Špansko zagonsko podjetje Glovo in slovenska Ehrana sta uradno napovedala združitev. Z nakupom slovenske platforme za dostavo hrane na dom, želijo v Glovu okrepiti svoj vpliv v centralno evropski regiji.

Iz Glova, enega od vodilnih globalnih podjetij za dostavo izdelkov na dom, so danes sporočili, da so dosegli dogovor o združitvi z vodilnim slovenskim podjetjem v sektorju Ehrana

Prenos in združitev naj bi se tudi uradno zaključila v naslednjih nekaj mesecih.

Ehrana je največji portal za naročanje hrane na dom v Sloveniji, platforma je bila ustanovljena leta 2010 in danes šteje že več kot 270.000 uporabnikov, 500 partnerskih restavracij in s tem omogoča naročilo dostave hrane na dom v kar 32 slovenskih mestih.

Glovo, mednarodna platforma s sedežem v Barceloni, pa ne ponuja zgolj dostave hrane na dom iz restavracij, temveč svojim uporabnikom nudi tudi ostale produkte, kot so denimo živila in farmacevtski izdelki. 

Priljubljeni španski start-up širi svojo prisotnost v vzhodni Evropi zahvaljujoč financiranju tako imenovane 'Serije F', v kateri so zbrali vrtoglavih 450 milijonov evrov, kar predstavlja rekordni znesek v zgodovini zagonskih podjetij v Španiji. 

V začetku letošnjega leta je podjetje sklenilo tudi 100 milijonov evrov vredno partnerstvo s švicarskim nepremičninskim podjetjem Stoneweg, usmerjeno v razvoj novo-ustanovljene Q-Commerce divizije, ki bo sodelovala pri vzpostavitvi mikro distribucijskih centrov znotraj mestnih središč.

Z nadaljnjim širjenjem po vsej Evropi se v Glovu zavzemajo za dvig svojih tehnoloških zmogljivosti in sistemov na najvišjo raven. Leta 2019 je podjetje odprlo svoje drugo tehnološko središče v Varšavi na Poljskem, letos pa so napovedali odprtje še dveh dodatnih centrov v Madridu in Kijevu ter s tem povezano rast inženirske ekipe iz 300 na kar 500.

»V Vzhodni Evropi rastemo hitro in vidimo še ogromno neizkoriščenega potenciala. Ehrana je resnično močan igralec na lokalni ravni in v združitvi vidimo strateško priložnost za vstop na nov trg kot tudi za nadaljnjo krepitev našega vpliva v regiji, kjer priljubljenost storitev spletne dostave narašča. Z ekipo pri Ehrani tesno sodelujemo in podrobno načrtujemo, da bi zagotovili, kar se da, nemoteno tranzicijo z minimalnimi motnjami tako pri uporabnikih kot tudi pri partnerjih in dostavljalcih. Veseli nas, da bomo v Slovenijo prinesli svoje izkušnje in znanje iz tujine in da bomo obogatili ponudbo in kakovost dostave hrane in ostalih izdelkov na dom,« je dejal Óscar Pierre, prvi mož španskega start-upa Glovo.

Združitve se veselijo tudi pri Ehrani, pravi Borut Markelj, eden od ustanoviteljev: »Z inovativnim poslovnim modelom, globalno vizijo in strategijo usmerjeno v hitrost storitve, je Glovo v preteklosti že večkrat pritegnil našo pozornost. Veseli smo, da bo tudi Ehrana odslej del mednarodne zgodbe o uspehu, saj verjamemo, da bo združitev prinesla dodano vrednost tako za naše uporabnike in poslovne partnerje, kot tudi za slovenski sektor
dostave na dom.«

Komentarji (3)

kva (ni preverjeno)

kaj pa to seljak z goričkega ve kaj je...
Sobotainfo..pišite lokalne novice..

uiou373 (ni preverjeno)

A, izvini ti, varaški vsevedec.

In reply to by kva (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kitajske pecikle bojo meli?

Starejše novice