Poletje je se bliža. Sonce sije, narava se prebuja in temperature so pomladno prijetne. Kaj je lahko boljšega, kot krasno vreme in preživljanje pomladi ter poletja na prostem?

Sedaj že ptice čivkajo: »Življenje na prostem je zdravo«. A življenje v senci je zdravo še malenkost bolj. To naredi kakovostna zunanja senčila kot popolno senčno rešitev za preživljanje prostega časa izza štirih sten, brez da bi se bali močnih sončnih žarkov.

Kakovostna zunanja senčila spremenijo prijetne terase v popolne. Predstavljamo vam štiri nasvete za še več poletnih užitkov v varnem zavetju sence.

1. Bazen je vaša oaza: bioklimatska pergola lahko ustvari hišico ob bazenu z dobrimi vibracijami

V vročih poletnih mesecih nič ne premaga sprostitve ob bazenu, kjer se lahko umirite od vsakodnevnih skrbi in uživate v miru ter tišini. Toda, da bi ta prostor resnično postal oaza miru in ugodja, je treba premišljeno načrtovati vsak detajl.

Hišica ob bazenu z bioklimatsko pergolo Brustor B250XL.

Bioklimatska pergola kot ključ do udobnosti

Posebno pozornost je vredno nameniti ustvarjanju terase ob bazenu, kjer se bodo prepletali udobje, funkcionalnost in slog. V tem kontekstu se bioklimatska pergola izkaže za izjemno rešitev, ki dopolnjuje prostor ob bazenu in ga preobrazi v pravo zatočišče dobrih vibracij.

Bioklimatske pergole, katere najdete v ponudbi podjetja Genial, se lahko preobrazijo v hišico ob bazenu vaših sanj. Vrtljive lamele zagotavljajo pravo senco, ZIP screen roloji vas ščitijo pred vetrom, Bluetooth zvočniki pa ustvarjajo popolno poletno vzdušje z vašimi najljubšimi melodijami. 

Napredne funkcije bioklimatske pergole

Bioklimatska pergola je inovativna rešitev, ki združuje napredno tehnologijo in dovršen dizajn. Zasnovana je tako, da se prilagaja vremenskim razmeram in s tem ustvarja idealno mikroklimo v prostoru, ki ga pokriva. Lamelna streha se lahko odpira in zapira, kar omogoča regulacijo sončne svetlobe in zračenja. 

To pomeni, da lahko hišico ob bazenu uporabljate ne glede na to, ali želite uživati v sončnih žarkih ali se zateči v senco, ko je sonce premočno.
Poleg funkcionalnosti pa bioklimatska pergola prinaša tudi estetsko vrednost. 

Njen sodoben in minimalističen dizajn se harmonično vključuje v različne arhitekturne stile, od klasičnih do modernih. Aluminij, ki se uporablja pri izdelavi pergole, pa je trpežen in odporen na vremenske vplive, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje.

Bioklimatska pergola vam omogoča, da svoj zunanji bivalni prostor uporabljate skozi vse leto, saj vas ščiti pred soncem poleti in dežjem ter snegom v prehodnih obdobjih. Z dodatnimi elementi, kot so: ZIP screen roloji, steko, LED osvetlitev, grelci ali senzorji, lahko hišico ob bazenu spremenite v pravo pametno hišico, ki ustreza vsem vašim potrebam.

2. Sprostite se v senci vaše kasetne tende

Kakšni bi bili vaši dnevi, če bi jih začenjali umirjeno, s srebanjem kave pod tendo? Pa vaši vikendi v družbi najljubših ljudi, ki se zberejo pri vas doma - pod tendo, seveda? Tenda vam omogoča, da se osvobodite štirih sten in uživate v objemu poletnega zraka, prisluhnete šumom narave in dihate vonj svežih rastlin, ki jih je ravnokar oprala poletna ploha.

V podjetju Genial boste našli visokokakovostne tende, ki zagotavljajo popolno senco, tako da lahko brezskrbno potonete v užitke v bivanju na prostem. Si želite brati vaš najljubši roman pozno zvečer? LED luči to omogočajo, z električnim vertikalnim rolojem pa lahko celo blokirate nizko sonce. 

Kasetna tenda vam nudi zaščito in udobje v vsakem vremenu

Kasetne tende so zasnovane tako, da maksimalno zaščitijo prostor pod njimi. Kvalitetne tkanine in robustni mehanizmi omogočajo, da se tenda razprostre ali pospravi glede na vremenske razmere ali vaše potrebe. 

Lahko jo upravljate preko daljinskega upravljalnika ali s senzorji. V vročih dneh se pod tendo ustvari prijetna senca, ki omogoča sprostitev brez skrbi pred škodljivimi UV-žarki. V primeru nenadnega dežja pa kasetna tenda z vodo nepropustnim platnom poskrbi, da vaš zunanji prostor ostane suh in prijeten za bivanje.

Estetika in prilagodljivost kasetne tende

Kasetne tende so na voljo v različnih barvah in dizajnih, kar vam omogoča, da izberete tisto, ki najbolje ustreza stilu vaše hiše ali vrta. Sodobne tende so prilagodljive in se lahko integrirajo v skoraj vsako okolje, od klasičnega do modernega. 

Prav tako je možno izbrati med različnimi sistemi upravljanja, od ročnih do popolnoma avtomatiziranih, ki omogočajo enostavno uporabo.

Kasetna tenda bele barve z sivim platnom.

3. Ohranite prijetno temperaturo v notranjih prostorih z ZIP screen roloji

Hladite hišo z ZIP screen roloji.

Včasih je vročina zunaj preprosto preveč močna. Edina varna izbira je zavetje v notranjosti domov. Ko se to zgodi, si želite, da vročina ostane zunaj, vi pa lahko uživate v prijetnem hladu. Takrat vam na pomoč priskočijo ZIP screen roloji. 

ZIP screen roloji: hlad in svetloba na dosegu roke

Napredna tehnologija ZIP screen rolojev in zasnova omogočata, da ohranjajo vročino zunaj, ob enem pa spustijo svetlobo v notranjost prostorov. Izbirate lahko med različnimi stopnjami prosojnosti (tri, pet, deset odstotkov in tako dalje) in barvami platna. 

Zip screen roloji vam zagotavljajo prijetno notranjo temperaturo in jih je enostavno upravljati. Vročino namreč lahko zadržite zunaj le s pritiskom na gumb. To pomeni, da vam cel dan ni treba uporabljati klimatske naprave, kar pa vam prihrani precejšen znesek na računu za energijo.

ZIP screen roloji predstavljajo sodobno rešitev za udobno bivanje

Z ZIP screen roloji lahko svoj dom ali poslovni prostor obogatite z modernim in minimalističnim dizajnom, ki se odlično poda k vsaki arhitekturi. Široka paleta barv in materialov omogoča, da svoje roloje popolnoma prilagodite svojemu stilu in okusu. 

Poleg tega je njihovo vzdrževanje preprosto, saj materiali, iz katerih so izdelani, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in enostavno čiščenje.

4. Ustvarite si morski pridih na svojem vrtu

V iskanju doživetij se včasih podamo na potovanje na konec sveta, a sreča je v majhnih stvareh in se pogosto skriva kar na našem dvorišču. Preprosto biti v trenutku 'tukaj in zdaj', uživati v nežni sapici vetra, vonjati sveža zelišča z vrta, biti v stiku z naravo - to je prava idila in dragocena protiutež hitremu tempu sodobnega življenja! In le kje drugje bi lahko našli boljši zen kotiček, kot v prijetni senčki, kamor se lahko že zjutraj bosih nog odpravite direktno iz postelje?

Senčna jadra omogočajo prefinjeno ravnovesje med zaščito pred soncem in povezovanjem z zunanjim okoljem. Omogočajo vam dovolj sence, da je bivanje prijetno, hkrati pa dovolj svetlobe, da prostor ostane svetel in odprt. Ta simbioza z naravo spodbuja občutek miru in sprostitve, hkrati pa ohranja občutek prostornosti in odprtosti, dopolnjen z elegantnim navtičnim vzdušjem.

Senčno jadro ustvari morski pridih na domačem vrtu.

Senčna jadra za dobro vzdušje

Paleta senčnih jader, katera najdete v podjetju Genial, obsega vse od preprostih ročno upravljanih modelov, kjer se jadro zvija in razvija ročno, do naprednih avtomatiziranih sistemov, opremljenih z vetrnimi senzorji in daljinskim upravljanjem. 

Senčna jadra SunFurl so prilagojena posameznim potrebam in izdelana iz vrhunskih materialov, ki jih pripravi nemški proizvajalec jader Bartels. Z vsakim izmed teh senčnih jader lahko doživite odlično zaščito pred soncem.

Prostorska dinamika senčnih jader

Senčna jadra s svojo sodobno obliko in čistimi linijami dodajajo vizualno dinamiko zunanjim prostorom. Raznolikost barv, materialov in oblik omogoča, da se harmonično vključijo v okolico, ustvarjajo igro svetlobe in sence ter dajejo prostoru občutek sodobnosti. 

Senčna jadra lahko služijo kot osrednja točka v vrtovih, na terasah ali ob bazenih, kjer ustvarjajo prijetno in vabljivo vzdušje za druženje, sprostitev ali preprosto uživanje v miru in naravi.

Ko se narava prebudi, se odprejo možnosti za brezskrbno uživanje na prostem v objemu toplega sonca in svežega zraka. Kvalitetna zunanja senčila igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju idealnega zavetja pred sončnimi žarki in udobnem bivanju.

Vendar pa izbira pravega senčila ni mačji kašelj, a s pomočjo strokovnjakov iz podjetja Genial je vse skupaj lahko precej bolj enostavno. Prihranite čas za raziskovanje trga, saj so ga za vas raziskali oni. 

Obiščite jih v razstavnem salonu senčil v Krškem, kjer vam bodo predstavili vse možnosti, katere ponuja njihova raznolika paleta senčil, ali pa jim pošljite elektronsko sporočilo na [email protected] in z veseljem vam bodo svetovali.

Starejše novice