Avgusta je Televizija Slovenija pričela v Mariboru s snemanjem nove kriminalne serije Primeri inšpektorja Vrenka. Sedaj je na ogled prvi napovednik težko pričakovane nadaljevanke.

Igrani program Televizije Slovenije se pripravlja na predvajanje nove izvirne slovenske detektivske nadaljevanke z imenom Primeri inšpektorja Vrenka

Lani je gledalce na Televiziji Slovenija navduševala serija Jezero, ki je bila posneta po istoimenski knjigi Tadeja Goloba. Zdaj pa na ekrane prihaja nova kriminalna nadaljevanka.

Zgodba televizijske serije bo posneta po treh napetih kriminalnih knjigah Avgusta Demšarja, in sicer Olje na balkonu, Tanek led in Retrospektiva.

Mariborski pisatelj je sicer do zdaj spisal že deset kriminalnih romanov pod psevdonimom Avgust Demšar. Olje na platnu je bil prvenec avtorja s pravim imenom Tomaž Zupačič, ki sicer poučuje likovno pedagogiko na mariborski Pedagoški fakulteti.

Izsek iz omenjene serije (Foto: TV Slovenija)

V naslovni vlogi Dario Varga

V vlogo pronicljivega višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka, ki bo reševal nenavadne primere z zanimivimi zapleti, se bo prelevil znan slovenski igralec Dario Varga. 

V osrednjih vlogah bodo ob njem nastopili še Jurij Drevenšek, Katarina ČasLotos Vincenc Šparovec in Barbara Predin

Režijo nadaljevanke podpisujeta Slobodan Maksimović in Boris Jurjaševič, njeno avtorsko jedro pa sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Eva Uršič in montažer Jurij Moškon.

Prvi del nadaljevanje bo na Televiziji Slovenija na ogled 10. januarja. Skupno so posneli šest, vsaka od njih pa bo trajala 50 minut. 

»Igrani program Televizije Slovenija se z nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka znova pridružuje evropskemu in svetovnemu trendu, ki narekuje produkcijo kakovostnih dramskih serij, kakršna je bila lani posneta nadaljevanka Jezero, ki je nastala po istoimenskem romanu Tadeja Goloba,« zatrjujejo na TV Slovenija.

Napovednik si lahko ogledate na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmmmmm (nepreverjen)

Na ton forumi san bil že vse. Bil san komunist, član SDSa, plačanec farmacije in aktualne politike, nešče v upravi Mure, zaj še policaj... O mojon življenji de očitno trbelo posneti trilogijo, ker san vsemogočen multipraktik...

KosobrinMustafa (nepreverjen)

Pa ima puno ovih na Ić...
Pravi slovenaci!!!!

lik (nepreverjen)

Ajde Debevec..ne ga biksat, tebi najbolj paše lik iz serije Naša mala klinika, kdo te bo zdaj resno vzel v tej vlogi, jaz ziher ne...sicer si prava faca..za komedije.

Starejše novice