Foto: Vita Orehek
Skupina Bepop je še vedno na vrhu lestvice najbolje prodajanih albumov v samostojni Sloveniji. Letos obeležujejo 20 let, jubilejno leto začenjajo s pesmijo Brez kril. Videospot za pesem je prepleten z arhivskimi posnetki iz začetkov njihove kariere.

Spomnimo. Legendarna skupina Bepop je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v resničnostnem šovu Popstars, ki so ga predvajali na televizijskih zaslonih leta 2002.

Skupina je sicer pred leti razpadla, pred dobrima dvema pa so se simpatične Štajerke Tinkara Fortuna iz Celja, Alenka Husič iz Ormoža in Ana Praznik iz Zagorja ob Savi, ki sedaj živi v Mariboru, ponovno združile in ob kupu nastopov posnele uspešnice Daj se nasmej, Ženska in Verjamem v dobre ljudi.

Ob jubileju z novo pesmijo in videospotom

Skupina Bepop letos slavi 20 let. V jubilejno leto vstopajo z novo pesmijo Brez kril. V njej so ponovno združile moči z vročim mladim producentom Žanom Serčičem. 

»Žan nas je odlično zadel že s povratniškim singlom Daj se nasmej, s katerim smo naredile odlično tranzicijo od naše stare podobe v leto 2020, z novo pesmijo pa se končno predstavljamo z nekoliko drugačnim zvokom, za katerega čutimo, da nam je pisan na kožo tukaj in zdaj, upamo pa, da ga bodo sprejeli tudi poslušalci,« so povedale. 

Dodajo, da je skladba Brez kril nastala že pred dobrim letom in pol, splet naključij pa je njen izid zamaknil na jubilejno leto: »Malo so k temu prispevale omejene možnosti nastopanja v času epidemije, še bolj pa to, da nas je lani k sodelovanju povabila Rebeka, potem pa se nam je ponudila še možnost, da v pravo skladbo razvijemo temo Delovne akcije, ki jo je izvirno pela le Ana.«

Spremljevalni videospot je režiral bivši član rock skupine Lumberjack David Podgornik, s produkcijsko skupino Perspektiva. 

Posneli so ga v studiu v Ljubljani, na snemanju pa so se dekletom pridružili tudi njihov bend, menedžer, nekaj največjih oboževalcev pa tudi članice plesne skupine LaViva.

Video, prežet s spomini na evforijo, ki je zajela Slovenijo

Videospot za novo pesem je pretkan z arhivskimi posnetki in spomini na v čase, ko je Slovenijo zajela masovna evforija ob oddaji Popstars, katere prvo ime je bila prav skupina Bepop.

V filmu ne manjkajo posnetki Simona in Nejca, katerega tragična smrt je takrat pretresla Slovenijo. Skupina Bepop je kljub velikemu šoku uspešno nadaljevala svoje delo in se zapisala med najuspešnejše slovenske glasbene izvajalce vseh časov.

Dame iz skupine Bepop za letos pripravljajo še cel kup projektov povezanih z jubilejem, k praznovanju pa bodo pritegnile tudi svoje glasbene sopotnike.

Komentarji (3)

tuncika

Ko jih šljivi, same be...................beeeeeeeeeeeeeee...........

čmrlj (ni preverjeno)

bullshit muzka a še vedno so bolj znani kot nek soboški bend ki se trudi že x let in nikam ne napreduje.

Cesar (ni preverjeno)

Ja, pa te idejo v LJ ka mislijo ka bodo prej uspešni. Te pa ostanejo tam zaradi službe in družine, a na velko pravijo o moje ljubo prekmurje tak in onako, dejansko pa jim dol visi za prekmurje, sicer ga ne bi zapustili. napravijo vse za denar, četudi bodo neslavni.

In reply to by čmrlj (ni preverjeno)

Starejše novice