Vlada je na današnji seji sprejela nove ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Slovenski premier Janez Janša je po današnji seji vlade predstavil ukrepe, ki jih je vlada sprejela zaradi preprečevanje širjenja koronavirusa. Spomnimo, včeraj smo v Sloveniji zabeležili kar 707 novih okužb in tako krepko presegli zadnji rekord, ko smo 10. oktobra potrdili 411 primerov.

Glede na to, da smo v Sloveniji izpolnili vse pogoje, ki so potrebni za uveljavitev novih ukrepov z državnega načrta za drugi val koronavirusa, je vlada na današnji seji, kot napovedano, sprejela vrsto novih ukrepov.

O ukrepih, ki bodo veljali za celotno državo smo že poročali, naslednji ukrepi pa bodo v veljavi zgolj v regijah, kjer je dosežena 14-dnevna incidenca 140 okužb na 100.000 prebivalcev. Trenutno to izpolnjuje kar sedem statističnih regij v Sloveniji, Pomurska in Podravska sta še rumeni, a ravno na meji. 

Ukrepi, ki bodo veljavi v rdečih regijah od petka dalje:

  • začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb 
  • omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti
  • omejitev določenih športnih aktivnosti
  • omejitev gibanja med regijami 
  • obvezno nošenje zaščitnih mask povsod, tudi na prostem, razen za predpisane izjeme

Janša je ob tem župane posameznih občin, ki so izven rdečih regij, a imajo izpolnjen pogoj, ki je določen glede obarvanosti regij, pozval, da sprejmejo podobne omejitven ukrepe, kot veljajo za rdeče regije, samo za svojo občino. Ponovno je tudi spomnil na uporabo mobilne aplikacije #OstaniZdrav, ki lahko bistveno pripomore pri preprečevanju širjenja okužb in olajša delo preobremenjenih epidemiologov.

Vsi ukrepi tretjega paketa za rdeče regije?

Gre pravzaprav za vse ukrepe na tretjem paketu oranžne faze, torej gostinski lokali bodo, kot kaže, morali biti zaprti le v rdečih regijah, ravno tako bo omejeno delovanje frizerskih in kozmetičnih salonov na eno stranko, čeprav Janša tega ni eksplicitno navedel na nocojšnji konferenci.

Za kakšno obdobje bodo navedeni ukrepi veljali sicer trenutno še ni znano, bo pa več znanega po jutrišnji tiskovni konferenci, ko bodo novi ukrepi podrobneje predstavljeni.

Premier Janša je ob tem napovedal, da imajo pripravljene tudi ukrepe za rdečo fazo, vključno z razglasitvijo epidemije, a da bi se temu želeli izogniti.  »Finančne blazine, kot je bila na voljo spomladi, ni na razpolago. Zato je toliko bolj pomembno odgovorno ravnanje. V naslednjih 10 do 14 dneh bomo pokazali, ali znamo ponovno stopiti skupaj.«

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vir.... (nepreverjen)

Tudi ostale regije bojo rdeče, samo to je taktika naših koronistov ki počasi morijo lastno ljudstvo.

če ge va ra (nepreverjen)

Norci slovenski, kar se tiče reke Mure, denar teče mimo nas, mi pametni Slovenci pa ga ne znamo samo gor pobrati. Takih norcev na svetu zelo težko najdeš, teh 15 nasprotnikov razvoja vsega ima v šahu celo državo, sami pa koristijo najboljše GSM aparate in ostalo tehniko ki koristi elektriko najhujše je ker so to plačanci pokroviteljev iz ozadja.

In reply to by Vir.... (nepreverjen)

refreftf (nepreverjen)

Se dobro, da so levicarji in razni nevladniki proti gradnji elektrarn.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

mir.. (nepreverjen)

Če bi bili levičarji sposobni odmislit Janšo bi bila vsa navodila v hipu jasnejša ter ukrepi razumljivi!

In reply to by Vir.... (nepreverjen)

Kkkkkkkkk (nepreverjen)

Uzivajte 😂😂 beeeee .... beeee.... najbouse tak prekmurci skoz pridete ka mate kuco pa vrt pa to, te lejko malo na svezon zraku pred svojo hiso 🍀

A2A (nepreverjen)

Naslednjih 14dni bo ključnih!

Legenda (nepreverjen)

Kdaj preselitev na drug planet?

lokop (nepreverjen)

noben te ne pogresa. adijo.

In reply to by Legenda (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

lokuk (nepreverjen)

Ti si tudi clan ukrivljenega loka?

In reply to by Slom (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Daleč najslabša vlada v zgodovini Slovenije! Ko pridejo na oblast zajebejo za 50 let naprej, da potem drugi morajo reševat!

.koloo. (nepreverjen)

kot da je mnenje politicnega aktivista kaj vredno.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Gost 13 (nepreverjen)

No in zdaj bomo videli nas Slovence, če imamo kaj v glavi ali ne...in sicer: če si bolan itak moraš ostati doma, pa če gre tudi za navadni prehlad (taka so navodila od NIJZ), pa naj gre za šolo, službo ali obisk prijateljev-ČE SMO BOLANI NE HODIMO OKROG IN OSTANEMO DOMA.
In kaj naredimo s tem, da gremo na TESTIRANJE COVID 19: dobimo POZITIVEN test, zjebemo vse sodržavljane, da nas v celoti "ZAPREJO", naša naloga pa je, da OSTANEMO DOMA, enako kot pri prehladu. Ker zdravila za COVID 19 NI, nevem v čem je smisel, da grem na testiranje-če sem bolan ostanem doma /min 7 dni in to je to!!!
PREKMURCI-STAUPIMU SKÜPER!!

siolo... (nepreverjen)

hej, daj poklici na NIJZ in jim to povej, zagotovo ne vejo tega in sedaj bo samo se slabse. Prekmurci, in ne priseljenci, stopimo skupaj le ko se bomo odcepili od kaviar komunisticne balkan slovenije, za vse ostalo je skoda casa.

In reply to by Gost 13 (nepreverjen)

.siokk (nepreverjen)

Z ukrivljenim lokom bomo vse resili, heheh, pa ti v opoziciji so pravi cirkusanti, s sarcem na celu. Spet skacejo v prazen bazen brez vodo.

Slom (nepreverjen)

JANŠA JE BOG
VOLIM JANŠO NISEM KRIV
VOLIL GA BOM DO KLER SEM ŽIV

In reply to by .siokk (nepreverjen)

slommk (nepreverjen)

Moša Pijade: Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup!

koletrtmes (nepreverjen)

To je bil namen vseh aktivnosti levuhadi od marca naprej, politkolesarji. Se vecja zmeda v glavah pri njihovih podpornikih, ustvarjanje situacije, brez mask, cim vec ukuzb, da bo kaos, situacija kjer so oni doma z manipulacijami.

In reply to by slommk (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

V kateri najbolj protikomunistični stranki je največ komunistov??? Naj namignem, da se je njihov vodja šolal v Kumrovci in ima prištiski doktorat.

In reply to by koletrtmes (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

A zato je v SDS toliko bivših partijcev?

In reply to by slommk (nepreverjen)

EMIL S. (nepreverjen)

Odgovorni državljani se držimo ukrepov, ki jih sprejme vlada. Vendar nič ne pomaga če 95% državljanov spoštuje ukrepe, ostalih 5% pa izniči ukrepe in napore vlade, ker komunajzarji menijo, da za njih zakoni in spoštovanje ukrepov ne velja. Komunajzarske stranke LMŠ, SD, SAB in skrajna LEVICA na protestih, ki jih organizirajo in se jih udeležujejo poleg širjenja sovraštva ogrožajo še državljane s širjenjem virusa. Če vlada sprejme ukrep proti širjenju smrtonosne nalezljive bolezni, komunajzarske stranke v opoziji, takoj zaženejo peklenski stroj, vlagajo ustavne presoje, interpelacije,... Medtem ko se vlada spopada s smrtonosno nevarnostjo, komunajzarska koalicija 4 strank s podporo levih medijev, RTV, PRO PLUS in medijev financiranih s pokradenimi milijardami iz davčnih oaz, ki jih zdravje državljanov in korona kriza ne zanima, na fronto pošiljajo Čordiča, ki se dere, da virusa ni in da je potrebno maske sneti, pri tem zelo pomaga tožilstvo s sinom državnega tožilca Jenull-a. Primitiven način rušenja vlade obvladajo le najbolj pokvarjeni komunisti in leve politične stranke, katerih mnenje je, da ko se enkrat zavihtijo na oblast, jih nihče več ne more in ne sme zrušiti iz prestola, to pa pomeni komunistično diktaturo.

eskoloo (nepreverjen)

Tako je, dol z rezimsko rtv in prisilnim placevanja prispevka za strankarska posla. Rtv ima svojo vojsko, ki je vecja od slovenske vojske. Rtv je drzava v drzavi.

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Ćordić in podobni delajo škodo, se strinjan. Nihče ga ne pošila, te samopromotor je tak potreben pozornosti, ka se sam izpostavla, isto dr. Potrč, dr. Tanja Ribič in podobni. Drugače pa tou nejso samo protivladni protesti, če bi bil kdaj tan, bi vido, ka se protestniki ne strinjajo niti s ten, ka dela opozicija. Ide za proteste proti splošnomi stanji v državi, proti kriminale, ki ugrablja državo že 30 let.

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

doktorio (nepreverjen)

da boste vedeli. 35 koronašev na intenzivni, okupira skor 18% vseh intenzivnih postelj v državi, 25 dohtarjev in 120 sester.
in potem oni tip iz ukrivljenega loka, Damijan ali kako ze, govori, da bi morali poskrbeti za vec postelj? po principu: dajmo raje zdravit kot preprecit. In izzivajmo virus na kolesarjenju naprej. bedak, a prepotrebno zdravstveno osebje pa samo od sebe pride zraven.

Vipko
Truplo

Saj v tej smeri sem že veliko pisal... Da je organiziranje postelj vse drugo, kakor fizično namestiti posteljo, dati gor bolnika, vmes gre mimo sestra, enkrat na dan je vizita in konec. Pa tisti, kateri so naredili doktorate pred računalnikom vejo vse in tudi na ta način puntajo narod, torej teh nekaj procentov, kateri so itak proti vsemu, še posebej pa proti Janši.
Pa je potrebno samo brati časopise ali gledati televizijo... lahko tudi različne kanale. Pri vseh imajo kot strokovne kometatorje razne doktorje različnih profilov, ostale, kateri se borijo proti tej bolezni in nisem še slišal katerega, ki bi menil to, kar sem zapisal v drugem stavku, torej da samo namestiš posteljo in s tem je vse rešeno, kar se tiče pacienta.
Lahko pridemo do situacije, ko bodo v kateri od bolnišnic enostavno povedali, da ne morejo pacienta sprejeti, ker ni mesta? Če bo šlo tako naprej, tudi zaradi miselnosti v nekaterih glavah, se to lahko hitro zgodi.
O vsem napisanem tako stroka, da ne bo spet kateri pisal, da vse vem. Samo brati in gledati je potrebno, lahko tudi različne vire, razlage se ne razlikujejo glede tega.

In reply to by doktorio (nepreverjen)

Slom - tuncika (nepreverjen)

TO SI DOBRO POVEDAL.

JANŠA IN STROKOVNJAKI VEDO NAJBOLJŠE.
ONI NAM HOČEJO SAMO NAJBOLJŠE ZA NAS.

In reply to by Truplo

gost2020 (nepreverjen)

Truplo!
Ravno tvoj Janša je kriv za vse... napada vse okoli sebe, vsi drugače misleči mu predstavljajo grožnjo, podpira višegrajce in še in še! Problem je v tem, da je praktično celi narod proti njemu in potem ljudje več ne razmišljajo racionalno. Tudi če so ukrepi primerni so ljudje proti, ker jih je predpisal Janša...
Politika je uničila slovenski narod, tako kot je zadnjih deset let, ni bilo nikoli prej!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Glede na volitve in javnomnenjsko podporo si hudo udaril mimo o tem, da je celi narod proti njemu. To je laž, okoli polovice volilnega telesa podpira desno opcijo, zato ne zavajaj. Če za celi narod misliš tule nekaj pišočih in tiste bicikliste ob petkih ter nekaj jamrajočih kulturnikov v oddaji Studio City, dnevniku nacionalke in na Pop TV... ti matematika ravno ne gre.
To, da so nekateri ljudje tudi proti vsem ukrepom, čeprav so primerni, drži. Ampak koliko jih je in predvsem, koliko prepoznavnosti, vpliva ima to malo število ljudi..., zaradi predvsem nastopov na nacionalki ter npr. v Delu na javnost? Več ali manj protijanševsko politiko, grožnje s smrtjo, podžiganjem sovražnega govora izvajajo tvoje levaki, petkovi kolesarji, socialci v kulturi... Nekateri se stalno pojavljajo v teh medijih in dobi se občutek pri ljudeh, kateri se ravno za politiko in razmere ne zanimajo, da jim govorijo govorico večine. In to je zmota.
In napisal si lepo resnico: "Tako, kot je zadnih 10 let ni bilo nikoli prej". Ja, Janša je vladal slabo leto tam leta 2013 in sedaj pet, šest mesecev... vse ostalo pa tvoji, kateri so, če tako meniš, uničili državo.
Suma sumarom... tebi marsikaj ni jasno, šteti sploh ne veš in misliš, da si nekaj napisal!

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Truplo ti že leta in leta veliko govoriš a zelo malo ali nič ne poveš!
kako si sedaj ugotovil, da so moji levaki? Janša nikoli in res nikoli več ne bo sestavil vlade po rednih volitvah. Tudi sedaj je ne bi ampak je Desus in SMC ugotovil, da so to še zadnji izdihljaji njihovega sladkega parlamentarnega življenja... Moje mnenje je, da si tudi NSI ni ravno naredil usluge z SDS paktom ampak kakorkoli že...
Moje besede so bile namenjene zgolj Janši in samo Janši!!! Truplo, ti pa si kot tvoj firer preveč zaslepljen, da bi razumel širšo sliko.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Širša slika je drugačna in ne samo Janša! Ker ste in tudi ti zaslepljen z njim, je ta slika izgleda meglena... predvsem s trditvijo, kot bi bil neki vedeževalec, da NIKOLI več ne bo po rednih volitvah sestavil vlade. Tega ne veš. S takimi trditvami nisi nič povedal in to trdiš zame, pa vedno kaj povem, le da levakom ni všeč. Tudi kakšnemu neopredeljenemu, ampak tak (verjetno si med njimi) ni ne za leve, ne za desne, ampak proti Janši. Nič vsebinskega, nič tehtnega, pač to notorično sovraštvo do enega politika.
Interesi obeh političnih stran so pač bili taki in taki... in Janša je to vedel izkoristiti, po nekih novicah niti ne razmišljata, da bi vlado zapustili. Zakaj, če je vse narobe? Pa izgleda ni! To je jasno povedal Počivalšek, zadnjič je ponovil še Zorčič za SMC, sama velika podpora Erjavcu na volitvah pa po Polgarjevih besedah ni več samoumevna... pa tudi v primeru izvolitve Erjavna je odhod Desusa iz vlade malo verjeten. Tako pač analitiki, to ni zraslo na mojem zelniku.
NS-i je pač stanka, kakor si ugotovil, da velikokrat ni zadovoljna. Hoče biti velika, vodilna, pa vsaj za sedaj to ni mogoče. Zadevo kar precej podpihuje tudi Novakova, ampak ona je in bo postala problem stranke... Prej ali slej!
Velikorat sem tudi napisal, da je Janša predolgo na čelu stranke... Da bi rabila spremembe glede vodstva. Pa misliš, da se bo kaj veliko vsebinsko spremenilo v primeru, da dobijo novo vodstvo? Levaki bodo še naprej sovražili vse drugače misleče, tudi novega vodjo in to lahko glede na pretekle dogodke odgovorno trdim. Še predno se je sedanja vlada uradno sestavila, nastopila, so že sračkali s protesti, tisti butasta Bratušekova je takoj dobila idejo o neki tehnični vladi, pa verjetno še sama ne ve, kako se do nje pride. In to samo na en način: da dobijo v parlamentu večino, bolje je solidno večino, tega pa niso imeli in tudi sedaj nimajo.
Pa nehaj z nekimi floskulami o "mojem" firerju. Meni je vseeno, kdo bo vodil stranko. Sama beseda firer ni nič takega. Je pač nemškega izvora, pomeni vodja, tako so klicali Hitlerja, lahko tudi Merklovo, kakšen Nemec bo klical npr. Trumpa firer Amerike ipd...
P.s.: moti vas, da je Janša sestavil to vlado. Ja, je precej nenaravna, vendar ni neki unikum v Evropi, verjetno po svetu. Marsikje so se že "sparali" levi in desni. Če bi imeli volitve, na kar je Šarec računal, kaj bi verjetno dobili: neko pat pozicijo, katero bi v primeru leve vlade presekala Levica z vstopom v to vlado, vemo pa, da so še najbolj nezanesljiv partner. V primeru desne vlade... bi verjetno Desus prav tako vstopil v vlado, SNS ne bi delala problemov, SMC Janša niti ne bi rabil. Vse pod predpostavko, da bi prišle v parlamet iste stranke, kakor so sedaj.
Sedaj pa smo tudi v poziciji, da hočejo isti, kateri so zrušili prejšnjo vlado sestaviti novo iz istih igralcev. Pa to se ne more izziti. Ti to ni jasno? Ni bolje, da se počaka do rednih volitev in se določene stranke konsolidirajo... vendar, kdo bo profitiral in kdo izgubil pa je tudi vprašanje.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Truplo!
Pa saj proti Janši sploh ni težko biti!!! Proti takšnemu prostaku... zagotovo si prebral vse njegove čivke, vse teorije zarot, konfkliktnosti in tako naprej... pa takšen človek ne more voditi države, pa naj bi bil še tako sposoben... no ja lahko on pa še eden tam prek oceana.
Ta človek sploh ne ve kaj je državniška drža! Njegov življenski cilj je obračati ene proti drugim, samo to in nič drugega.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Priznam, da mu večina teh twitov ni ravno neki veliki plus. Ampak, velikokrat napiše tudi resnico, kakor takrat o Srebrenici. Seveda bi bilo mogoče bolje, da tisto ne bi pisal, pa tudi marsikaj drugega. Ampak, tak način komuniciranja uporablja čedalje več politikov.
Ja, prostak? Tudi, čeprav to ni bil twit, da je na sestanku pri Pahorju zabrusil tistemu nadutežu iz vrhovnega sodišča resnico? Če že ne napiše, pa morda da, ne vem, kaj pa vse govori Fajonova, da o Kordišu, Mesecu in tudi tisti butasti Bratušekovi ne govorim. Vse lepo in prav? Samo poglej, kakšno retoriko in obnašanje ima Möderdorfer in kakšno Han, pa sta oba v isti stranki. Za enega bi rekel, da je prostak, drugi pa tovariš. Ta slednja beseda ni nič grdega, zame je tovariš lahko človek, vendar se ta beseda ne bi smela uporabljati vsenavprek. Kakor v prejšnjem režimu!
Vse lahko obračamo, kakor kdo želi. Žal levaki in taki, kateri se ne morete opredeliti drugače, kakor da ste proti Janši te twite izkoriščate, čeprav so včasih res nepotrebni, tudi s precej netaktičnosti in še bi se našlo.
A državniška drža pa je, da je "iskalec puške v koruzi" zavrnil govor v Bruslju? Strahopetec se je ustrašil in tak bi naj vodil državo?
Se ti ne zdi, da precej zahajaš v neke čudne trditve, katere ravno ne pijejo vode?

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Truplo!
Jaz ne zahajam v nobene čudne trditve! Pa kje si zopet našel vso to solato za zraven... ti imaš očitno težave z vsemi drugimi politiki svojega firerja pa z lahkoto toleriraš (kako janšistično), ki pa na srečo ne vodijo države ampak sedijo tam zaradi tebe in tebi podobnih. Jaz ne poznam nobenega resnega voditelja držav EU, ki bi se obnašal tako kot tvoj presvetli!
Razumem, da meni daš tisti minus pod komentar, ampak pod svoje komentarje dajati pluse, ja no...

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ja, zelo čudna, da ne napišem neumna je trditev, da Janše več ne bo nikoli po rednih volitvah sestavljal vlade.
Tu končam... tudi zadnji stavek ne bom komentiral, ta trenutek sem tebi dal tri minuse, meni pa tri pluse. Se to da?

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

paaase. (nepreverjen)

Če bi bili levičarji sposobni odmislit Janšo bi bila vsa navodila v hipu jasnejša ter ukrepi razumljivi!

Čudo (nepreverjen)

Vlada je zavozila. Totalno. Imamo dvajsetkrat več okuženih kot spomladi.

Vipko
Truplo

Katera država pa nima "eksplozije" okužb"? Zavozili smo večinoma ljudje in to je potrebno priznati. Verjetno je podobno v drugih državah: najprej so nam uvedli dokaj restriktivne ukrepe spomladi, potem smo se že vsega navaličali, okužbe so res tudi padle, tudi na nulo. Potem so se odpirale meje širom po svetu, pa dopustovanja... na začetku jeseni še bratve, vmes praznovanja, vsi smo pozabili na marsikaj. Sedaj ponovno ukrepi, mogoče bodo še hujši, čeprav je potrebno priznati, da nekako lažje živimo s tem virusom. Kaj so tu krive vlade? Če ne bi sprostile ukrepov, bi bilo še večje šimfanje, gospodarstvo, turizem bi še bolj zastala... in še marsikaj zraven.
Sprijaznimo se z realnostjo, ta pa je, da bomo spet "kaznovani" in to večinoma zato, ker smo se preveč sprostili. Saj tudi s "pomočjo" vlad, ampak marsikaj tudi nismo ubogali.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

HOČEMO ZAPRTJE VSEGA PREDEN VSI SE UKUŽIMO IN SPLOH NE BOMO VEDLI DA IMAMO TA PREKLEMAN STRAŠNI VIRUS

In reply to by Truplo

borja (nepreverjen)

Ni zavozila vlada (pa je ne zagovarjam, ker je ne maram), ampak vsi tisti, ki ne upoštevajo ukrepov in priporočil! Me zanima, če bodo še tako 'močni', ko jih bo doletela korona in bodo morda celo potrebovali respirator.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Evropska komisija: Slovenski načrti povsem razglašeni
Osnutek načrta za okrevanje in odpornost je presplošen, površno sestavljen, vrednosti projektov pa bistveno presegajo znesek (5,2 milijarde evrov), ki ga ima Slovenija na voljo iz sklada EU za okrevanje. To je le drobec kritik, ki jih evropska komisija naslavlja na slovensko vlado.

In reply to by borja (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Odgovorni državljani se držimo ukrepov, ki jih sprejme vlada. Vendar nič ne pomaga če 95% državljanov spoštuje ukrepe, ostalih 5% pa izniči ukrepe in napore vlade, ker komunajzarji menijo, da za njih zakoni in spoštovanje ukrepov ne velja. Komunajzarske stranke LMŠ, SD, SAB in skrajna LEVICA na protestih, ki jih organizirajo in se jih udeležujejo poleg širjenja sovraštva ogrožajo še državljane s širjenjem virusa. Če vlada sprejme ukrep proti širjenju smrtonosne nalezljive bolezni, komunajzarske stranke v opoziji, takoj zaženejo peklenski stroj, vlagajo ustavne presoje, interpelacije,... Medtem ko se vlada spopada s smrtonosno nevarnostjo, komunajzarska koalicija 4 strank s podporo levih medijev, RTV, PRO PLUS in medijev financiranih s pokradenimi milijardami iz davčnih oaz, ki jih zdravje državljanov in korona kriza ne zanima, na fronto pošiljajo Čordiča, ki se dere, da virusa ni in da je potrebno maske sneti, pri tem zelo pomaga tožilstvo s sinom državnega tožilca Jenull-a. Primitiven način rušenja vlade obvladajo le najbolj pokvarjeni komunisti in leve politične stranke, katerih mnenje je, da ko se enkrat zavihtijo na oblast, jih nihče več ne more in ne sme zrušiti iz prestola, to pa pomeni komunistično diktaturo.

gostja 426 (nepreverjen)

Koronaskeptiki in opozicija nejso ista skupina, bolezen pa politika nejsta tak povezana, kak se rado posplošüvle.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

rdEči alarm (nepreverjen)

Pomurje bo rdeče, pa zeleno, rumeno, rjavo, oker,... Kar poglejte naše šume :) Vedno lepše bodo. Jaz grem rajši v šumo sedit kak pa gledam te frise po televiziji.

Risto Kubura (nepreverjen)

tam te bodo pa partizani - Vardisti nategnili
boš spizdil nazaj v Soboto
da se bo kar kadilo

In reply to by rdEči alarm (nepreverjen)

Grablice1510 (nepreverjen)

Daj naj se eden okuženi naj oglasi tu gor! Meli smo 10.000 okuženih po celoj sloveniji ali nišče ne povej ka jemi je bilo! Pizdo naj eden na glas povej resnico!

Risto Kubura (nepreverjen)

moja baka je gagnula u srbiji
zbog korone

In reply to by Grablice1510 (nepreverjen)

RozinaMakova (nepreverjen)

Včeraj doma od doktora. Po tedni pozitivnoga COVID-a bil pri svoji doktorci. "Bolezen" potekala brez težav, brez vročine, brez bolečega grla, brez simptoma. Covid pozitiven. Sedaj sem negativen in pri doktorci povem svojo izkušnjo. Pa san joj prvo, te virus je nič nej. Gratala je rdeča, pa me začala naderati. Kakšo srečo man. Doma smo se družini z našimi, v stiki nonstop, noben pozitiven. Lažejo. Moje mnenje.

Risto Kubura (nepreverjen)

alkohol je treba pepovedati
in korone ne bo več

Maiki (nepreverjen)

Truplo, vidim da se razumes na zdravstveno tematiko. Prosim ce mi lahko ti razlozis kako to da izgubimo toliko otrok ki se izsolajo na medicinski soli , po generaciji vsaj 90 stiriletnikov,?pa en razred 3 letnikov je se zraven ( tako je vsaj bilo pred 10 leti) osebno vem kako tezko so tiste generacije prisle do prakse, za zakljucni izpit,dvomim da jih vsaj polovica noce delat v svojem poklicu, kot natolcujejo po tv. Ter zakaj ti dijaki ne morejo direkt na medicinske fakultete, z znanjem anatomije ter drugih strokovnih predmetov, z gimnazijsko izobrazbo pa lahko. Verjetno nam je vsem jasno da so minili tisti casi ko so na gimnazijo sprejemali samo odlicnjake !

Vipko
Truplo

Ojoj... zakaj tole ne pišeš šolski ministrici oz. bolje predhodnikom. Kdo lahko in kdo ne sme na določeno fakulteto... kaj imam jaz in mi navadni državljani s tem?
Pa vseeno: da ne smeš na medicinsko fakulteto iz medicinske srednje šole, dočim iz gimnazije in mogoče še katere pa lahko je meni čudno. Ne razumem. To je vse, kar ti lahko napišem.
Vsaj v soboški bolnišnici, to seveda niso doktorji, delajo radiološki inženirji, kateri so naredili različne srednje šole: od kmetijske, tudi medicinske... Res, zakaj nekdo iz medicinske potem ne more medicino študirati naprej...???
A da izgubimo toliko in toliko šolanih srednjih medicincev? No... kaj pa vem oz. vemo? Veliko jih dela v tujini, če je kdo obupal in dela kaj drugega... Kako lahko jaz to vem?

In reply to by Maiki (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Maiki in truplo!
Medicinska fakulteta rabi temeljno poglobljeno znanje še iz marsičesa drugega kot anatomije in ne vem katerih še strokovnih predmetov..., ki so na srednji zdravstveni šoli. Vsepovsod po Evropi so primerljivi kriteriji za sprejem na fakulteto, temeljno znanje fizike, kemije, matematike... najbolje bi se ta razlika videla pri sprejemnih izpitih... tisto anatomijo pa v 1. letniku študija predelajo do potankosti. Toliko zaposlenih pa izgubimo zato, ker so na oddelkih kadrovsko podhranjeni ter posledično izgorevajo in predvsem preslabo plačani za svoje delo!
Maiki, ne misli, da kdo postane z potiskanjem vozičkov tistih par mesecev, neki strokovnjak v bolnišnici....ha,ha,ha.
Truplo, ti pa si ne razbijaj glave z podrobnostmi, ki so prezahtevne za tvoj nivo...

Karl Marx (nepreverjen)

Glede na volitve in javnomnenjsko podporo si hudo udaril mimo o tem, da je celi narod proti njemu. To je laž, okoli polovice volilnega telesa podpira desno opcijo, zato ne zavajaj. Če za celi narod misliš tule nekaj pišočih in tiste bicikliste ob petkih ter nekaj jamrajočih kulturnikov v oddaji Studio City, dnevniku nacionalke in na Pop TV... ti matematika ravno ne gre.
To, da so nekateri ljudje tudi proti vsem ukrepom, čeprav so primerni, drži. Ampak koliko jih je in predvsem, koliko prepoznavnosti, vpliva ima to malo število ljudi..., zaradi predvsem nastopov na nacionalki ter npr. v Delu na javnost? Več ali manj protijanševsko politiko, grožnje s smrtjo, podžiganjem sovražnega govora izvajajo tvoje levaki, petkovi kolesarji, socialci v kulturi... Nekateri se stalno pojavljajo v teh medijih in dobi se občutek pri ljudeh, kateri se ravno za politiko in razmere ne zanimajo, da jim govorijo govorico večine. In to je zmota.
In napisal si lepo resnico: "Tako, kot je zadnih 10 let ni bilo nikoli prej". Ja, Janša je vladal slabo leto tam leta 2013 in sedaj pet, šest mesecev... vse ostalo pa tvoji, kateri so, če tako meniš, uničili državo.
Suma sumarom... tebi marsikaj ni jasno, šteti sploh ne veš in misliš, da si nekaj napisal!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice