Slika je simbolična.
Vlada je na tiskovni konferenci predlagala povračilo škode tistim, ki so zaradi cepljenja proti covidu-19 imeli neželene stranske učinke.

Predlagali so povračilo škode tistim, ki jim je zaradi cepljenja proti covidu-19 nastala škoda na zdravju.

»Uvedba odškodninske odgovornosti in sistema odškodnin brez krivde, je ključna pri ohranjanju zaupanja v varnost in kakovost cepiv ter zagotavljanju učinkovitega in celovitega izvajanja nacionalnega programa cepljenja,« je dejal Janez Poklukar.

Koristi cepljenja močno odtehtajo tveganja

Enako kot pri zdravilih, se tudi pri cepivih v zelo redkih primerih lahko pojavijo resni neželeni učinki, vendar koristi cepljenja močno odtehtajo tveganja zaradi resnih posledic bolezni.

Zato vlada predlaga uvedbo povračila škode tistim upravičencem, ki jim je zaradi uporabe ali aplikacije zdravila za zdravljenje covida-19, ki ima začasno dovoljenje za promet, nastala škoda na zdravju.

Do odškodnine so upravičeni tudi ožji družinski člani, je na današnji novinarski konferenci poudaril minister za zdravje Poklukar. Ob tem je vse ponovno pozval k odločitvi za cepljenje.

Z ukrepi tudi k razbremenitvi družinskih zdravnikov

V predlogu zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic, ki ga je vlada potrdila danes, za lažje prerazporejanje kadra vlada predlaga, da lahko ministrstvo za zdravje daje možnost vsem delodajalcem v mreži javne zdravstvene službe odredi prednostno razporejanje kadra glede na izkazane potrebe.

Ukrep bi podaljšali do 30. junija 2022.

Prav tako podaljšujejo financiranje telemedicinske obravnave, ukrep koriščenja odsotnosti zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti do 28. februarja 2022 z možnostjo podaljšanja še za tri mesece.

 »Namen tega ukrepa je razbremeniti družinske zdravnike,« je pojasnil Poklukar.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
krapusar (nepreverjen)

Kama ti nakažejo, če merješ po cepljenji? So odprli že banko v onostranstvi?

bugimen (nepreverjen)

saj pa piše-tudi ožji druž člani so upravičeno do odškodnine

In reply to by krapusar (nepreverjen)

Bilingis (nepreverjen)

Tako kot pravi bugimen.
Zakonec ali starši imajo v primeru smrti pravico do 10 tisoč evrov odškodnine, otrokom osebe, ki bi umrla, pa pripada skupaj 20 tisoč evrov.
Najprej se pošteno pozanimaj za info preden blefneš absurd.

In reply to by krapusar (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Ja in to reši problem?!? Raje imam človeka kot odškodnino zaradi cepljenja za katero je bilo na začetku povedano, da nima resnejših stranskih učinkov razen bolečine v roki!

In reply to by Bilingis (nepreverjen)

mmk (nepreverjen)

Se vidi ka bedaki kak ste ti niti steti osnovnih stvari nevejte. Te pa mislite ka ste najpametnejsi pa vseee znate 😡 Prvo zacajte pri osnovaj kak je bralno razumevanje pa osnovna pismenost pa te vse dale ok

In reply to by krapusar (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Lepo prosim, kateri doktor bo pa priznal da imaš probleme zaradi cepiva? Takoj ko kličeš ti povejo da to definitivno in od cepiva, potem pa dokazuj. Tudi če ti pove da so to problemi od cepiva ti tega ne napiše v izvid.

.joško. (nepreverjen)

Jim kdo verjame?

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

" KUL " (nepreverjen)

Ja to pa sploh ni problem samo zadosti globoko v žep segnit in potem iti v ordinacijo FACEBOK ker od tam dobimo veliko strokovnih člankov o koroni in mislim da nebo problem najti doktorja ki nima čakalne vrste

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Zgleda da si ravnokar prišel iz FACEBOOK ordinacije, so te zadeli z nečim krepkim. Opisal sem samo realno stanje. Lahko ga sam poskusiš na svoji koži, jaz sem ga in je tako kot sem pisal. Nihče ti ne bo priznal da je to od cepljenja, če ti sploh uspe priti do doktorja.

In reply to by " KUL " (nepreverjen)

cukeros (nepreverjen)

končno nekaj koristnega kar je prvič napravila vlada odkar je to sranje. a treba po še sprejeti,a ne.

slvkoso (nepreverjen)

mislim da je vlada spet našla možnost kako si bodo nekateri pridobili lepe vsote, me pa zanima zakaj saj si šel prostovoljno se cepit in si podpisal izjavo o vseh morebitnih tveganjih, TA UKREP JE NAMENJEN ELITI raji pa figo

stripe (nepreverjen)

Ni prostovoljno ceplenje,ce necepljenim omejujejo gibanje!!!

In reply to by slvkoso (nepreverjen)

.....46 (nepreverjen)

Ne morem verjeti, Vlada rs priznava, da so stranski ucinki od cepiv. Napredujemo.

Ohjoj (nepreverjen)

Teorija zarote je postala dejstvo.

In reply to by .....46 (nepreverjen)

mihi1972

Resno,ja što de pa lejko kaj dokazo,meni sladkor po drugem cepljenju skočil iz 7.5 na 14.5 in mi je diabetolog gladko v izvid napiso,da to ni vzrok in evo ti nove tablete pa se baši.

yuuup (nepreverjen)

sladkorna se konstantno slabsa. To bi ze lejko znal. Nogo tudi lejko zgibis cez cas nej fcase… Pac taksen je potek kronicne bolezni, na koncni ponavadi tak pride do prehitre smrti

In reply to by mihi1972

mihi1972

Seveda maš prav,samo takšen poskok v 2 mesecih je malo preveč,po prvi dozi na 10.5 in pljučnica zraven.Eh bo že.

In reply to by yuuup (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

napredujemo. In počasi bomo še bolj!
Ampak, kaj bolj krutega danes nisem zvedel: Katjin ati in mama bosta za hčerko dobila 10.000!!
Amen!

Gost5 (nepreverjen)

Če bo komisija ugotovila da sta res upravičena. Lepo prosim, kdo se tu s koga norca dela.

In reply to by necepec (nepreverjen)

Tomz (nepreverjen)

Zakaj že bi davkoplačevalci plačevali za odškodnine?! Aja ker so se proizvajalci dobro zaščitili... Narobe svet. Eni kasirajo narod pa plačuje!

.joj. (nepreverjen)

Komu vlada predlaga?

čači mači (nepreverjen)

Ka ma tudi stranske učinke? To ste priznali!? pa nej istina?To v SLO, cepi se ka boš zdrav, ka ne boš imel težji potek, ka ne boš okužil druge, ka boš imel prost dostop do vsega, ka boš dobil 3,4,itd dozo....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice