Policijski sindikat Slovenije je danes ob 7. uri začel stavko na celotnem območju države.

Kot je za STA povedal predsednik sindikata Rok Cvetko, bo stavka trajala do sklenitve stavkovnega sporazuma z vlado, preneha pa lahko z odločitvijo stavkovnega odbora, a brez ustreznih rešitev pri štirih stavkovnih zahtevah, take odločitve ni pričakovati, poroča STA.

Razlog za stavko je kršitev stavkovnega sporazuma iz leta 2018 v zvezi z analizo vrednotenja delovnih mest za uniformirane poklice, na podlagi ugotovitev analize fakultete za upravo, bi morali vsi policisti dobiti višjo osnovno plačo.

Zahtevajo razrešitev problematike napredovanja policistov in spremembe zakona o organiziranosti in delu v policiji, s katerim bi omogočili kolektivno urejanje pravic uslužbencev. Prav tako želijo socialni dialog z vlado in pristojnim, piše STA.

V sindikatu je 5000 policistov

Notranji minister Aleš Hojs je napovedal, da se bo s sindikatoma pogovarjal, a se ne bo pustil izsiljevati. Po njegovih besedah je sindikat določene sporazume sklenil s prejšnjo vlado, a so vse točke sporazuma, vključno s tisto, ki jo v policijskem sindikatu zdaj izpostavljajo, izpolnili.

Stavki se ne bo pridružil Sindikat policistov Slovenije, ki je drugi reprezentativni sindikat policistov. Kot so zapisali, se Slovenija v tem trenutku sooča z eno največjih nevarnosti v njeni zgodovini in ogroža na stotine življenj in zdravja ljudi, s čimer bi grobo kršili etično poslanstvo, ki izhaja iz poklica policista.

V PSS pričakujejo, da se bo stavki pridružila velika večina od 5000 članov, po podatkih policije pa je v Sloveniji zaposlenih 7.248 policistov. 

Dolžnosti v času stavke

Po zakonu o organiziranosti in delu v policiji so sicer policisti med stavko dolžni med drugim zagotavljati varnost ljudi in premoženja, preprečevati, odkrivati in preiskovati kazniva dejanja, odkrivati storilce kaznivih dejanj in druge iskane osebe ter jih izročati pristojnim organom, varovati določene osebe, objekte, prostore in okoliše državnih organov, vzdrževati javni red, izvajati nadzor prometa na cestah in državne meje, še piše STA.

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jozek iz puconec (nepreverjen)

Kak bi en ka ga poznan pravo,kurc jih gleda inkasante ka svoj narod matreterajo. Da bi jin placo zmensali na minimalca. Pol jih je idiotov,druga polovica pa so baje debili.

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Če želijo večje plače te naj tud oni delajo do 65 lejt, kak vsi ostali, prokleta gamad!

In reply to by Jozek iz puconec (nepreverjen)

Jozek s Prekmurja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kda ti fkradnejo biciklin ali avto zovi v mesnico, kreten!

In reply to by Jozek iz puconec (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Kda so pa kaj najšli pa nej v mesnici debil

In reply to by Jozek s Prekmurja (nepreverjen)

Jozek iz puconec (nepreverjen)

Pa prle bi ga najso mesar kak pa policaj ka se skriva za kuklami pa matretera lidi ka se 5km/h prehitro pelajo ali pa ka te drka ka ides k materi v drugo obcino. Svet bi bil boksi brez njih!!

In reply to by Jozek s Prekmurja (nepreverjen)

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Mesarji de itak prej našli kot pandurji šteri dviga roke nad svojin narodom!

In reply to by Jozek s Prekmurja (nepreverjen)

nikaaaalo (nepreverjen)

v clanku nikjer točno opredeljeno kaj sploh hočejo. Vse spet nekaj na splošno!
Covid 19 je planil podjetja v propad, na 1000 je zubilo službe. V podjetjih so zmanjšali plače. Jaz osebno sem prej delal za cca 1500 eur bruto. Zaradi corone so mi zmanjšali plačo na 900 eur bruto (čeprav sem slišal, da podjetje ni utrpelo nekih posebnih izgub...verjetno vzor, ker dobiček na letni ravni ni bil večji:) ).
Policisti pa seveda z močnim sindikatom pa v krizi v štrajk...KJE JE LOGIKA.
Zdaj bo domino efekt:
1.policisti
2.zdravstvo
3.šolstvo
TO SO MEDIJSKO OPEVANI HEROJI, KATERI DO SEDAJ DRŽAVI PRIPOMOGLI K VEČJEMU PROPADU. NAJBOLJ BOLEČE PA BO ZA NAS DELAVCE V ZASEBNEM SEKTORJU!

slvkos (nepreverjen)

kateremu policistu ne paše njegova služba naj da odpoved pa veslo na delo v gospodarstvo

In reply to by nikaaaalo (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Stavka je legitimna pravica vsakoga zaposlenoga. Či so ti znižali plačo z 1500 na 900 bi lejko šau štrajkat. Lejko bi šau iskat drugo službo. Ampak predvidevam, ka je ležej biti tüu pa požrejti batino, kero ti šef v usta proine. Kako slovensko.

In reply to by nikaaaalo (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

nikaaaalo Podjetje ma dobiček pa so ti zmenšali plačo, krijvo je pokvarjeno vodstvo, bori se ka boš doubo tij več nej ka drugi naj dobijo menje.

In reply to by nikaaaalo (nepreverjen)

POLITIČNA STAVKA (nepreverjen)

Večina policistov celo pa njihovi starejši šefi vse to je levičarsko - komunistično usmerjenih še iz starih časov ko si moral biti komunist če si hotel biti v policiji, nisi smel hoditi v cerkev. Tako, da oni že štrajkajo od nastopa Janševe vlade 9 mesecev, glede na to kaj se dogaja po državi, policija pa zraven gleda, protesti, grafiti po fasadah, po parlamentu, po ministerstvo za kulturo vse to je pod videonadzorom, policija pa do danes še ni odkrila nobenega storilca ker enostavno noče, da bi bila toliko nesposobna ne verjamem. JA PLAČO BI PA IMELI VEČJO SEVEDA, naj se dokažejo na delu. SICER PA JAVNO OBJAVITI NJIHOVE PLAČE PA BOSTE VIDELI KAKO DOBRO ZASLUŽIJO PREDVSEM TISTI KI SO PO PISARNAH IN MEŠAJO MEGLO, TEM PLAČO ZMANJŠATI, PA POVEČATI PLAČO POLICAJEM KI SO NA TERENU TI SI ZASLUŽIJO.

realnoo (nepreverjen)

ZAKOJ VEDNO PISETE O NEKIH LEVIH IN DESNIH??? V SLOVENIJI SO VSI BOLE LEJVI, DESNIH NI!!! Seveda pa VSEM politikom pase taksna razdvojenost druzbe, ker vsaki pogem lejko kaze s PRSTOM NA DRUGEGA!!!
POLICIJA PA OSTALI JS PA V VSAKI VLADI DREK MEJSA OB TRENUTKU KATERI JE NAJMANJ UGODEN.

Pa nej me zdaj meti za lejvoga, ker nejsan nej za sarca ali za janso, ali za levico...ZA MENE SO VSI OLD SCHOOL STARI TITOVI LEVAKI:)

In reply to by POLITIČNA STAVKA (nepreverjen)

SRAMOTA POLICIJE (nepreverjen)

To je sramota, da se v najbolj hudih časih epidemije in poskusu državnega udara levice, policija začne stavkati, če bi se to zgodilo za časa miličnikov bi vsi ti leteli na cesto. Ker to kar delajo zdaj je DEJANSKO POMOČ KUL OPOZICIJI PRI DRŽAVNEM UDARU.

realnoo (nepreverjen)

TEBI TUDI:
javni sektor vsako opozicijo NAPADNO...
OD KOT TEBI LEJVI IN DESNI?

In reply to by SRAMOTA POLICIJE (nepreverjen)

www (nepreverjen)

V njegovoj glavi se vrtij lejvo-desno. Tau je vse. Mogoče bi jemi kakša tableta pomagala. Eli pa enomesečna abstinenca od GreznicaTV24.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

To je nika drugo kot izsiljevanje države! Eni znamo zakaj glij v ton časi štrajkajo, ker so se zavedali da jih usrani politiki zaj najbole nucajo in to proti nas ljudstvu, panduri se zavedajo da imajo dobre plače, so pa skužili da je zaj pravi čas da si še dvignejo plače ka potli spet lejko navalijo z pendreki na lasten narod! Mrš govnari, izdajalci!!!

637 (nepreverjen)

Pa prav je ka so končno skužili. Ti pa, če jih tak zaničuješ jih drugič ne kliči, ko jih boš rabil.

In reply to by Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

637 ko bote začeli nehat delat proti lastnemu narodu kateri vas plačuje in ko bote začeli tepst pohlepne politike, te vas nede več nihče zaničeval...!

In reply to by 637 (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

Gde sfc fk jnojbcd Tij si pa rejsan pameten, policija dela tou ka jin odgovorni ukažejo nej pa tou ka bi jin pasalo. Tij v podjetji moreš glij tak delati ka ti vodilni ukaže, či nej letiš iz službe. Tak enostavno je tou.

In reply to by Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Šteri so pa te tisti, kateri njihovin odgovornin ukazujejo, ajda da vidim kelko si pa ti pameten pezde eno!?

In reply to by ..... (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Naj en policaj v najnižjem plačilnem razredu pokaže plačilno listo in jo javno objavi. Bili be presenečene. Policaj niti eden nema pod 1.400 eur neto. Te pa naj ena medicinska sestra z minimalno plačo priloži svojo plačilno listo. Te se gibljejo malo čez 700 eur, a oba mata srednjo šoulo in rešujeta življenja. Tej policaje kere štrajkate kak vas je nej sram, eni medicinski sestri v obraz poglednoti.

637 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lažeš in zavajaš. Tisti, ki ima 1400 plače je že malo pred penzijo. Nekateri na teh forumih bluzite kar nekaj na pamet. Pa se zavedate v kakšni nevarnosti so vsakodnevno policisti. Vsak trenutek jih lahko ubije kak psihopat, ki jih je vsak dan več na naših ulicah. Jaz pa podpiram njihovo stavko, vsak se naj bori za svoje pravice.

In reply to by bonge (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Ne sere. Prevere prlej kak zavajaš.Medicinska sestra kera je pa vsak dan poleg okuženih je pa nej ogrožena. Tej tvoj sindikat je extremno lejvo obrnjene in zatou nagaja vladi. Zakoj pa ostali policisti ne štrajkajo? Te be mogli vsi policajge štrajkate. Nemoj ti mene komunjara jedna pokvarjena.

In reply to by 637 (nepreverjen)

Jozek iz puconec (nepreverjen)

Idiot 637,sigurno si policaj. V kaksne nevarnosti? Ka prejk vezalk spadne kerih se nevej zvezati,ali pa ka se strli kak ovi ka je banke ropo???
Obicni inkasanti,ne rejsijo niti ene zadeve,sami svoj narod matreterajo. Nej so vredne ka sunce na njih sveti

In reply to by 637 (nepreverjen)

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

637 če je že kdo psihopat, ste potem to vi panduri šteri čuvate še večje psihopate, izdajalce, narod pa mlatite samo zaradi toga ker si želijo izborit pravučno družbo.
Če pa trdiš da je vedno več psihopatov med nami se ne rauburjaj, vi represija delate iz poštenoga naroda psihopate in ja fajn ka se van usrane gste tresejo!!!

In reply to by 637 (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

medicinske sestre
pušijo
ponoči
in
podnevi

Parsifal (nepreverjen)

pusis tij san sebi...govno

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

ta (nepreverjen)

tudi jaz pušim
vcasih pa tudi pišam

srmačeki. (nepreverjen)

Ko jih jebe svinje pokvarjene. Niti en policaj pri meni več poštenja nema. Postavili so se v bran lopovske pokvarjene politike, namesto ka bi stopili na stran naroda. Mlatili in maltretejrali so lidij na protestaj proti vladi, kazni pišejo, če gejš na ulici, če ideš v drugo občino in še za milijon brezveznih in nepotrebnih stvari, kere je sprejela nesposobna vlada. Gonijo naj se vsi policaji nekan. Do lani san jih še nekak spoštuvo ka je pač to njihovo delo ka skrbijo za red in mir, zdaj so se pa vsi pokazali v pravi luči. Zaradi mejne jin lejko plače na pou znižajo. ACAB

Parsifal (nepreverjen)

aaaaaaaaaaa e tebi bik v glavo prdnul da si tak fuknjeni

In reply to by srmačeki. (nepreverjen)

hopsasasa (nepreverjen)

Neman nika proti njin, če so fer pa nej goveda... Majo pa dosta veče plače kak tam tajijo. (Vido plačilno)

bonge (nepreverjen)

Pravin naj policaj z najnižjo plačo da plčilno na svetlo , pa mo vidle če opravičeno štrajkajo.

In reply to by hopsasasa (nepreverjen)

SlovenecJanko (nepreverjen)

Prvo jebejo narod. Zaj bi si visali place. Gamad cloveska. ACAB

mirjana l (nepreverjen)

mene so tudi jebali

In reply to by SlovenecJanko (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

a s pendrekom
si je škoda umazat tiča za tebe

In reply to by mirjana l (nepreverjen)

Jozek iz puconec (nepreverjen)

Ka ti si sigurno policaj,keri je zdaj iz nocne priso ka je fanj spau celo noc,za nase pejnaze. Ali pa sta se spilala z pendrekaj z kolegon avtomehanike?

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

a je trebi bik v glavoj prdnil

In reply to by Jozek iz puconec (nepreverjen)

grobar (nepreverjen)

Pa Hojs je obečo,ka pokaže plačilne,če do štrajkali.Ajde,da zdaj vidimo to njegovo obečanje.hahaha,ludom radovanje.

krobikar1

"Jozek iz puconec" in podobni šteri tü gor bedarije pijšete, ste večinoma na nivoji 3. razreda, pa te ste tüdi, glede na vaš besedni zaklad, zadnjo knjigo prešteli,.... Kda van pa štoj slouki prst pokaže ali van pa bognedaj da na gobec te se pa jočete kak mali mujceki pa prosite naj hitro hitro policija prijde! Bougi, bougi, v glavaj,...!

Jozek iz puconec (nepreverjen)

Cujes policajcek,idi sedit v topel avto ka ti drugo gli nejde od rok. Cujes ce si ti precito pred 1 tednon ka ma zvejzda za malico se ne pomejni ka si nacitani.
Tej prst o keron pises lejko nekomi porines ta kama sunce ne posvejti. Pa ga te poleznes. 1x san policaje nuco pa so nej napravili nikaj!!! Znajo samo svoj narod matreterati pa se na njih postavlati, in se skrivati za znackami,pistolami itd....te pa pride do krize pa banke ropajo pa se sami strejlajo,ker nevejo nikaj napraviti v zivljenji z svojo glavo in rokami! To so dejstva ka san napiso,samo mislin ka nevejs ka to pomeni. Saj nikaj nej,da zrastes de baukse

In reply to by krobikar1

krobikar1

Hahaha srmaček, pokazo si svojo umsko kapaciteto! Kazen si trbej zaslüjžiti pa jo po moško prenesti nej pa jokcati,...tak ka san rejši kda boš meu nesrečo, ali srno povoziš, ali te tvoj ded naruži,.. Te boj frajer nej cmerika! Te boš pa trikrat v enoj minuti zvau na pomoč!

In reply to by Jozek iz puconec (nepreverjen)

Jozek iz puconec (nepreverjen)

Enga poznan ka je policaj pa mi pravo ka ga niti mama nema rada,tak ka ti je oprosceno.
Si pa vrjetno frajer kda nekoga stavis v iz svoje obcine...rejsan povej mi,te dobis kaksno nagrado od komandirja,ti da cuker ali kaksno banano? Ali kak mate to reseno?

In reply to by krobikar1

Mpeansu (nepreverjen)

Tak kak si napijso

In reply to by krobikar1

Mpeansu (nepreverjen)

Večijna negativcev tu gori na socialnoj podpori, čedne pa minimalno za doktorat.

In reply to by krobikar1

Jozek iz puconec (nepreverjen)

Baukse na socialni kak pa policaj biti,to si zapomni

In reply to by Mpeansu (nepreverjen)

g (nepreverjen)

Svejt resno ide u kurac

Gospod policaj (nepreverjen)

Še to njin nej zadosta ka majo.

Najvekša (nepreverjen)

soboška greznica si ti, www. zavarovalničar Lajn...., ka po cejle dneve tiraš na Sobotainfo levičarsko lajno!

asshol (nepreverjen)

Evo Hojsek objavo plače. Pajdaš z tremi lejtami v policiji daubo decembra 2.600€ bruto... Srmačeke, kak lejko preživijo.

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Od totih pandurof 20% nemajo niti srednje šole končane in taki dobivlejo plačo nad jürja, katastrofa! Država ima pretirano preveč kvazi policistov, ne vemo komu, ko pa je država polno hlapcov..!

Hmmmmmm (nepreverjen)

Problem so tisti višji, šteri majo visike plače za relativno nenevarno službo in ščejo še več. Tej navadni policaji so dejansko bogi: nočne izmene, izpostavljenost nevarnostin in to za nizko plačo...

In reply to by Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

malo poglednite objavleno tabelo...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice