Foto: Bobo
O aktualnem stanju sta spregovorili namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Trenutno je devet regij v rdeči fazi, tri pa so v črni, vlada pa bo stanje ponovno presojala danes. Danes objavljeni podatki NIJZ kažejo, da se razmere slabšajo v večini regij, včerajšnji podatki so le za Podravsko, Goriško in Notranjsko regijo nekoliko bolj optimistični

V Pomurju opazen porast okužb

Porast okužb je opazen v občinah Obalno-kraške, Pomurske in Gorenjske regije. Še vedno ostaja visoko število novih okužb tudi v Posavski in Zasavski regiji.

Število hospitaliziranih najnižje v zadnjih dveh mesecih

Trenutno sedemdnevno povprečje okužb znaša 1245, kar je slabše kot včeraj, ko je bilo to število 1227.

Kot pozitivno pa velja izpostaviti, da je hospitaliziranih s covidom 20 manj kot včeraj in znaša danes 1144 bolnikov. To je ena izmed najnižjih številk v zadnjih dveh mesecih. Na nacionalni ravni tako ostajata izpolnjena oba pogoja za rdečo fazo, to je sedemdnevno povprečje pod 1350 in število hospitaliziranih pod 1200. 

Vir okužb še vedno delovna mesta, stališče NIJZ glede šol nespremenjeno

Nuška Čakš Jager je v nadaljevanju predstavila aktualno epidemiološko situacijo v Evropi in po svetu. Potrjenih je bilo že preko 49 milijonov okužb in preko 2 milijona smrti povezanih s covidom.

Pri nas delež pozitivnih PCR testov vztraja med 20 in 27 odstotki, kot najverjetnejšo lokacijo okužbe še zmeraj večina navede delovno mesto, najpogosteje pa je izvor okužbe neznan. 

Epidemiologinja je spregovorila tudi o sevih, ki krožijo po svetu, to so angleški, južnoafriški in brazilski sev. Angleški sev je bil potrjen že v 23 državah Evropske unije, tudi pri nas. Od 21. januarja je bilo potrjenih že 1300 primerov angleškega tipa virusa v EU.

Po besedah Čakš Jagrove se delo epidemiologov pri obravnavi angleškega seva ne razlikuje in dodatni ukrepi niso potrebni. Potrdila pa je tudi, da stališče NIJZ glede šol ostaja enako in sledi smernicam Svetovne zdravstvene organizacije, torej da se zadnje zapirajo in prve odpirajo. 

Od 877 vzorcev jih je bilo 16 pozitivnih na angleški sev

Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano je predstavila aktualno stanje glede angleškega seva virusa pri nas. Minulo soboto so kot donacijo slovaške vlade prevzeli testne komplete, ki so zadoščali za izvedbo 2400 PCR reakcij, za analizo enega brisa pa sta potrebni dve reakciji, kar pomeni da testni kompletni omogočajo analizo 1200 vzorcev.

Naslednji dan so testne komplete razdelili med šest laboratorijev v državi in pričeli z delom. Na vsakem desetem PCR pozitivnem testu so tako izvedli dve dodatni PCR reakciji, da bi ugotovili prisotnost angleškega seva. Do ponedeljka so analizirali 877 vzorcev in pri 16 vzorcih dobili pozitiven rezultat.

"Prvi pozitivni vzorec angleškega seva je bil sprejet v laboratorij v Mariboru 11. januarja, in sicer je bil odvzet v Murski Soboti, naslednja dva pozitivna sta bila sprejeta 16. januarja. Pozitivnih vzorcev nismo našli na mariborskem, koprskem in celjskem področju," je pojasnila direktorica. Pri prvem pozitivnem vzorcu je sicer šlo za osebo s krajem bivanja v občini Beltinci.

V Sloveniji še ni zelo razširjen

Kot je poudarila, je prezgodaj govoriti o tem, da so to potrjeni primeri, saj je šlo za presejalni test in bodo potrditveni status dobili šele z rezultati sekvenciranja. Sicer pa trenutno poteka poizvedovanje o razpoložljivosti teh testov na trgu, govora pa je tudi o tem, kako sledenje oblikovati v prihodnosti, torej z obsežnim sekvenciranjem kot tudi presajanjem pozitivnih PCR testov z dodatnimi testi.  

"Angleški tip virusa ima 23 mutacij, ki ga razlikujejo od tistega virusa v Wuhanu. Zaenkrat kaže, da se angleški sev še ni zelo razširil po Sloveniji, a razporejenost po državi pomeni, da je bilo očitno vnosov več," je še pojasnila Žohar Čretnikova.

S spleta

Komentarji (69)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Eden in edini (nepreverjen)

V ormozu?takoj vse zapret pa otroke nazaj domov,koje telebani ste

zizek1 (nepreverjen)

Poslušan pa ne čujen sirene. Mi lejko što povej ali si moren olajgumi prek glave potegnoti pa iti v zaklonišče zaradi tej nove panike ali je zadosta ka razrečilo spijen?

! (nepreverjen)

Jajotovo sliko si postavi, prižgi svečo, začni prosit in molit naj se umaknel

In reply to by zizek1 (nepreverjen)

Jozekmali (nepreverjen)

Avstrijci nimajo ukrepa policijske ure, ki traja že tri mesece (in sploh ni izgleda, kdaj sploh misli biti preklicana). V Avstriji je o ukrepu policijske ure odločal parlament,..., pri nas pa Hojs uvede policijsko uro na podlagi študije iz Francoske Gvajane. Poleg tega strokovna skupina za COVID ni nikoli podala predloga policijske ure.

In nenazadnje, policijska ura je poraz demokracije in poraz vladajoče politike

klemposlav (nepreverjen)

Hojs je po TV san javno povedo ka je policijska ura samo zaradi toga ka nebi protestniki nagajali vladi, isto je s prehajanjon med občinami. To je samo za jebanje naroda v glavo, nej pa prouti virusi.

In reply to by Jozekmali (nepreverjen)

gomboclevec (nepreverjen)

Tau ti razloži doktorgon ala Vrana, Truplo pa Tuncika. Samo mogo boš narisati.

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

1F1 (nepreverjen)

Ali pa pomali pisati, ka pomale štejo.

In reply to by gomboclevec (nepreverjen)

Unjaj (nepreverjen)

Ne razumem povsem, kako je to na Hrvaškem možno. Poleti dol milijoni tujih turistov, zdaj pa vse lepo pod nadzorom. Ali imajo drugačno metodologijo preštevanja primerov, okužb, obolelih, preminulih?

Unjaj (nepreverjen)

Ali se dejansko resno držijo ukrepov in so zelo disciplinirani? So totalno nemobilni, samoizolirani po svojih vaseh in krajih in izvajajo strogo socialno distanco - nič kolin, druženj, praznovanj? Imajo zelo dober zdravstveni sistem ali boljši imunski sistem? Ali pa je vse skupaj en lari fari?

icterus (nepreverjen)

Predvsen to prvo. Držijo se reda in so disciplinejrani.
Pri nas je zadosti npr., če pogledneš ostale komentare na toj strani.
Za večino virusa sploj nega, oz. je teorija zarote. Nič drugo kak oprani možgani pa nezaupanje in nespoštovanje sodržavljanov. Kda pa slučajno zbolijo, pa je kriv JJ.

In reply to by Unjaj (nepreverjen)

klemposlav (nepreverjen)

Ha ha.... ti si car. Hrvati se prej držijo ukrepov. Pa Bosanci se jih tudi držijo po kafičaj. Držijo se prej reda in so samodisciplinirani. Malo začni čitati Hravške medije pa de ti slika včasik načišna. Takši opranoglavci kak si ti rajši doma ostanite za vedno pa de virus včasik izgino.

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Po domače ti odgovorin: aj ne se*i.
Ide se o zavedanji kak je virus nevaren. Samo pogledni komentare na toj strani.

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

klemposlav (nepreverjen)

Eno leto mamo virus pa je tej virus prizadel menje kak 10% prebivalcov Slovenije, od teh jih velka večina nema nikših simptomov, ostali pa malo neka jamrajo, par komadov pa jih merje. Smrtnost pri ton nevarnon virusi je 0,02%.... jaki nekši virus.

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Najbokše v tvojon komentari je: "...PAR KOMADOV PA JIH MERJE..."
Te samo ne jouči kda tvoji zbolijo.

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Nej zaradi vlade, ampak zaradi lidi kak si ti mamo še vedno ukrepe. Pa nemremo v. Zato ka je liden vseeno.

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

Klemposlav (nepreverjen)

Ha ha... in ti dejansko to vrvleš srmaček eden???? Ges san biu oktobra pozitiven, isto moja žena, deca pa negativni. Decembra je biu moj brat pozitiven pa cejla njegova familiji. Niti ges, niti nišče od mojih, niti nišče v bratovi familiji je nej meo niti najmenšoga sindroma ali kakšnih koli drugih zdravstvenih težav. Do takrat san še nekak sprejemo nekak tej ukrepe, če glih san se nej držo 50% od vsega, zdaj pa ne jeben več žive sile.

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

aja, tak ka ti si skos dau, za ostale se ti pa je*e :)
"pač par komadof crkne" kak si pravo.

In reply to by Klemposlav (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

si se kdaj spitavo kelko lidi je mrlo zavolo gripe? ale pa kelko lidi si ti okužo z asimptomatsko gripo? zakoj smo nej panike delali zavolo gripe? no ti ge poven ka se neboš mantro s tistimi 3mi sivimi celicami: več jih je predlani mrlo za gripo kak lani za clovidom. edina razlika med gripo pa ten sranjen je ka so mediji nej gnjavili vsaki den kelko jih mrlo zavolo gripe. pogledni malo v nemčijo. tan so zmagali s tožbo v kateri je bilo ugotovljeno ka je ta plandemija umetno povzročena in je zločin proti človeštvi.

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Smrt zaradi gripe je bla 160 lidi v CEJLON LETI v Sloveniji v 2019, kero je bilo dozaj najhujše leto gripe.
Za Covidon pa mamo saki DEN 30 smrtnih žrtev. To je sploj nej primerljivo.
Zaj ali si mel matematiko redno slabo, ali si pa samo fuk*jen.

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

fuknjeni je biu tisti gnoj ka je tvojo mamo v usta mrdo pa je to pogoltnila pa tebej vo sposrala budala prizadeto. številke so prirejene, o ton že vrabci čivkajo. vsak ka je meu pcr pozitiven v zadnjih 30 dni pa je mrau je mrau zavolo covida. to so pravli na javni televiziji naši nespoji

In reply to by icterus (nepreverjen)

riadesala (nepreverjen)

Si malo napravo analizo, ka sloni na komentarih SIP? Pri Jambreki si študero, pitan tak za pajdaša ka spitavle

In reply to by icterus (nepreverjen)

Bond (nepreverjen)

Daleč od tega, da bi se na Hrvaškem strogo držali ukrepov. Včeraj sem se lahko osebno prepričal, da to ni res. Sem imel službeno pot v Zagreb, vse odprto, od kafičev do trgovskih centrov. Vsepovsod polno ljudi. Tu nekaj ne štima, ali glede številk lažejo naši, ali pa lažejo Hrvati!!!

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Neje fora ka je odprto pa ka neje. Največji problem je, ka se lidje bole držijo ukrepov (maske, higiena, osnovne fa*ing stvari).
Pri nas nedo nosili mask, pa do frajere špilali, pa razne dr. Potrče v metali kak jin kratijo svobodo.
Si vido koga v Zagrebi, ka ne bi spoštuvo ukrepov? Za prejšnjoga komentatora zgoraj je vlada kriva ka more on zaj on ukrepe spoštovati.

In reply to by Bond (nepreverjen)

kamion+ (nepreverjen)

Vozin dnevno v ČK robo. Vsi brez mask. Tam na ulici ne vidiš ljudi z maskami kot pri nas. Normalno se družijo.

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

In teh par na ulici je zdaj Hrvaška? Ali celi Čakovec. Al kak si to sklepo, na podlagi "videno na ulici"?
Poglej podatke anket, raziskav...

In reply to by kamion+ (nepreverjen)

Klemposlav (nepreverjen)

Tudi pri nas raziskave kažejo ka se ljudje večinoma držijo ukrepov ali po televiziji nan nonstop cvilijo ka so ukrepi zato ka se lidje ne držijo ukrepov. To je ova fora bila gda je ena doktorca na novinarskoj izjavila ka letos gripe nega zato ka se ljudje držijo ukrepov in nosijo maske, se rakužujejo in se ne družijo.... naslednji den pa Kacin začne nakladati kak se korona širi zato ka se ne držimo ukrepov, ne nosimo mask in se ne razkožujemo. Te pa pridejo takšni kak si ti ka ten foran nasedajo.

In reply to by icterus (nepreverjen)

Klemposlav (nepreverjen)

Ka pa praviš na Mađarsko? Vse trgovine cejli čas odprejte, deca odijo cejli čas normalno v šole, gostilne so jin sicer pred novin leton zaprli, drugače pa vse normalno funkcionejra. Še celo gledalce lejko majo na športnih prireditvah. Pa Španija naprimer, razen toga ka morejo maske nositi, pa ka majo ponoči za par ur policijsko uro, cela država normalno funkcionejra. Vse odprejto. Pa znamo kakšno situacijo so oni meli.

In reply to by icterus (nepreverjen)

khmmg (nepreverjen)

Neje gli tak easy na Madzaraski tudi nej. Med drugin je ze zdaj znano ka so gostilne zaprete najmenje do marca, tudi kazni za prekrske so visje...

In reply to by Klemposlav (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Ka se ti forseraš s tau tvojo logiko, kera VEČ KAK OČITNO NE PIGE VODEJ?! Resno moreš požrejti vse ka ti imbicil Hojs po guti doj rivle? Nemaš bar malo hrbtenice?

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

pali politika kriva nej? :D malo še jouči hahah

In reply to by OPA (nepreverjen)

klemposlav (nepreverjen)

Ka ne omenjamo Bosne ge ukrepov nega in so vse trgovine odprejte, vse restavracije in kaciči normalno delajo, pa vsa deca odijo normalno v šole - tak osnovnošolci kak srednješolci. Pa če pogledneš njihovo situacijo izgledne tak kak da tej virus sploj ne obstaja. Redno nas pri nas tej naši mafijozoji v vladi perejo. Zdaj so Janši še njegovoga davčnoga svetovalca Snežiča iz Bosne izgnali zaradi mutnih poslov. Te vidli ka de njemi Janša naslednji teden že vse davčne dugej ka jih ma v Sloveniji odpiso pa de lejko domov prišo, naslednji den de že sekretar v vladi.

In reply to by Unjaj (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Zato pa ma Bosna 121 000 aktivnih primerov okužbe (+ 90 000 keri so že preboleli) + 4600 mrtvih.
Neven kama ideš s ten?

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

klemposlav (nepreverjen)

Ja.... majo pa 3,3 milijone prebivalcov..... nemajo ukrepov..... majo do zdaj 121000 pozitivnih primerov, mi jih pa mamo do zdaj 160000 pozitivnih primerov.... oni majo 4600 umrlih, mi pa mamo 3400 umrlih. Pa mi celi čas ukrepe na pune. V kon je bila zdaj poanta tvoje replike če smo pa mi ob vseh teh restrikcijaj na slabšon od njih keri nemajo nikših ukrepov?

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

BOSNA:
- Še zaj prepoved zbiranja.
- Odprte baute TUDI Z OMEJENIN MAX ŠT. LIDI.
- Isto omejeno število lidi v tvojih preljubih kafičaj.
- Vstop pa kakšnokoli potovanje samo z negativnin izvidon.
- Še vedno policijska ura
- Vedno maska vni
- Prepoved prehajanja določenih regij

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

Klemposlav (nepreverjen)

Še ednouk.... in ti resno tou vrvleš? Pogledni malo posnetke iz njihovih diskojov, pa iz smučiš na Jahorini pa Bjelašnici.... pa te palamudi. Pri njih gda so ščeli šole zaprejti so šli vsi - starši, deca in učiteli na ceste pa je vlada umaknila odlok. Poznan lidij ka so prišli iz smučanja na Jahorini pa so povedali kak je tan. Kak da nebi nič bilou.

In reply to by icterus (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

mogel san nekaj napijsati...pri nas bi tuj protestejrali..samo vladajoca koalicija je dala taksa dopolnila b PKP zakone ka vec skoro nisce ne vupa protesterati...zapomnite si..toga sranja de idnouk kunec..zatou so podalsali pandemijo se dva mesca..ka narod nebi sou v..AMPAK...te vidli..nede se dobro kuncalo te..narodi je dosta..da vec tej PKP nedo v veljavi..de narod sou na vulice..protesti od prle do zgledali kak kamilice...

In reply to by Klemposlav (nepreverjen)

lumpek88 (nepreverjen)

Ti nan ščeš eti zdaj odati teorijo, ka se seposedi bole držijo ukrepov, kak v Sloveniji, deželi hlapcov?? Pa ka ti si prefooknjeni do Marsa? Sklepaš pa po kon? Ka dva eti napišeta na sobotainfo, ka nega Korone?

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Hlapce si ti not vrgo. Ge samo pravin kak je. In to je dejstvo.
Nažalost večina Slovencov ne zavupa strokovnjakon, ampak teorijan zarote. Žal.
Vlada je naredila/neje naredila ka pač je. Glavni vzrok, zakoj okužbe vztrajajo pa smo mi.

In reply to by lumpek88 (nepreverjen)

lumpek88 (nepreverjen)

Kakšno dejstvo? Naš ka je dejstvo? To je tvoja domneva, to je vse.

In reply to by icterus (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

hahaha glij gnes gučo s kolegico iz bosne :D vse odprejto, edino obvezno nošenje mask v zaprejtih prostorih. šole odprejte, kafiči odprejti. me prav zanimle što te podkupo ka dezinformacije širiš :D

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

google mi je plačo mastne denarce, ka sva te lejko tvojo kolegico zafrknola;)
San kaj nači napiso kak si ti?
Pozdravi kolegico;)

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

si ja. malo si se zlago. neje rejsan ka je obvezna maska vne pa nega policijske vre

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

al kolegica laže al pa internet, je*iga :)
- policijska vra od 23:00 - 5:00
- obvezne maske v javnosti

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

formula1 (nepreverjen)

ti si pravi svečkar, ka zagovarjaš jajotove laži

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

točno tako, ne bi mogo bokše povedati.
Tele, papa.

In reply to by formula1 (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Dobra stran korone, letos ni gripe, pa tudi prehladov ne, vsi so se skrili pod korono.

smrkci (nepreverjen)

Vse je to pretirano in nategnjeno po široko in po visoko,jebejo nas kote stigne.

goldencoin (nepreverjen)

POGLEJTE SI VIDEO O RESNICI. Manipulirajo lažejo prirejajo..
https://www.facebook.com/gorsakales/videos/133989615214925/?__cft__[0]=…

Frđanek (nepreverjen)

Zakoj se ne odseliš v BIH ali Albanijo tan nega obolelih. Niti nej testov.

In reply to by goldencoin (nepreverjen)

klemposlav (nepreverjen)

Pa so še vedno vsi živi..... smrtnost majo menšo od nas ka smo ne ven kak razviti proti njin, mamo boukše zdravstvo... idioti pri nas pa cele dnejve v vrstaj stojijo za fake teste in s ten pomagajo vladi ka nas še dale jebe v glavo.

In reply to by Frđanek (nepreverjen)

Žalost (nepreverjen)

Nej je vse kriva vlada, krivi so posamezniki, šteri ukrepe ignorirajo, se družijo, obiskujejo, festajo, pa okuženi odijo brez mask okoli, tudi v trgovino. Ne razmin, zakoj iščejo bolnišnično pa zdravstveno pomoč, če se njin prlej vse sviralo, glavno, ka so uni lajko pijancevali okoli, tudi po kletaj. Kda zbolijo, se pa žrtve delajo. Primitivci egoistični

klemposlav (nepreverjen)

Tou so nej primitivci egoistični ampak čisto normalni ljudje. Ti pa očitno spadaš med maloumne opranoglavce, keri mislijo ka do večno živeli in na račun svojoga straja drugin ljuden omejuješ svobodo in jin vničavleš življenje. Vupan ka do tisti ka so zdaj zaradi tej histerije ostali brez služb, so jin propadla podjetja, so na robi preživetja.... prišli takšin imbecilon kak si ti na dvera cinkat pa jih te vi vzdržavlite pa jih hranite in oblačite deco.

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Žalost (nepreverjen)

Klemposlav najveksi imbecil tu si ti. K tebi pa tisten, šterin se jebe za druge, samo, ka oni lejko uživajo, naj se narod brez služb obrne, vi ste največ krivi za to situacijo. Nisce nikomi ne omejuje svobodo, jemljete nam jo vi primitivci.

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Se ti ne zdi ka bi se takšni, ki ignorirajo ukrepe v tej zadnjih treh mescaj že davno okužili in ali ozdraveli ali pa umrli. Kak bi naj zdaj takšni ogrožali tiste, ka se držijo ukrepov mi je nej niti najmenje jasno. Prle kak vdariš po tipkovnici vklopi možgane!

In reply to by Žalost (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Opravka imamo s težkimi lažnivci. Tako je bilo v Veliki Britaniji 9. januarja 59.937 okuženih, včeraj pa 20.089 okuženih. Kako je lahko bolj nalezljivi virus v takšnem upadanju. Naši pa so tako ali tako svetovni prvaki v bebavosti. Edino v kraji in laganju so prvaki celega vesolja.

majmunx (nepreverjen)

Janša Veliki odreši nas hudega.

Kim⁹ (nepreverjen)

Pa vij ste nej normalne.Zaprti smo in mamo sev korone.Banda preklejta tou je že več nej normalno.

Lapi (nepreverjen)

Če je tej kurčeve sev resnica te je dobesedno spuščeno v.Malo poslušajte letalo pred 6 uro al pol 6uro zjutraj.Pijzde ene

Par ti zan (nepreverjen)

Če komi, bi tebi - majmun levičarski človik privouščo tou nouvo corono, sploj če je bole učinkovita od te standardne.
Stalno jamraš, ka moreš biti notre zaprejti zavolo JJ. Zdigni rit, na sunce, pa si zlüftaj eta stara gnila đajca!

klemposlav (nepreverjen)

Ges san biu pozitiven oktobra, prej ka man korono. 10 dni san doma v zrak glejdo pa igrice špilo. Odjebte mi vsi s temi grožnjami pa histerijo.

In reply to by Par ti zan (nepreverjen)

Lubenica34 (nepreverjen)

Klemposlav, svaka čast. San malo štela komentare pod ten člankon pa si eden redkih ka zna s svojo glavo misliti. Ovi pa lepo gledajo kak se jin iz dneva v den pravice jemlejo pa se še strinjajo z vsen ka jin povejo po tv...

In reply to by klemposlav (nepreverjen)

klemposlav (nepreverjen)

Pa sploj san nej levičar, niti san nigdar kakše lejve stranke nej volo. Edino ka je, ka ne vrvlen vse ka povejo po televiziji pa ne paničarin in san nej sprestrašeni pa opranoglavi.

In reply to by Par ti zan (nepreverjen)

jgfkf (nepreverjen)

Koliko okužb je v DSO? A niso zdaj tam vsi cepljeni?!

mučačos (nepreverjen)

Brez cepiv nede nika. Po komentaraj sodeč se dekl luden nenormalno zdigavle. Što de jih stavlo?

potratabureka (nepreverjen)

Lejko se enjamo pretvarjati - če bi ščeli zmenšati številke, bi mogli doj zaprejti industrijo. Druge nega. Što pa vrvle GZSji pa šumskomi pračloveki Procentovalški, pa si je sam krif.

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz bi predlago, da za 10 dni enjamo gesti. Te bi mogoče takšne bedake kak si ti srečala pamet.

In reply to by potratabureka (nepreverjen)

potratabureka (nepreverjen)

Daj ne motaj, lelek.

Eno je se odločiti, ka pistiš odprejto gospodarstvo pa povedati na glas, ka je tau pač krivo za širitev virusa, drugo je pa pistiti gospodarstvo odprejto pa si saki keden nove zgodbice zmišlatati što je kriv, pri ten pa ignorerati faking delovna mesta. De šlo?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka to na naši RTV čuješ je tragikomedija. Tak bi naj bil angleški sev za 30% bole nalezljivi. V Angliji pa je število okužb v zadnjih dveh kednaj padlo za 60%. Imajo 311okužb /milijon, mi pa 880/milijon. Pa što je tu nori?

fofffff (nepreverjen)

Po tvojih nebulozaj kar ti, pištek

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice