Takšne navdihujoče zgodbe danes pišemo s kohezijskimi sredstvi.

Kljub temu, da projekti podprti v okviru evropske kohezijske politike predstavljajo enega izmed bolj oprijemljiv dokazov vpliva Evropske unije na vsakdanje življenje državljank in državljanov, pa se očitno tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo Evropejcev. 

Namreč le dobra tretjina evropskih državljanov pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike. Tisti, ki pa te projekte poznajo, pa imajo do njih v veliki večini pozitiven odnos. 

Konzorcij medijev TV IDEA, Sobotainfo.com, Mariborinfo.com in Ptujinfo.com izvaja projekt »Kohezijske zgodbe«, v okviru katerega predstavljamo zgodbe ljudi, ki jim je evropska kohezijska politika spremenila življenje. 

Za vas smo pripravili pregled vseh filmov, ki so nastali v okviru projekta. V prvem delu serije objav vam predstavljamo navdihujoče zgodbe Dom Danice Vogrinec, Kokica, Korenika, Urgentni center Murska Sobota, Soboško jezero, Mala Rosa, Sreča je zelene barve in Paragledališče Zvitorepec.

Starejše novice