Foto: Jure Banfi (simbolična)
Organizatorji prireditev bodo z aplikacijo anonimno spremljali upoštevanje pogoja PCT pri svojih obiskovalcih.

Minister Janez Poklukar je napovedal spremembe pri spremljanju upoštevanja pogoja PCT na javnih prireditvah. Kot je dejal, si želijo, da se prireditev vsi udeležijo varno in ostanejo zdravi tudi po njihovem koncu.

Ministrstvo in Nacionalni inštitut za javno zdravje zato pripravljata posebno orodje, ki bo organizatorjem omogočilo anonimno spremljanje pogoja PCT pri obiskovalcih.

Kot je dejal minister za zdravje Janez Poklukar na današnji vladni novinarski konferenci, so v zadnjih dneh priča več dogodkom, ob kateri so ugotavljali, da je treba bolje spremljati upoštevanje pogojev PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani). Ta je sedaj pogoj za uporabo nekaterih storitev, a organizatorji doslej tega niso bilo dolžni preverjati.

»Želimo si, da si vsi udeleženci javnih prireditev teh udeležijo varno in ostanejo zdravi tudi po koncu, in da slučajno ne bi, tako kot je pred letom in pol, kakšna nogometna tekma postala žarišče prenosa ali izvora epidemije,« je dejal Poklukar.

Ministrstvo za zdravje bo zato, kot je napovedal, v prihodnjih dneh pripravilo spremembe, ki bodo dale podlago za izvajanje pogoja PCT na javnih prireditvah oziroma v širšem družbenem življenju.

Da organizatorjem javnih prireditev to olajšajo, skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravljajo posebno orodje. Že v prihodnjih dneh bo za informacijski sistem android tako na voljo aplikacija, s katero bodo lahko »anonimno spremljali upoštevanje pogoja PCT pri svojih obiskovalcih«, je napovedal minister.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Ali je Poklukar minister za zdravje ali minister za vohunjenje?

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Nej te pametnjakovič san jes.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Či nemajo zdaj pravice preverjati niti anonimno nesmijo preverjati, telko o tome. Či so zdravstveni podatki tajni nega varijante ka tou preverjajo.

Tuz (nepreverjen)

Mura pravi da bodo jutri preverjali in te odslovili ce ne pokazes

In reply to by A (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Tuz ne nabijaj brez veze prešti ka san napijso zgoraj.

In reply to by Tuz (nepreverjen)

Tuz (nepreverjen)

Raje si TI preberi, kaj piše Mura in TI ne nabijaj.

In reply to by A (nepreverjen)

ccceeee (nepreverjen)

Že zadnjič proti šiptaron so te na vhodi preverjali in si obvezno mogo pokazati PCR dokument varnostniki. Odzadaj je še zdravstveni inšpektor na glavnon vhodi biu pa naključne še osebno preverjo. Telko o ton kak te nesmi nišče preverjati. Zato pa jutri na tekmo nejden. Pa če glih ka san cepljeni, mene kak nekšo živino tan na vhodi nedo kontrolejrali.

In reply to by A (nepreverjen)

GostDD (nepreverjen)

ka je te zaj istina? ges san tuj prešto na murini strani objavo ka brez veljavnoga dokazila neboš mogo not ker kao oni plačajo kazen

In reply to by A (nepreverjen)

Vkolpvz (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN PREVARA.

Starejše novice