Izvrstna slovenska jazzovska vokalista Mia Žnidarič je s svojim triom sinoči pričarala nepozabno vzdušje v Murski Soboti.

Trio, ki ga sestavlja jazz vokalistka Mia Žnidarič, David Jarh na trobenti in priznani ameriški jazzovski pianist in skladatelj Steve Klink, sicer soprog Žnidaričove, je sinoči nastopil na Skritem dvorišču v Murski Soboti.

Mia Žnidarič je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov. S tem je to živahno ameriško glasbeno tradicijo in ritme swinga ponesla tudi med Slovence. Nato se je lotila združevanja poezije znanih slovenskih pesnikov z ameriško folkglasbo. Sodelovala je med drugim s Ferijem Lainščkom, Milanom Deklevo in s Svetlano Makarovič. 

Vse od takrat nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z različnimi manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Poleg neštetih posnetih plošč si je petkrat prislužila nagrado zlati petelin.

Njena štirinajsta plošča Z dotikom na enem mestu združuje vso raznolikost njene glasbene kariere. V njenem podajanju jazza je slišati sledove Elle Fitzgerald, v njenih folkmelodijah zazvenijo odmevi Joni Mitchell.

Obiskovalce Skritega dvorišča je skozi swing prek nasmeha, razigranosti in lahkotnosti popeljala do temačne in tragične izgubljene ljubezni v slovenski ljudski pesmi.

Komentarji (5)

tanja flaškon (ni preverjeno)

sem bila
Oh kako sem uživala
predvsem ob igranju
našega nacionalnega inštrumenta
frajtonerce, sem se počutila vzhičeno

df (ni preverjeno)

Realni DF bil si tij na zapretom oddelku.

In reply to by tanja flaškon (ni preverjeno)

tuncika

Globoka država na delu (makarovička, ipd...………...la..lal...lala…). Podpiram glasbenike, ki igrajo s srcem in dušo, ter za normalno plačilo. Picekov, ki pa vidijo samo denar, pa čim dale stran od njih. Vkljub vsemu je v Skritem dvorišču v Murski Soboti čar romantike.

nevenneven (ni preverjeno)

nemren vörvati pa to je Mia joj, kak je široka ......

mendo (ni preverjeno)

Sto je te v sandalaj in mastno kapo na glavi na klaviri ? Bogme tak je kak kaksi stajarec iz Krapja

Starejše novice