Finančni urad RS je pripravil zaposlenim državljanom prijazno aplikacijo, s pomočjo katere bodo lahko ti preverjali plačane prispevke s strani delodajalcev.

Če si boste na svoje mobilne telefone naložili brezplačno aplikacijo eDavki in vam delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, boste o tem na svoj telefon dobili obvestilo. Obvestilo boste prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. S FURSa vas bodo o tem obveščali samoiniciativno, kot pravijo. Na ta način vam zagotavljajo brezskrbnost v zvezi z plačanimi ali neplačanimi prispevki.

Pristojnost urada nespremenjena

V kolikor boste prejeli obvestilo o neplačani obveznosti, FURS obljublja, da bo glede tega še vedno postopal s svojimi pristojnostmi in bo delodajalca takoj pozval k predložitvi obračuna, ob neplačilu pa začel postopek davčne izvršbe.
 

Aplikacija ima še trideset uporabnih funkcionalnosti, na FURSu izpostavljajo še personalizirani koledarček preko katerega boste lahko med drugim prejeli obvestilo o izteku roka plačila določenega davka, vnesete pa lahko še svoje konkretne obveznosti in pravice. 

»Če boste uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, vam bo na voljo predizpolnjen obrazec,« dodajajo.

Z aplikacijo naj bi bilo poslovanje s FURSom enostavnejše izognili pa se boste tudi negotovosti glede opravljanja dolžnosti vašega delodajalca. 
 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DF (nepreverjen)

Dobra novica za vse. Pohvalno.

DF (nepreverjen)

Spet potratno zapravljanje našega denarja. Katera IT firma je tokrat pokasirala miljon=?

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

VRANA in Olosh bosta sigurno proti, ker bosta trdila, da je to poslovna skrivnost, ce delodajalec svojemu delavcu placuje prispevke ali ne. Tudi take imamo in zivijo med nami.

VRANA (nepreverjen)

Ohoho, gniloba se spomnila na mene, hihihi... Zakaj ti gnus misliš, da sem jaz proti? To zadevo si lahko preveril tudi do sedaj, s to aplikacijo pa se zadeva bistveno poenostavi in prav je tako!!! Bravo !!!
Osebno zelo preziram "podjetnike", ki se preseravajo, delavcem pa ne plačajo, izigravajo sistem,..... In trdim, da je za tako početje ODGOVORNA tudi država (poleg seveda omenjenih lopovov), ki to dopušča !!! Vsa ostala mnenja so spet tvoje blodnje !!

Jaz osebno npr. plačam DDV državi, ko je izstavljen račun in država pokasira. Če pa dejansko pride do plačila tega računa, pa države več ne zanima!!!! Če jaz denarja ne dobim, država vseeno dobi denar od mene, nič pa me ne ščiti !!! Tako lahko delam cel mesec, ne dobim plačano, pa še državi plačam DDV, pa vse druge dajatve in prispevke,....!!! Torej delam in še plačam povrh!!!! In to je tudi eden od razlogov, zakaj je privat sektor tako proti JS, ki samo zahteva, zahteva, zahteva, brez rizika, brez nekih dejansko učinkovitih norm, zaščiteni kot ogrožena vrsta,...

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

VRANA kot VRANA. Bluzis, lazes, filozofiras, iz teme v temo spreminjas svoje stalisce. Brez javnega sektorja bi ti hitro krepnil in s tabo vred vsi privatniki. Kaj bi ti in tvoji otroci brez zdravnikov, medicinskih sester, vzgojiteljic, uciteljic, .......................... In zelo prav je, da so vsi ti ( in vsi ostali, ki jih nisem napisal, so pa zelo potrebni in zasluzni za to, da je nase zivljenje normalno, zdravo, varno in casu primerno ) normalno placani za svoje delo. Zame je delo enega dobrega zdravnika veliko vec vredno od tvojega, ceprav si v svoji majhnosti domisljas, da si alfa in omega prekmurskih privatnikov. Daj pred svojim pisanjem vsaj malo razmisli o vsebini svojega komentarja. Ce pa nimas toliko mozganske zmogljivosti, da bi razumel najbolj normalne stvari, pa raje ostani tiho Bog nas obvaruj taksnih privatnikov kot si ti, polnih samih sebe.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Itak, pričakovati od govna, da bo sploh razumelo napisano nima smisla.
Pozabo si edino Janšo, ti janšofrenik, hahahaha... Da pa primerjaš moje delo (sploh se ti ne sanja, kaj sploh delam, v kateri branži,....hahaha) z delom zdravnika, to pa je prikaz tvojega IQ-ja. Nekaj primerjaš, brez enega samega podatka, hahahaha

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Se kako prav imam. Poln samega sebe in svoje pomembnosti si, v resnici si pa ena velika nula. Ze tvoj besedni zaklad in tvoji izrazi povedo vse o tebi in o tem kam spadas.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Besedni zaklad, hahahaha... Resnica boli, kajne? Koliko nickov si že menjal?? Te vedno blokirajo ali si izmišljuješ vedno nove? Da imaš vsaj sekundo pozornost nekoga, preden itak vidi, da se prereka z enim in istim psihopatom, hahaha

In reply to by DF (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

na edavkaj si že lejko od pamtiveka poglednete vplačane prispevke delodajalcof. samo pametni slovenceljni nika ne vejmo, dokeč nan direktnoga linka nešče ne servejra!

Joško 2 (nepreverjen)

To treba davčni upravi inštalejrati in naj preverjajo, zato so tan.

Starejše novice