Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota tudi v letu 2024 nadarjenim mladim glasbenikom ponuja priložnost, da predstavijo svoj talent na odru Gledališča Park.

15. maja 2024, ob 18. uri, bo v Gledališču Park dogodek Odprti oder 2024, na katerem se bodo izbrani mladi iz Pomurja predstavili obiskovalcem in žiriji, ki bo med nastopajočimi izbrala najobetavnejše talente. 

Tem bodo omogočili nastop na festivalu Soboški dnevi 2024.

Kako se je začelo … 

Odprti oder Gledališča Park je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota prvič organiziral leta 2022 - v evropskem letu mladih. Odziv mladih glasbenikov je bil nad pričakovanji, zato so z organizacijo nadaljevali v 2023, Odprti oder pa pripravljajo tudi letos. 

Dogodek se bo odvil 15. maja v Gledališču Park, trenutno pa je objavljeno javno povabilo. 

Kako se prijavite?

Prijavo z opisom glasbenice/ka oziroma glasbene skupine pošljite na [email protected] – v zadevo zapišite PRIJAVA NA ODPRTI ODER 2024. Prijavi dodajte še fotografijo in kontaktne podatke (e-naslov, telefonska številka). 

Rok za prijavo je 15. april 2024.

Med vsemi, ki se bodo odzvali vabilu, bodo izbrali najobetavnejše in jih povabili na Odprti oder, kjer bodo lahko predstavili svoj talent publiki in strokovni komisiji.

Zmagovalci Odprtega odra 2023 

Na odru se je v preteklih dveh letih vsakič predstavilo deset mladih glasbenikov ali glasbenih skupin, ki jih spremlja komisija. V letu 2023 so priložnost za nastop na Festivalu Soboški dnevi dobili Nela Copot in Rene Zorman, R-K$NG in Boki, Neli Lalovič in Jaša Pulić Čontala, Friške ter skupina Sp!cy.

Tudi nekateri preostali mladi glasbeniki so dobili priložnost za nastop na naših dogodkih - Sočni vilici in slovesnostih

Starejše novice