Minister za zdravje Janez Poklukar je na današnji novinarski konferenci predstavil nove izjeme za izpolnjevanje pogoja PCT.

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 je minister za zdravje Janez Poklukar izpostavil, da je vlada včeraj sprejela spremembe in dopolnitve odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. 

Vlada je s tem odlokom dvignila starostno mejo izpolnjevanja pogoja PCT in tako med izjeme od 18. septembra 2021 uvrstila vse osebe, ki so mlajše od 15 let, je zapisano na vladni spletni strani.

Uvedene nove izjeme, že znane ostajajo

Odlok uvaja izjeme za:

  • osebe, vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, in
  • osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v varstveno delovne centre, centre za usposabljanje, delo in varstvo ter dnevne centre domov za starejše občane.

Med osebe, ki jim pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati, je vlada dodala še:

  • uporabnike zdravstvenih storitev, če gredo na cepljenje ali testiranje, in
  • uporabnike poštnih storitev, če gre za prevzem pošiljk, ki jih je treba osebno prevzeti, ker bi zaradi neprevzema nastale pravne posledice.

V veljavi ostajajo izjeme, ki jih je vlada opredelila prejšnji teden. 

Pogoja PCT ni treba izpolnjevati tudi v primeru nujnih zdravstvenih storitev in v nujnih postopkih socialne in družinske problematike, je še zapisano na vladni spletni strani.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ranko (nepreverjen)
Gujjhk (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA

gost81 (nepreverjen)

Malo se naj umirijo s spreminjanjem odlokov, pogojev PTC itd. , saj se zgodi da včasih dnevno en odlok dvakrat spremenijo. A ti v "strokovni skupini" s predsednikom vlade sploh kdaj kaj premislijo preden kaj sklenejo ali so čist izgubili kompas.

GhostWar (nepreverjen)

Tak kak vedno do zdaj že leto in pol. Vedno so nekše izjeme. Izjeme samo potrjujejo ka je cela ta histerija umetno ustvarjena in prenafudnjena. Pri smrtnonosnon virusi in pri resni skrbi za zdravje lidij izjem nega. Če so pa izjeme pa je to sploh nej nevarna stvar. Virus je, samo je očitno nevaren samo za določene. Vse je odvisno kakše papejre maš in zakoj ideš nekan. Vse je to en navaden bullshit kak je sakši den bole očitno.

magyar bacsi (nepreverjen)

Poserjem se na tole črno, fašistično, domobransko vlado.

Levicar (nepreverjen)

Po novem je cepljenje je za cepce obvezno.

grunskastrejla (nepreverjen)

Zaščiteni (cepljeni) morejo biti zaščiteni od nezaščitenih na način ka se nezaščitene prisili ka vzemejo zaščito kera je nej zaščitila zaščitene.
Na kratko o ton ka se zdaj dogaja......

huhui (nepreverjen)

scitijo vas necepljene ka se med sebof ne zarazite! Cepljeni tezko pride v bolnico in na aparat! 90% necepljenih je trenutno v bolnicaj. To je vse zaradi vas dragi anticepilci

In reply to by grunskastrejla (nepreverjen)

IvanJanči (nepreverjen)

Pa naj nekda napiše da ta vlada ni nora ! Vsak dan drugačne zahteve ! Ubogi Ivan .

čarni vrag (nepreverjen)

Janša se je posral na ustavo in zakone, zato nima pravice izdajati nobenih ukrepov. Naj si prebere Resolucijo Sveta Evrope.
Danes je izglasovana resolucija Sveta Evrope, ki državam prepoveduje, da bi cepljenje proti Covidu postalo obvezno, ali da se lahko uzakonjena dolžnost cepiti se uporablja za zapovedi, prepovedi ali diskriminacijo delavcev ali kogarkoli, ki se ne cepi.«

Če se nahajamo v jami razbojnikov, naj se to jasno pove, da bomo svoje ravnanje prilagodili temu dejstvu.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp čarni vrag

Cepljenje je prostovoljno, kaj Ti ni jasno. Nihče nikoga ne cepi prisilno.
Pogoj za zaposlitev na določenih delovnih mestih bo dokazilo o cepljenju. Npr. tam v Lendavi, Izoli,Piranu, Kopru je v na vseh delovnih mestih v javni upravi, šoli, vrtcu, v vsek kulturnih ustanovah ...pogoj znanje madžarščine oz. italijanščine. Kje je razlika?
V 90% razpisov je pogoj znanje tujega jezika, nimaš znanja ne izpolnjuješ pogoj. Enostavno
Ustava nikjer ne govori o obvezi države o zaposlitvi, govori samo o pravici do dela pod pogoji. Pika.

Leppetkovpopoldan☺☺☺

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Svet Evrope (nepreverjen)

"Resolucija Sveta Evrope zagotavlja, da so državljani obveščeni, da cepljenje ni obvezno in da nihče ne sme biti pod politično, socialno ali kakšno drugačno obliko prisile, da se cepi, če tega sam noče, da nihče ne bo diskriminiran, ker se je zaradi možnih tveganj za zdravje ali drugih razlogov odločil, da se ne bo cepil."

knof (nepreverjen)

pa jade, ti si se odločil da se ne cepiš in si se s tem odločil, da ne boš delal npr. v javni upravi, torej ni obezno cepljenje, samo službo si drugo išči.....enostavno, a ne?

In reply to by Svet Evrope (nepreverjen)

Gustavo Lima (nepreverjen)

In razlog za to bi naj biu ka? Ka se tij cepljeni bojiš necepljenoga? Zakoj? Ka si nej zaščiteni? Cepivo ne vala? Ali pa si se samo začno zavedati kak si se zajebo ka si se cepo z cepivon kero nič ne pomaga in si zdaj čemeren na vse ostale keri se neščejo zajebati tak kak ti?
Moja sousida kera dela v zdravstvenon domi pri zobari puno cepljena, pa zdaj doma leži s korono na pune betežna z nej tak blagin potekon bolezni.
Rajši limone pa pomaranče gen pa bon bole zaščiteni pred viruson kak pa s cepivon.

In reply to by knof (nepreverjen)

Haldir (nepreverjen)

9.julij 2021....
.
"Uvedba obveznega cepljenja proti covidu-19 je sicer malo verjetna. “Dvomim, da bo državni zbor zmogel takšne odločitve,” je dejal predsednik vlade. “Poskusimo torej na drug način in naredimo vse, da ljudem dopovemo, da je cepljenje alternativa, ki jo imamo.”"
.
Torej imamo nesposobno politiko in stroko. Nejso sposobni normalno lidan dopovedati ka se naj cepijo. Grožnje, jeebanje v glavo, kazni, omejevanje, žaljenje.... so nej stvari s kerimi bi lidij v nekaj prepričali, da to napravijo prostovoljno.

ja rejsan je

Po mojon čakajo tebej, ka tou povejš liden! Kak pa kelkokrat naj še povejo liden? Sakšne dej najmenje dva, trijkrat na sakšne televizeje!
Tij se izglejda nej prešto, ka zakon enostavno nede šou skouzo, tüde zarade takšneh na lejve, štere zdaj pravejo, ka podpejrajo ceplenje, ale glasovale do proute!

In reply to by Haldir (nepreverjen)

Fritz (nepreverjen)

Že se tankati tuj da tak ka že popuščajo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice