Pred dnevi so se na nas obrnili zaskrbljeni bralci, ki so nam sporočili, da jih poštar več ne obišče vsak dan. Pošto naj bi raznašali le še vsak drugi dan. Za pojasnila smo se obrnili neposredno na Pošto Slovenije.

Med poštarji razsajajo virusi

Marsikje po Sloveniji pošta te dni zamuja, tudi v Pomurju, ker je zelo veliko poštarjev bolnih, in kot kaže bo pošta v prihodnjih dneh zamujala še bolj. Na Pošti Slovenije so nam potrdili, da so zaradi izjemnega povečanja števila bolniških odsotnosti zaradi virusnih obolenj konec prejšnjega tedna sprejeli začasni ukrep glede dostave pošiljk. 

V skladu s tem ukrepom bodo na določenih območjih dostavljali vsak drugi delovni dan. Tudi na območju Križevcev pri Ljutomeru, kjer bodo poštarji pošto raznašali le še ob ponedeljkih, sredah in petkih.

Ukrep le za določene pošiljke

Ukrep se nanaša na dostavo pisemskih pošiljk in nenaslovljeno direktno pošto, vse pošiljke pa dostavijo v zakonsko določenih rokih. Vse ostale pošiljke, kot so paketne pošiljke, logistično blago, jutranja dostava časopisov, naslovljene časopise in pošiljke Hitre pošte, še naprej dostavljajo vsak dan.

Ta ukrep je bil že od vsega začetka mišljen zgolj kot začasni ukrep, z namenom, da si opomoremo od bolniških odsotnosti in da se zaposleni odpočijejo, še pojasnjujejo na Pošti Slovenije.

Poštarji začeli z belo stavko

Na Pošti ukrepe sproti prilagajajo spremenjenim okoliščinam, kar pomeni, da bi lahko že konec tega tedna dostavljali na ustaljen način.

Kljub temu, da gre za začasni ukrep pa vse kaže, da se bodo težave z dostavo pošte nadaljevale. Poštarji v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru so se namreč odločili za belo stavko (organizirana prekinitev dela delavcev za uresničevanje ekonomskih in socialnih pravic in interesov iz dela). Pravijo namreč, da tempa kot ga nalaga vodstvo ne zmorejo več, zato bodo pošto raznašali le osem ur.

Komentarji (18)

Msrak (ni preverjeno)

Naj namesto njih zdaj Recek vozi pošto,ka še več prišparajo

grobar (ni preverjeno)

jaja,tak se dela v kapitalizmu.

delavecabc (ni preverjeno)

podpriram vas!telko bolniških?kda de v deži,ledi,blati vetri delodajalec na moped,picikl ali pa avto z kitajskimi gumami ka eno sezono ne zdržijo na teren pošle,kda se jebeš v tej razmeraj celi den-nej 8 vr pa pika,za ne baš bajno plačo se čudin ka jih je še nej več na bolniški.postavte se skup pa dosegnite nekaj,vsaj dostojanstvo.pošta je postala tiranija nej delodajalec.100 posto vas podpiran!

prav imajo (ni preverjeno)

Ove gospe ka se šečejo po pošti v toplih prostorih poslati pošto nosit .Samo ,če v Soboti pogledamo koliko se jih sprehaja in nič ne delajo ovi reveži pa njim plače služijo

njiva

ge bi tiste z pisarn se ven natiro pa naj une nosijo pošto nej ,ka se tan noter segrevlejo.Te pa pideš na pošto pa čakaš pol ure,ka sploj na vrsto prideš.Sicer san lani dal 3 prošnje za poštara pa se 3 so bile negativne,oni pa majo gor na zavodi sakši 2 mesec ,ka nucajo pa nemrejo dobiti poštarjev.To je se ena mafija,cuj prideš samo ,če koga poznaš ali pa kaj potisneš v žepko.

olosh (ni preverjeno)

@prav imajo - najležej je na pamet gučati in blatiti pisarniške delavce. Neven zakoj je človik tak napravleni, ka misli, ka lidje v pisarnaj in na šalterih nič ne delajo. Konec koncov so ravno oni odgovorni za marsikaj, tudi za to, ka lejko opštari po deži pa snegi pošto razvažajo. Vsak delavec je vreden spoštovanja, tudi če je na šalteri ali na mopedi v deži. Se pa strinjam s poštarji, keri delajo v včasih nemogočih ramzmerah.

Gost (ni preverjeno)

To se več nej poštarge ampak prospekto- nosači.

sunce van japansko (ni preverjeno)

Pa tou se ziher kakši penziči bunijo, ka nede vsaki den reklam. Pa ka zaj, če je pošta 3 x na keden? Vejpa te vse doubili. Podperan pa poštaše, ka naj delajo 8 vor. Če majo premalo lidij, pa naj jih vcuj zaposlijo. Saj dobro s temi reklamami zaslužijo.

poštarca (ni preverjeno)

Vej pa tou je nej zavolo betežnih poštarof. Tak veleva vsemogočna Evropa štero mate tak radi, ona pa samo piše zakone ,na štere nesmite niti pisnoti.To je poanta vsega, tak,ka se je brezveze peteliniti. Tu si vuplete, indri nej.

Gost (ni preverjeno)

pa to je res da v takšnem slabem vremenu ni prijetno nositi pošte in še za povrh z slabim plačilom ampak če imaš službo si še zavarovan in ti gre delovna doba če seveda delodajalec plačuje vse prispevke če bi pa bili poštarji na zavodu za zaposlovanje pa bi prejemali socialno pomoč z centra za socialno delo pa ne bi dobili toliko pa še zavarovanje bi si morali plačevati sami od tega kar bi dobili z centra za socialno delo

prav imajo (ni preverjeno)

olosh@@@ Ti se ne brüjsi vse posedi zraven .Jaz v komentarju nisem obsojal nobene delavke na šalterju ampak je bila reč o tistih ,ki se šetajo tam za hrbtami delavk na šalteri in kar nekaj jih je koliko še pa tistih tam gor katerih ne vidimo .Podpiram poštaše in se ne sekiram ,če dobim pošto ali nej

tarantela

Poštarjem vsa podpora. Postali so tudi prodajalci bonbonov, očal, knjigic,... To več ni res, da se morajo ukvarjati z vsem. Naj oni delajo svoje delo na terenu, vso ostalo prodajo pa naj opravi osebje, ki je vedno notri na toplem.

ziugi (ni preverjeno)

Pohlepna pošta. Se čudim da nimajo kotička za pice, pa kebap... Ali pa poleti sladoled... Preveč kadra v pisarnah, ki si od dolgega časa zmišljujejo gluposti... Pošta je pošta... v življenju nisem kupil ene stvari, ki se ne tiče pošte... in tudi nikoli ne bom :) kljub temu, da moram voziti slalom po pošti med štandi, da lahko dvignem priporočeno pošiljko.

ksantipa (ni preverjeno)

Enako kot ziugi-ju tudi meni gre ta njihova prodaja neskončno na živce. Zanalašč nikoli nič ne kupim, nič, pa naj se tisti, ki si je to prodajo izmislil j..e.
Popolnoma podpiram poštarje!
Dečki, samo tak dale, mi bomo že te svoje položnice počakali. Če pa kdo ne zve, kje je škatla šibic cenejša (v Hoferi ali Lidli), pa naj ide peški ta gledat!

Mauser98

Se strinjan s poštaše, ka so enostavno preobremenjene in bi že mogle delati vse drüjgo, paulek pa še pošto nositi. Kar pa se tijče same Pošte, pa lejko poven, ka je tau še ferma , kera živej v obdobji socializma. Vsake keri ide na glavno pošto v MS, tau lejko doživej. Dogaja se, ka lidgej stojijo vrsti skoraj do vrat, delata pa dva šaltera, Na ostalih šalterih pa še dva uslužbenca, keriva mrtvoladno nekše papejre urejata, trigej pa se še špancejrajo med šaltere.

mis

Ne obsojajte šalterske delavce! Njihov delavnik se začne zjutraj med 4 in 5 uro. Razdeliti je potrebno na tisoče pošiljk in konkretno v Soboti vsak dan evidentirati čez 700 paketov. Ni časa za malico, no te pa za šalter dela. Pa sigurno se šalterski delavci ne šetajo, ker dela največ 5 ljudi. To kar stranke vidite je le kakih 30% dela. Tako, da je vse skupaj en džumbus. To vse vodi vodstvo v Mariboru, oni določajo, koliko ljudi naj dela.Tu so samo zaposlene ovce, katere kimajo!

mis

Pa lahko noč.

čuda (ni preverjeno)

glavni problem pri pošti je tau ka nemajo konkurence glede osebnih dostav.
če bi bijla vsaj ena konkurenčna firma, bi gvušno bil ekonomski položaj poštašof boukše. pa poleg toga si pošta nebi mogla privoščiti zaradi bolnišk ka določene pošilke nedo dnevno dostavlale!! tou se samo prinas dogaja

Starejše novice