*Fotografija je simbolična
Regulirani ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva bosta po tistem, ko je vlada danes prilagodila trošarine, tudi v naslednjem 14-dnevnem obdobju ostajali nespremenjeni.

S spremembo pri trošarinah bosta ceni obeh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest tudi v prihodnjem 14-dnevnem obdobju ostali pri enem evru za liter, kolikor znašata od 7. aprila.

Vlada je namreč na dopisni seji izdala spremenjeno uredbo o določitvi zneska trošarine za energente, ki bo začela veljati jutri, torej v torek, so po seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Trošarine za bencine je vlada zvišala z 0,36842 evra na liter na 0,37701 evra na liter, za plinsko olje za pogon pa z 0,36442 evra na liter na 0,38767 evra na liter.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Bencin je nazadnje manj kot en evro za liter stal v 14-dnevnem obdobju od 7. aprila 2009, ko je bil pri 0,996 evra za liter, dizelsko gorivo pa je točno en evro za liter stalo v 14-dnevnem obdobju po 1. marcu 2016.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JJ laze (nepreverjen)

torej vlada se hvali da je bencin 1 e .... a trosarine visa da ostane na 1 e ..... torej je vlada kriva da ni pod 1 e

jjgo (nepreverjen)

če bi bil tvoj Šrarec bi bil liter 1,5 eur

In reply to by JJ laze (nepreverjen)

Starejše novice