Pošta Slovenije je danes prejela sklep o začetku stavke s strani Sindikata poštnih delavcev, ki je eden izmed dveh reprezentativnih sindikatov Pošte Slovenije.

Februarja smo poročali, da sta reprezentativna sindikata in vodstvo Pošte Slovenija podpisali dvoletni dogovor o stavkovnih zahtevah in napovedano stavko preklicali.

Socialni dialog je stalna praksa Pošte Slovenija

Z dogovorm o stavkovnih zahtevah je bilo med drugim dogovorjeno, da v primeru spoštovanja dogovora s strani delodajalca, reprezentativna sindikata v letu 2019 in 2020 ne bosta postavljala dodatnih zahtev iz področij, ki jih ureja dogovor.

Naredili bodo vse, da do stavke ne bo prišlo

S Sindikata stavko napovedujejo 11. novembra, vendar bo Pošta Slovenija skupaj s Sindikatom poštnih delavcev poskušala zbližati stališča in skleniti sporazum, da do stavke sploh ne bi prišlo.

Zaveze že realizirane in izvajane

Pošta Slovenije nobene zaveze iz dogovora ni pustila odprte. Večina zavez je že realiziranih ali so v izvajanju, nekatere pa se bodo zaradi zato potrebnega časa izvajale dlje, s čimer sta se strinjala oba sindikata, tudi Sindikat poštnih delavcev. Vrednost vseh sprejetih zavez v dogovoru znaša 17 mio. evrov.

Pošta Slovenije bo še naprej vlagala vse napore v izvrševanje sprejetega dogovora. Prepričani so namreč, da je februarja podpisan dogovor dober, saj ustrezno ureja številne izboljšave s področja ekonomskih in socialnih pravic zaposlenih.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lp890 (nepreverjen)

Hvala bogu, bar majo brezposelne ženske vsakodnevno opravilo, ka jin ne dugi čas. Dobijo za to delo tudi dodatek za delavno aktivnost?

administrator (nepreverjen)

poštarji nategnejo veliko bezposelnih bab

df (nepreverjen)

Pa tebe DF tudi.

In reply to by administrator (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

poštarja nategne velikokrat tudi kakšen Gay

In reply to by df (nepreverjen)

Toti glih (nepreverjen)

Tebe je že večkrat, tele.

In reply to by administrator (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

pa kaj če me je
saj je tebe tudi
mi jazdnjič poštar povedal
da si migal z ritko ko kakšna balerina

In reply to by Toti glih (nepreverjen)

rbd (nepreverjen)

Saj pa stavkajo vsak dan po bifejih in veških oštarijah je telko pošte ka so včasih več kot eno voro v njih, zdaj pa naj še stavkajo te več pošte splo ne dobimo ali pa tej reklame z tedensko zamudo? Naj aktiverajo poštne penziče so bole zverzerani.

Ja sam poštar,… (nepreverjen)

Pridi delati samo en dan na pošto, te bom potem prašal če res samo sedimo po barih. Bumbar

In reply to by rbd (nepreverjen)

Starejše novice