na tvoj komentar je psihično moten si ti.

In reply to by Mmklp.... (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ne, spola sta samo dva. Moški in ženski, ostalo so psihične motnje, druge psihiatrične bolezni !!

In reply to by . (nepreverjen)

Gripa (nepreverjen)

Mene zanima samo to, v katero smer istospolni pari vzgajajo otroke, glede na vzgled ki ga imajo ti otroci doma.Ali to pomeni vzgojiti se vec istospolnih ljudi?

nihil (nepreverjen)

Taksi se rodijš, nemre te v to nihče vzgojiti. Nas so tuj vzgajale strogo katolisko pa vijdis kak je zaj čez 20-30 lejt.

In reply to by Gripa (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Do poroke, da. Či sta obe osebi punoletni, me boli k, ka delata s svojin životon. Njuna stvar.

Do posvajanja pa ne. Otrok je nej statusni simbol in za čim bole normalni razvoj nuca starša obeh spolov.

breska (nepreverjen)

Prvo san sploj nej ščeo kliknoti na članek, ker san znao ka de palik en kup primitivcov versko našuntanih zlivalo gnojšnico ali san te vseeno klikno. Nejste me razočarali.

bimbambom (nepreverjen)

Kak se radi mamo

carni vrag , (nepreverjen)

Imam vietnamskega prašička
Pa bi ga dal posvojiti kakšni spoštovani pederski familiji
Po možnosti da je politik v vladi tisti imajo prednost

Jose Cabron (nepreverjen)

Fuuuj gamad pederska......Kdo bo te za froce skrbel,vi z zvitimi rokicami niste sposobnii za delo al bomo mi skrbeli za vas ali vladne pederske instutucije (8marec)

koli (nepreverjen)

mislim da sploh ni potrebe po anketi, ker večina slovencev je proti. enostavno pač ni normalno, vsi ti imajo psihične težave, verjetno izvira še iz otroštva iz neke travme, da se jim je tako sfuzlalo. očitno je nekkatere moške strah žensk in obratno. z biološkega vidika pa itak da ni možno ustvariti življenja in so parlamentarci bedaki, da so to dovolili. verjetno se tudi sami jebejo med sabo vsepovprek. za kozlat! nikoli ne boste taki sprejeti, vedno vas bomo gledali z drugega vidika, kot da ste bolni, isto tako anoreksični, bulimični itd.

čuvi (nepreverjen)

lezbikam bi trebalo podtakniti fukača, da bi vedele kaj je to pravi sex, ne pa tam z njihovimi ogabnimi umazanimi igračami in prsti, fuj ste odvratne. pederi pa boste itak masovno umirali od aidsa, ampak zdravila si plačajte sami! . uboga deca takih bolanih starcev.

ee (nepreverjen)

v glavi so betezni

ee (nepreverjen)

mati in hcerka mata obe anoreksijo malo se zamisli

^^ (nepreverjen)

Sobotainfo zakaj propagirate in nam vsiljujete buzarante ?

Red Alert (nepreverjen)

Totalno protinaravno da imajo otroke

Lon Wolf (nepreverjen)

Istospolno občevanje je Zlo in nima z naravno spolnostjo - s spočetjem Ničesar skupnega. Najvišja Duša po Jezusu je dejal:,,Prihaja Čas, ko bodo živi zavidali mrtvim"! Vse to kar se danes dogaja je v nasprotju z naravnim-kozmičnim Redom in dokaz, da je človeštvo povsem zapadlo pod vpliv padlega angela Luciciferja ki se je materializiral v Sadhano - gospodarja materije. Teh ljudi ne sme Nihče obsojati ali preganjati, temveč jim z ljubeznijo posredovati Resnico, ki jih bo potem osvobodila tega Zloduha.

GitaBR (nepreverjen)

Pa kakšna pravica do posvojitve otrok istospolnim? Po katerem zakonu? Zakon NARAVE je od pamtiveka isti: otroke imata moški in ženska.
Vsa ostala debata o normalni družini, mnenju cerkve, strank itd. je tu brezpredmetna. VELJA ZAKON NARAVE.

ee (nepreverjen)

prvi peder je bil jesus vsi naslednji pa so komunisti

ee je DF (nepreverjen)

Najvejkši peder je Debeli Fuknjenec, ka je napravo kűp decé, za kero je skrbela,
sociala on san pa cejli život luzera špilo. Tak ka dosta, F tvojoga modrüvanja.

H2O4 (nepreverjen)

pridejo migranti z bližnjega vzhoda pa vam bojo dali istospolne skupnosti ne samo na gobec, še glavo boste zgubili

Žarkoooo (nepreverjen)

Če bi ta zakon prej bil skora sprejet bi danes bilo nepotrebno enim skakat zmostov …in se skrivat po soličenih mestih istre…

borko (nepreverjen)
borko (nepreverjen)

deca so pijtale Janezeka kak je ime tvojim staršem...oča je Peter mama pa Pavel...zares bolane ideje..

borko (nepreverjen)

bog nam pomozi s ovom novom vladom...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice