Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov.

Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6 odstotka zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76 odstotkov.

Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65 odstotkov.

V osnovnih šolah je cepljenih 61 odstotkov strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša s 67 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 odstotke.

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je 45 odstotkov zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53 odstotkov strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54 odstotke zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 odstotkov.

Glede na poročanje šol in vrtcev je na področju vzgoje in izobraževanja 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov, od tega 58 odstotkov cepljenih zaposlenih in šest odstotkov prebolevnikov.

Komentarji (24)

e8a9aq (ni preverjeno)

In potem naj sprostijo ukrepe, Janše je rekel, da ko bomo imeli 70 bomo tako kot DAnci sprostili ukrepe. KAj čakajo, a je zalog cepiva preveč v skladiščih?

p3p (ni preverjeno)

Zakaj potem lažnjivi klukec Poklukar laže, kaj je zdaj res?

upokojenec70 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdravstveni delavci in šolniki bi morali biti zgled ostalemu prebivalstvu, saj sta to že od nekdaj dva od treh "posvečenih" poklicev (tretji je duhovniški). Človek bi pričakoval, da bi bili sedaj precepljeni že 100%.

ja rejsan je

Une se vzglejda ne zavejdajo, tou je dejstvo. Ale fčeraj je bijla oddaja Tarča zadejtek v puno: precek je vdaro po eni čüjdne učiteljice (štera v se vörvle, pa te v se dvome, pa tou pa uno...) nekdanje ravnatelj Merc, dale pa njej je učno vöro držo še advokat, štere njej je točno razložo, ka prave ustava. Pa je na konce... pa nika nej razmela. In takšne budale mamo, ka nan vzgajajo deco.
Ustava tüde prave, ka je država dužna, ka srbij za blaginjo, zdravđe... lidij. V ton kontekste, pa v puno razneh zakonaj ima pravico, ka uvede obvejzno ceplenje za se, štere plačüvle. Čisto po zakone, čisto po demokraceje. Pa še, ka je obvezno ceplenje neka čisto drüjgoga od prisilnoga ceplenja, je še pravo odvetnek. Pa če advokat ne vej...?
Tak, ka do se lepo cejpele, pa de mer. Pa še kakšne šalteraše na občene, pa polecija... (tej tüde neka skačejo gor?).

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

brez maske (ni preverjeno)

Zato, ka ustava to pravi je prepovedano siliti lidi v cepljenje z neregisrtejranimi zvarki. Pa še mednarodne konvencije kere smo tudi podpisali to pravijo .

In reply to by ja rejsan je

VRANA (ni preverjeno)

Hahahaha, "Pa če advokat ne vej...?"... pa tou te buje. Vejpa advokat je najet, ga gučij pa izpostavlja stvari, ki so v prid "njegovemu primeru", hahahaha... Za pejneze advokat zagovarja in poskuša rešiti morilce, pedofile, posiljevalce,... vso govno sveta proba advokat zagovarjati... Tü je pač zagovarjo tiranijo prisilnoga cepljenja, nika drüjgoga. To še zdaleč ne pomejni, ka ma un absolutno prav !!!
Što se strinja s prisilnim cepljenjem je govno od govna!!

In reply to by ja rejsan je

ja rejsan je

Govna odnosno drejk tij talaj san sebe. San točno napijso, ka je eno prisilno cepljenje, drüjgo pa obvezno. In vlada leljko po ustave zapovej svojen uslužbencon obvezno ceplenje. Tou te je izglejda nej jasno?
Ka je razlika: za prisilno te enostavno popoukajo, dva prijmeta, pa na silo cejpejo. Obezno pa je tak, ka izbejraš: se boš cejpo in boš v slüjžbe, ale pa nej, pa pač neboš delo v slüjžbe, ge je delodajalec država.
Pa ja nej, ka en advokat, štere je dosta po televizeje tou ne vej. Vrana, tij maš rejdno betežno glavou, ka tou trdijš. Ka mijsleš, ka do njeme pravle v Odvetneške zbornece, ka be ustavo un zanalašč tolmačo naoupak? Ale pa z neznanja? Ale pa s politečnih motijvov? Vrana, tebe se malo mejša, a?

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Hahahaha, rejsan si govno- pa če še malo začinim-zmejšano govno, hihi.

Lejko kelko ščejš vrtijš besede prisilno pa obvezno, vsak normalen vijdi, ka je v ton primeri tou eno in isto. (Židi so tüdi imeli OBVEZNO tuširanje, nej PRISILNO. Mislili so, ka se rejdno mujejo, higiena, uši, pa so šli, PROSTOVOLJNO. Samo vrag je bil, ka nej tekla voda, ampak je prišel plin. Rezultat vemo...)
Tej advokat je razlago samo pogled z ene strani, seveda ka un tou zna !!! Nišče ne pravi, ka un ne pozna zakonov!! Ampak istočasno je vse puno argumentov prouti tomi-varstvo podatkov, pravica odločanja o svojem telesu, xyz...... In tou tej advokat tüdi zna, samo ne gučij tou, ka je nej bil tan, ka bi zagovarjo takšno stališče !! Koji kurac je pa Odvetniška zbornica, pa kdorkoli pravzaprav... Vej pa včeraj ali predvčeraj je še MINISTER zlago, o smrti 19-letnika, dodal še "iz zanesljivih virov", pa kaj zdaj??? Se je kaj zgoudilo tomi kreteni?? Ka njemi je štoj pravo?? Aha, mij vsi ostali smo narobe razumeli njega, hihi. Novinarji povzeli tou, pomp, šokantno,.... ka se je komi zgoudilo, je štoj kaj odgovarjo??
Poplava informacij in dezinformacij je že zdavnaj ušla izpod nadzora!!!! Gnesden lejko zlažejo (ja, RTV LAŽE!!) kelko ščejo, pa nikome ništa. Advokat je pa itak nej nikši pošteni poklic zadnje čase...

In reply to by ja rejsan je

ja rejsan je

Nemo se štüko, tij že znaš, tudi z žalijtvame podkrepete svoj praf!
Ale somo še tou: če že priznavaš, ka advokat neka zna, te napijšen: pravo je tüde, ka ustava prave, ka je svoboda nej somo pravijca, ampak tüde obvejznost. In je neka našto, nemo dale pijso, ogledne si oddajo.
Seeno, ka ne pozabeš, pa tüde ostale: nej somo pravica, tüde obvejznosti ma svoboda! Tak prave najvejkše zakon, tou pa je sigdar ustava!

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

resno vi? (ni preverjeno)

ja pa kaj če so, okuženi so tudi, pa trosijo okoli tudi - samo testiranja jim ni potrebno opraviti.

swenn (ni preverjeno)

San cepljeni in ne nasprotujen cepivon in cepljenji ali mejne nekaj redno bega..... gledan tisti zadnji zemljevid evrope in pobarvanost držav. Zelene so samo še HU, SK in PL. Vse ostalo je ali oranžno ali rdečo. In te nan gučijo kak smo mi najslabše precepljeni, severnjaki pa prej inteligentni pa bole precepljeni. In te pogledneš zemljevid pa opaziš ka so vse Skandinavske države oranžne, Norveška celo rdeča, isto tak kak mi. Očitno je precepljenost več nej garant ka bi se virus nej širo, oziroma ga cepljeni glih tak širimo in zbolevamo kak necepljeni. Drugo ges po ton zemljevidi nemren sklepati.

Mico1 (ni preverjeno)

Vse je to že znano ka cepljeni tudi prenašamo virus in ka lejko zbolimo....bistvo cepljenja je ka de menje težje obolelih in menje umrlih....da primerjate barve po ECDC poglente recimo Portugalsko ki je lekar 78 % preceplena in je RDEČA...ampak ima dosti menje smrtnih žrtev in oseb v bolnišnicaj....preračunano na države ki so slabše precepljene.....tak ka ja cepivo ne ščiti več kaj dosta in je verjetno bolj ali manj namenjeno temi, da ko se okužiš niti ne zboliš (seveda lahko prenasaš kar je slabo) ali pa imaš blago obliko bolezni.....smrtnih žrtev je zagotovo manj kot če ne bi bili cepljeni....zmotno je to, da so nas do sedaj vsi posiljavali z cepljenjem zato, da ne zbolimo, no v kratkem so spoznali, da zbolevajo kar pogosto tudi cepljeni vendar je zapletov dosti manj....in to bo čista statistika koliko bo na koncu preživelo zaradi cepljenja in koliko jih bo zaradi cepljenja šlo na drugi svet....trenutno je ne glede na okoliščine in stranske učinke statistika v prid cepljenim - zaenkrat......

brez maske (ni preverjeno)

Ne nakladaj, to se je nej nigde potrdilo, gli obratno je, Za smrti sploj nega standarda keri bi določo ka je smrt nastopila zaradi cov19, tak različne države različno določajo kera smrt je z covidon. Pa nišče ne dela obdukcij, kere bi mogli v ton primeri, tak ka nišče nema dokaza ka je bila kera smrt od covida.

In reply to by Mico1 (ni preverjeno)

fdscc.. (ni preverjeno)

ali je res umrl 19 letnik, ki je bil polno cepljen?? ali kaj prikrivajo.

Jack the Ripper. (ni preverjeno)

Na napekaj s ten ka je že bilo povedano ka je dečkec bil par dni v bolnici in te odpuščeni v domačo oskrbo in ka je z njin vse vrejdi. Politiki pa zdravstveni minister so se pa s ten tak osramotili ka so se bole nej mogli.

In reply to by fdscc.. (ni preverjeno)

Jack the Ripper. (ni preverjeno)

Eni lidje se cepijo zato ka jih je straj virusa, drugi se pa palik ne cepijo ka jih je straj stranskih učinkov cepiva. Niti ene od teh dveh skupin nemreš obsojati. Najbole plitvo je pa gda se tej dvoji med sebov obsojajo, če prav so se obojni odločili na podlagi nekšoga straja.

VRANA (ni preverjeno)

"Obsojanje" poteka samo v smeri "plemenitih" cepljenih napram necepljenim. Jaz ne slišim nobenega, ki bi rekel "zakaj se je pa kdo cepil, kaj si misli?" Vsak reče "če je tako hotel, OK"
Kontra pa vidiš in slišiš primitivne zadeve...
Jaz sem necepljen, ni me strah, niti približno... Se pa čedalje bolj potrjuje moj dvom v vse to. Celo včeraj so dodali nov neželen učinek cepiva AstraZeneca, in sicer Guillain-Barre syndrome... Nobenega pompa ni bilo... Raje širili fake news smrt 19-letnika, izletnika iz Grčije...

In reply to by Jack the Ripper. (ni preverjeno)

money talks (ni preverjeno)

zanimivo ka v afriki nega korone. nega pejnez za cepiva in posledično nega korone.

čarni vrag (ni preverjeno)

V Afriki v več kak polovici držav ljudje preventivno jemljejo Ivermectin proti rečni slepoti. In glej ga vraga, majo 7 krat menje mrtvih na milijon kak države brez. Naši pa čakajo na negše študije, pa lažejo ka Ivermectin ne pomaga. Medicinske sestre so raztirali, kupili pa so novo peč za krematorij. To so nevarni norci.

In reply to by money talks (ni preverjeno)

Mico1 (ni preverjeno)

Brez maske ....replika...ne nakladaj tij....no in ka zaj ges san ti objektivno napijsal tij pa črpaš informacije od ge FB dr...pogledni si statistične podatke če že o Portugalski gučimo dnevno majo okuženih malo več kak mij...razlika je v ton ka jih je 10 mil nas pa dva....če projeciraš podatke na SLO bi v primeri ka ma SLO 10 mil prebivalcov dnevno meli okoli 5000 okuženih....vupan ka telko razmiš......

brez maske (ni preverjeno)

Še ednouk, vsi delajo po svoje, številke so različne in nejso primerljive, nega standardov. Tou je tudi Logarca povedala že pred čason. Nega standardov za testejranje, nega standarov keri bi sploj opredeljevali kakšna bolezen je covid19.

In reply to by Mico1 (ni preverjeno)

hitro (ni preverjeno)

včeraj povedal pravnik v Tarči, naj država že enkrat ukrepa in uvede obvezno ceplenje npr. za vse JU, keri se pa noče (razen keri ima posebne zdravstvene razloge), pač nemre tan delati .....enostavno kak pasulj!
Ukrepaj država, preden bo prepozno!

Mico1 (ni preverjeno)

Vsi skeptiki okoli cepljenja prosim poglednite si Dansko od danes naprej 83 % precepljenost odprava vseh omejitev in Švedsko katero nan je Potrč tak lepo opisoval...Švedi so 58 % popolnoma precepljeni in 11 % jih je trenutno z enim odmerkom......toliko o tem....

Kuki (ni preverjeno)

To ni res pred nekaj dni mi je za eno solo povedal zaposleni tam da od 33 zap. sta samo dva cepljena. Medtem ko za vzgojiteljce vem da so cepljene vecina vse tudi iz prve roke. A ste malo zamesal al pa lazete?

Starejše novice