Veliko Slovencev, tudi Pomurcev raje ostane doma in prejema socialno pomoč, kot da bi šli delati.

Zdi se, da se tudi med Pomurci velikokrat sliši, da »se socialna pomoč izplača«. Vedno več je tudi 26-letnih študentov, ki prejemajo socialno pomoč, in poleg tega še štipendijo, zato se velikokrat poraja vprašanje, ali se jim bo ljubilo vstopiti na trg dela, ko bo nastopil čas. 

Udobje denarnih nadomestil

Preverili smo, kako je z zneski in razlogi, da delovno neaktivni uživajo v udobju denarnih nadomestil.

»Izplača se mi – dobim 280 evrov, pa še zavarovanje imam krito, vendar pa živim s partnerjem in vem, da bi bila velika finančna težava v primeru, da bi živela sama«, nam pojasni novopečena mama, ki s štiriindvajsetimi leti biva v Mariboru.

Osnovni znesek minimalnega dohodka znaša 291,56 evrov, ki pa je lahko tudi višji, odvisno od posameznikove situacije.

V primeru, da bi bila naša sogovorka samska, ji omenjeno denarno nadomestilo zagotovo ne bi zadostovalo za minimalne življenjske potrebe.

Zakaj družina lažje preživi?

Socialna pomoč raste premo sorazmerno s številom družinskih članov. Otroški dodatek in subvencije pomagajo pri naraščanju finančnega nadomestila. Za najstarejšega, prvega otroka starš prejme 222,35 evrov, za vsakega naslednjega pa 193,09 evrov. Večkrat jih omenjeni socialni dodatki postavijo v boljše finančno stanje, kot družino, ki prejema dva lastna minimalna dohodka.

Za družino se socialna pomoč sešteva z vsemi zneski, ki pripadajo posameznim družinskim članom, nato pa se odštejejo le morebitni skupni dohodki posameznih članov. V družini, kjer bo otrok prejemal preživnino drugega starša, pa se bo znesek odbil.
Minimalna plača? Za delo s polnim delovnim časom od letošnjega januarja znaša 804,96 evrov (bruto).

Prostovoljcem se socialni transfer zviša

Če se odločite za opravljanje prostovoljnega dela, ki poteka vsaj 24 ur na teden, pa lahko dobite še višjo socialno pomoč, saj ste delovni aktivni v obsegu od 60 do 128 ur mesečno. Tako bo prostovoljni prejemnik dobil dodatnih 80,87 evra, par, ki opravlja prostovoljno delo, pa 121,30 evra več.

Delovno neaktivni

Četudi sta socialna podpora in varstveni dodatek namenjena tistim posameznikom, ki si materialne varnosti ne morejo zagotoviti zaradi okoliščin, na katere nimajo vpliva, pa je dovolj takšnih, ki se vplivu izognejo.

»Ne zdi se mi ravno neka prednost, da si brez dela, razen če živiš doma pri starših in si neaktiven. Poznam kar nekaj takih, ki raje buljijo v računalniške zaslone in pri svojih tridesetih ne pomislijo, da bi odšli aktivno za delom,« sogovorka pojasni sedanje stanje nezaposlenih, doda pa: »Če si pred porodniško zaposlen manj kot 12 mesecev, dobiš minimalno nadomestilo in 55 odstotkov osnovne bruto plače. Če pa si prej zaposlen tri mesece ali manj, pa je bolje, da te službe sploh nimaš, saj kot nezaposleni dobiš večje materinsko nadomestilo. Ampak tudi, če te zaposlijo samo za določen čas, recimo manj kot pet mesecev, ti s tem prekinejo socialno nadomestilo, potem pa tako traja dva do tri mesece za ponovno pridobitev. In preden gre odločba skozi, je tako boljše, ta ostaneš kar brez tistega dela.«

Socialna pomoč se dodeli za določen čas, in sicer od enega do treh mesecev, nato pa lahko nezaposleni vloži vlogo ponovno, če so okoliščine ostale nespremenjene in je prejemal socialno pomoč brez presledkov.

Se bolj izplača sedeti doma in dobivati nadomestila?

Gre za časovno omejenost prejemanja in ne pretirano visoke prejemke, prav tako pa niti zakon ne dopušča, da bi prejemnik denarne socialne pomoči prejel več kot delovno aktiven. Vendar veliko ljudi dela še na črno ali pa uživajo še v udobju, prigaranem s strani staršev, zato se na zaposlitvenih razgovorih potrudijo, da ne ne bi bili izbrani.

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

- (nepreverjen)

Nekateri pa sedimo doma in NE dobivamo nadomestil. Sedimo pa doma zato, ker na zavodu za zaposlovanje NE iščejo zaposlitev, ampak samo gledajo kako bi dan zapolnili z čimveč papirancije in kavicami.

? (nepreverjen)

Rešitev je: NE SEDI DOMA !! Nišče ti je nej nika dužen poiskati !! Informacije imaš na dosegu roke, internet strani, SLO in tujina, prijavi se na obvestila, kar te zanima,..... Povprašaj kolege, rodbino,.... Medtem pa študiraj, kakšen posel boš začel TI SAM !!! Imaš kakšno dobro idejo? So poti kako realizirati tudi to,..... Nej samo napad, krivi vsi drugi!

In reply to by - (nepreverjen)

faca (nepreverjen)

Ti samo sedi doma ,bo delodajalec prišel k tebi domov in te vprašal kdaj želiš iti delat in kolko hočeš plače.

Olosh (nepreverjen)

Klasika človeka, man ena par znancof, ka raje doma čubijo kak pa se spravijo delat...Zakoj bi delo za minimalca pa se mantral, če pa lejko dobin 350€ od zavoda saki mesec, pa doma gledan TV? :)

Tejci 98 (nepreverjen)

Kje pa se dobi 350 eur?

In reply to by Olosh (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Bo trebalo omejiti to socialno pomoč vse do 60 leta starosti in lenuhe zmožne dela postaviti na beraško palico.

Lucifer (nepreverjen)

Poslujšajte tu se sploj nejde v končne faze ale boš delo za slabeh 600 evrov ale pa nej. Bistvo je bole problematično. Praf grozljivo je že kelko lidij je v naše občine že asocialneh. Z ten ka zanalašč protestejraš pa neščeš ite delat si avtomatsko kvareš lastno samopodobo pa način življenja in 80% lidij se toga sploj ne zaveda. Raje sedi pre doktore na hodnike po cejle dnejve pa se krme z kemikalijame. Ge znan ka je stanje v naše države glede služb slabo ampak je tou življenje se zapejrate doma za štirimi stejname pa se toužite sakome keroga srečaš? Te se raje obese...neven no...lidgej nebe nite malo več za nikoj potrpele a peneze bi pa kasejrale pa štele...

kanžor

Naj delodajalci plačajo kot se spodobi in naj ljudij ne preganjajo delati cele dneve po 12 ur in naj ne zaostajajo z plačami 2--3 mesece in se naj ne izgovarjajo na krizo .To kak plača Ramadani 2,20 neto na uro naj si sam dela.Kot tisti iz Ljutomera za pobiranje česneka in z svojim prevozom iti delat po celem Prekmurju brezi povračila potnih stroškov .

? (nepreverjen)

Zdaj mi je jasno, zakoj si tak zafrustrejrani, prašiček...

In reply to by kanžor

kanžor

Tij znaš ,da praščiček dela prasce ...........si se ge najšo ?

In reply to by ? (nepreverjen)

kanžor

Tij znaš ,da praščiček dela prasce ...........si se ge najšo ?

In reply to by ? (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

zakoj nan ne dajo plače kak v avstriji če vse isto košta kak tan-
zatou ka naši privatniki gledajo samo na sebe delavci pa ka bi njim naj delali šenki...

Gost Gost (nepreverjen)

Ne seri. Nejso vsi privatniki isti. Tebe pa zgleda itak boukše, ka noben ne zaposli. Prvo ti nede pasala to, te drugo, te treče. Pa takšna glupa pitanja postaviš glede plače pa cen v Avstriji ...

In reply to by goost (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

pametnjakovič ka je prinas falej kak v avstriji

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Ne razmiš, ka san ti napiso. Tupi i glupi. Neje ekonomija za tebe.

In reply to by goost (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

tij si nej ekonomijo niti senjal zatou pa smo tu ge smo ka mamo takše budale okoli sebe...

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Edino, ka je prinas in v Avstriji kelko telko primerljivo po cenaj sta Hofer pa Lidl... Vse drugo je v Avstriji drakše (od trgovin, gostiln, stanovanj...)... Z drugin delon pa se popolnoma strinjan. Ampak tu neje kriv privatnik ampak država oz. zakonodaja, štera dovoluvle določene zahteve na škodo delavci. Privatnika pa ne krivi, ker bi tij kak šef tudi delo na ton, ka bi tij največ zaslužo, tvoj podrejeni pa malo...

In reply to by goost (nepreverjen)

eh (nepreverjen)

Eh dajte že mer s ten standardon kak je razližen. San žijvo v stanovanji ja, najemnine so večje istina. Avto je ista cejna kak v slovenije če nej falej. Tehnika laptop,stroji telefoni je isto kak prinas če nej falej. Mobitel 10€ pa maš vse neomejeno. Voda falej, elektrika za 1 cent drakša na kilowatvro.

Tak pijšete od toga kak je avstrija draga kak če bi za kruj pa klobaso dal 20€, je pa kila bejloga evro 40, klobasa pa isto kak prinas.

Vse ka je drakše je nepremičnina. Ampak tudi nej za 2x cejno. Z minimalcon v avstrije 1200 živijš dosta dosta dosta baukše kak prinas z 650. Taka enjajte že inauk z ten kak če bi za žvečilen v avstrije dau lejvo ledvico.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

aaaaaaaaaj (nepreverjen)

Majster idi v Avstrijo živet pa boš vido kak vse isto košta kak pri nas. Mogouče v kakšon Hoferi ali ostali krš po bautaj ali ostali stroški so tak preci vejči kak pri nas. Tak ka ne palamudi. Isto ja s Hrvatami, v bautaj majo cejne višje kak mi, minimalna plača je pa tan 300€. Samo majo oni vse ostalo ceneje od nas, tak kak mamo mi od Avstrijcov.

In reply to by goost (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

ne motaj na pamet či si nej bil dele kak 2.km z sobote ,
gostilne so edijno drakše zatou ka tan nega telko pijancof.

In reply to by aaaaaaaaaj (nepreverjen)

Meter (nepreverjen)

Če bi meli iste plače kak v Avstriji, ne bi XAL pa Magna pa taki tu delali tovarne.

portil

Ko boste naslednjič šli v Lenti poglejete kako je okrog Lentija vse urejeno. Tisti ki so na delaborzi morajo vsak dan na urejanje okolice in potem si zaslužijo nadomestilo za brezposelnost. Takšne spoznate po odsevnih jopičih katere nosijo. Če bi bilo to pri nas...

What? (nepreverjen)

Kak lejko dobivleš socialno pa štipendiji obenon? Kelko ge znan medten da si na zavode nesmeš nite izredno študerate, taka mi je to redno čudno.

dsrer (nepreverjen)

meni tuj nej jasno, ge san prekesno prekinila štipendijo, pa san jo mogla nazaj davati, ker san dobila en mejsec socialne..

In reply to by What? (nepreverjen)

sivacelica (nepreverjen)

Tudi marsikateri naš - predvsem mlajši nezaposleni, bi si moral zaslužiti z delom to svoje nadomestilo, ne pa šušmariti ali celo lenariti.

gost7 (nepreverjen)

Kruta realnost oziroma streznitev pride, kda si ščeš v življenji neka napraviti,kupiti oziroma začati na svoje... stroški ena, stroški 2, stroški 3,.... realno gledano si že s 500-600 na žalost kaj dosti nemreš začati...

müjra (nepreverjen)

saj nej ka bi od piscov na sobotainfo čako kakšen presežek na področje priprave člankov, novinara tak nobenoga nemajo...ampak takšen zmazek objavite je pa novo dno.

"Vendar veliko ljudi dela še na črno ali pa uživajo še v udobju, prigaranem s strani staršev, zato se na zaposlitvenih razgovorih potrudijo, da ne ne bi bili izbrani."

me zanijmle ge je te seljak ka objavi takšen članek dobo podatke za te trditve? ka konkretno pomeni "veliko"? kak znaš seljak ka se na razgovore "veliko" lidij potrudi ka nebi bili izbrani? si napravo kakšen research?

sleherni kredibilen medij more trditve DOKAZATE...samo problem je ka kredibilen medij nuca sposobne lidij in očitno to pri sobotainfo nega...lepi primer ka se zgodi z regijo kda se mladi pa sposobni odselijo ostanejo pa takšne losere ka so za par dodatnih klikov pripravlene stigmatizejrate večino tistih ka socialno pomoč nuca...

Gost Gost (nepreverjen)

Kakšne dokaze bi ti mel? Vsako leto sidin na zaposlitvenih razgovorih in večinoma vidin izgovore tipa "tražim posao i molim boga da ga ne nađem". Nejso vsi ljudje isti, to je res, ampak sposobni ljudje, ka si želijo dela, ga tudi najdejo. Vmes jih kar nekaj tudi nej, jasno, ampak žal velika večina izkorišča sistem. Na srečo smo pa še vedno socialna država.

In reply to by müjra (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

ne bluze na pamet...od ge tebi "večina izkorišča sistem"? ge si dobo te podatek? če tvoja bedasta izjava nema podlage v faktaj si navaden lažnive nakladač...

če pa ti na razgovoraj dobiš slabe kandidate je pa krivda izključno samo na tebe...to ka je firma pripravlena v lidij investejrate, to so lidge pripravlene od sebe date...taka si s tvojo izjavo sicer mislo kritizejrate kandidate si pa vsen pokazo ka si sam nesposoben...

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

g bnh (nepreverjen)

splača se dobivati socialno in hoditi delan na črno 10 ur na dan kot jaz ......

Janez Komunist (nepreverjen)

Ko bodo naši tupoglavci v parlamentu sprejeli zakon,da je lahko v Sloveniji najmanjša plača neto vsaj 800€,bodo ljudje šli rade vole delat,če pa delodajalec tega ne more dat pa si naj dela sam.
Jaz delam,hvala bogu imam kar solidno plačo s katero lahko preživim.Podpiram pa take,ki so doma in raje poberejo tistih 290€ pomoči,kot pa hodijo delat izkoroščevalskim delodajalcem za 600€ ali še manj,zraven tega pa si morajo iz tega mizernega zneska še kriti potne stroške in malico.
V Avstriji so pred kratkim sprejeli zakon,da je lahko najmanjša zajamčena plača 1500€ bruto,kar znese nekje med 1150 in 1200 evrov.

Janez Komunist (nepreverjen)

1150 in 1200 NETO.

busybee (nepreverjen)

Že dugo se fucker tujec2 nej oglaso. Zato te zdaj izzivam tele eno. Prvo ka pokomenteram zakoj narod nejde delat.
Saj pa vsaki ka malo zna računati si zračuna ka bokše doma ležati pa 300 evrov dobiti od države, malo šušmariti tu pa tan kak pa delat oditi za minimalac pa hlapca nekomi špilati.. In točno z toga razloga smo si eni delo najšli prek meje.
Zdaj pa za tujca2: Bedak zarukani bedasti 12 julij 2017 mo si zapomno kak eden od slajših datumov ker smo delavci migranti dobili prvo od bitk z golaznijo z vrha države, v to ka bomo dobili vse bitke in na konci vojno sploj ne dvomim...Tak ka ecek eden idi pa še naprej onaneraj či lejko veseli me ka se pravica obrača k nan tak počasi ali se takšnin kak si ti pa naslednje sporočilo: KISS MY ASS

kanžor

Če ljudje prejemajo denarno pomoč si po vsej verjetnosti večina njih ni kriva sama .Sigurno so delali in ostali brezi dela ker so lopovi vse pokradli in uničili dobre tovarne v Prekmurju in celotni državi .Tisti ,ki so krivi v večini direktorje bi naj ne zaposlenim dve leti dajali iz svojega žepa za kazen ampak vem ,da je to ne mogoče .Tu eni pišete da so ljudje raje na podpori in da ne želijo delati .Na čem so pa begunci in Romi ?Za tiste se ne sprašujete ?Pazite pametnjakoviči ,da se kateri od vas ne znajde na podpori .

čarni vrag (nepreverjen)

Gospodarstvo so v glavnem uničili in razprodali, ljudje pa naj delajo za 500 Eur.

čarni vrag (nepreverjen)

V tej štali Slovenija, bo treba skidati gnoj, ki se nabira že 72 leti. Bando v zatvor in zapleniti pokradeno. Brez toga ni rešitve!

Gost Gost (nepreverjen)

Ne seri še ti. Predvsem zadnjih 26 let bi trbelo paziti na bando. Ovi prle so kradnoli pa narodi tudi dali, tej ka vladajo zadnjih 26 let pa narodi ne dajo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

khmmm (nepreverjen)

Sobotainfo... Najprej preverite informacije in pišite verodostojne članke, nej pa ka nekaj na pamet pišete, samo ka se te ljudje lejko kregajo na vašon portali. Napisali ste kar nekaj neresnic o prejemanju socialne pomoči... Poleg toga, kelko ljudi je pravlo ka je raje doma na socialki? ali ste pač to nekoga čuli v lokali na pijači praviti... Delajte te raje raziskave, nej ka nekaj bluzite

? (nepreverjen)

Ges osebno znan za kar nekaj "asov" keri so sposobni za delo, pa ne delajo, ker so manjaki. Živijo od starih staršev, sposojajo si v nedogled (itak veš, da ti ne bo nikoli vrnil!!),...... V življenji se jim, (po njihovem mnenju!!!), vedno dogajajo neke krivice. Vedno pa razlagajo, kako se nekaj "ne da storiti". Imajo velikansko domišljijo, kako stvari "ne klapajo", vse je krivica.... Nimajo pa enega argumenta, kako nekaj storiti, da "bo klapalo". Večni nergači. Skupno jim je pa edino to: vedno samo jemljejo, jemljejo, jemljejo.... pa na koncu še moralizirajo, ali celo šinfajo delavca, ki jih v bistvu hrani. In to je zloraba socialne pomoči !! Socialna pomoč je za tiste, ki ne morejo delati zaradi zdravstvenih razlogov ali tudi kakih drugih, ki so res na robu preživetja.... Na žalost se pa vsaka pozitivna stvar zlorablja.

In reply to by khmmm (nepreverjen)

Moje mnenje (nepreverjen)

V bistvi je tau vprašanje ponosa do ene meje. Sake normalen ide delat,pa tudi če za 500e. Ostali pa jamrajo kak nemrejo službe dobiti pa raje sedi doma od teh 300e podpore. Za tiste ka so dejansko betežni nika ne pravin,ali vse ostalo pa ka si v 3 mesecaj dela ne najde,ukiniti podporo. Tepa se znajdi po svoje. Zakoj bi tisti ka delamo hranili manjake? Ali lejko se na trepalnice postavimo pa nede nič drugače. Ker tau je pač slovenija

Janez Komunist (nepreverjen)

Vidiš tu pa imaš napačno mnenje.Normalen ne gre delat za ušivih 500€,ker je to norčevanje iz delavca,ki mora včasih za ta denar delat tudi več kot je to normalni delovni čas.
Tebi in ostalim,ki pljuvate po takih,ki sprejemajo socialno pomoč,lahko povem,da poznam privatnika,ki je svojemu delavcu dal za opravljenih 260 ur dela mizernih 680€,res je,da mu plača eno malico na dan,ampak zame je to vseeno izkoriščevanje.Ta delavec je res brez kake srednje poklicne šole,mislim tudi,da nima OŠ je pa priden in super delavec,ampak na tak način pa tudi ni treba izkoriščavati revežev,da ima ta privatnik doma vozni park z audiji,bmveji in poršeji...

In reply to by Moje mnenje (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Pa zaradi tega ljudje ne gredo delat.

Leto 2017! Kaj je ostalo od osamosvojitve? Kaj je ostalo od neverjetne energije, ponosa in zanosa, ki smo mu bili priča v začetku devetdesetih? Vem, najprej je lepo izgledalo. Leta so tekla, fasada je zbledela in pravljica je dobila prve razpoke. Danes je pravljica o slovenski osamosvojitvi sesuta kot Sirija. Ozki sebični interesi slabih ljudi so večini domovino priskutili do te mere, da je takšne kot je, enostavno ne maramo.

Predsednik vlade Cerar se dobesedno plazi pred pokvarjeno hrvaško politiko, predsednik Pahor pa je včeraj nazorno pokazal, kje bo lovil glasove za drugi mandat. Pri Janši in klerofašistih! V umazani epizodi naroda, katerega del je prisegal na izdajalsko hunto domobrancev. Pahor se predstavi!

Spomenik sprave? Spomenik vsem žrtvam? Od kdaj pa so izdajalci žrtve? V vsaki jebeni vojni na tem planetu so najprej postrelili izdajalce. Če so imeli srečo, bom dodal. Vislice in ostali izumi izprijene človeške domišljije so ponavadi doleteli prav najnižjo stopnjo človeških izmečkov, izdajalce naroda.
Če bi vi vedeli, kolikokrat so Janša, Pahor, Cerar, Bratuškova, Erjavec, Peterle, Rupel in še kdo, »izdali« Slovenijo za svoje interese, bi na njih gledali s pravimi očmi. Kaj so sploh prave oči? Oči patriota? Vsekakor to niso oči Janševih »domoljupcev« domobranske hlapčevske krvi. Oni so tisto, kar državo zvija in gre ven skozi rit. Ni treba, da sem bolj nazoren.

Včerajšnja sramota je imela samo eno napako. Manjkal je okostnjak, ki ga je na željo župana umaknil lastnik lokala Pr' Skelet. Škoda, če kaj sodi tja, sodi smrt. Upam, da je to tudi napoved politične smrti debila Pahorja. Nimam kaj dodati danes, Slovenke in Slovenci

Spomenik izdajalcem? Hvala predsednik!

Gost - LJ (nepreverjen)

1500 eur bruto je pri nas cca 1000 eur neto, ne zavajajte ljudi. Pa ne morete enačiti Avstrijsko delovno silo in našo, ker je pri nas kupna moč manjša, pa tudi delovna vnema mislim da je pri nas manjša + v Avstriji ni plačane malice in prevoza, kar pri nas je. Se bodo pa počasi tudi ti delomrzneži zbudili, ko se uvede temeljni dohodek, ki bo pri nas nekje 150 eur na osebo in se ukinejo vsi ostali transferji, potem pa bo naval na vsako delo, za vsako ceno.

PS: en citat znane osebe za motivacijo: "lažje je dodatno zaslužiti, kot preživeti z minimalno plačo"

PaJaPaNejPaJa (nepreverjen)

Ob tej bogoj socialnoj san si hitro san poisko službo.. seveda pri nas nejsan dobo nika in san zdaj v Grazi pa man dobro službo, lepo v pisarni sidin in delan naraj.. .pa san še pohvaljeni.. nej pa pri nas ka delaš kak budala..

Zavod mi je pri iskanji službi pomago 0.. Ženska kera je bila moja 'mentorca' ali kakole že je bila, je nej bila slaba ampak oni aktivno NIČ ne delajo.. samo nasvete bv davlejo..

čarni vrag (nepreverjen)

Janez Komunist, pri nas ni bilo nobene osvobodilne borbe, ampak borba komunistov za zasužnjevanje slovenskega naroda. V tej borbi so pobijali najbolj sposobne ljudi in na vodilna mesta postavljali razne lopove in lažnivce.

Fonzer (nepreverjen)

Nezaposljiv invalid 3 kategorije in socialno vključen, ki imam neko last zaradi umrlega očeta(dodatno še njegov dolg),ki ni samo tam kjer prebivam,pa ta presega 14100 eu, ki lahko imaš.Zdaj pa naj živim z lastjo brez socialne in varstvenega.Prodat večino ne morem,ker bi lahko sam kdaj rabil it v manjše stanovanje.
Nagrada na socialni vključenosti pa je tako majhna in ne vidim da bi me kdaj dali v redno delovno razmerje,rečejo da je tam bolj za druženje,delamo pa vseeno kar precej večinoma. Tako da moram tam delat, če hočem imeti takšni zaslužek kot prej,vred z najemnino,ki jo dobim.Če bom kdaj spet bolan ne bom dobil toliko kot prej, ker bolniške niso plačane za socialne vključene.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice