Postavitev promocijskega centra Expano je stekla in dela nezadržno napredujejo. Kot priča najnovejša fotografija, objavljena na spletu, objekt že dobiva prve obrise. Toda od kod tolikšen pribitek k ceni?

Vrata v Pomurje naj bi za obiskovalce odprli predvidoma spomladi prihodnje leto, paviljon, ki je stal na svetovni razstavi Expo Milano leta 2015, pa naj bi s spletom sodobne tehnologije ter inovativnih pristopov vzpostavil novo vstopno točko za odkrivanje regije.

Ponudil naj bi vsebine, ki zajemajo trenutne trende v tujini, vključno z različnimi oblikami sodobne tehnologije, ki pa niso poceni.

Načrtovano gospodarsko in turistično vozlišče regije tako ima svojo ceno – in kot smo poročali, se je ta z novelacijo investicijskega programa zadnjič povzpela z 2.400.000 na 4.600.000 evrov.

Bo obisk upravičil vložke?

Medtem ko nekateri svetniki opozarjajo na vse višje stroške in preveliko zadolževanje ter pod vprašaj postavljajo donosnost projekta, župan občine Murska Sobota miri, da je potrebno več optimizma.

Sama podražitev naj bi sicer izvirala predvsem iz potreb umestitve objekta ob soboškem jezeru. Konkretne razloge za tako velik poskok v ceni je na 24. seji mestnega sveta predstavil direktor mestne uprave Srečko Đurov.

Pretresli številke

Kot je pojasnil, so se za pridobitev paviljona leta 2015 začeli potegovati na osnovi podatkov, posredovanih s strani agencije Spirit, ki jo je Republika Slovenija zadolžila za postavitev objekta v Milanu. 

Večje stroške so nato nakazali šele poznejši podatki: 

 »Vse predhodne ocene s katerimi smo prišli do prvotnih stroškov, so bile pripravljene na osnovi podatkov agencije Spirit, kasneje pa smo začeli pridobivati določeno projektno dokumentacijo, kot so idejne zasnove – kasneje pgd dokumente, pzi dokumente – ki pa so se od 2015 do današnjega dne delno tudi spreminjali,« razlaga Đurov.

Trajna raba zahteva drugačne rešitve

Eden od razlogov za občutno višjo ceno je po besedah direktorja mestne uprave dejstvo, da je objekt v Milanu stal zgolj začasno in bil temu primerno tudi zastavljen. 

Soboška občina ga je medtem prejela v trajno rabo, tej pa bo zdaj treba prilagoditi tudi arhitekturne in druge rešitve, predvsem kar zadeva betonsko ploščo ter prostore za vsebine. 

Pri demontaži objekta je sicer prišlo do uničenja fasade, ki jo je bilo treba na novo narediti, ob tem pa naj bi se cena zvišala še s samimi inštalacijami in novo toplotno črpalko.

Sanitarije in garderobe za kopalce

Kot še dodaja Đurov, je v okviru stroška zajet spremljajoči objekt naravnega kopališča, predvidenega v bližini paviljona, vključno z ureditvijo okolice, potrebni pa naj bi bili tudi različni priključki, ustrezna cestna komunikacija, razsvetljava, ureditev parkirišča in krožišča ter dokup zemljišča.

Z namenom zagotavljanja samovzdržnosti objekta Expano so bile predlagane določene arhitekturne rešitve v smislu zasteklitve ter notranje prilagoditve posameznih prekatov zmagovalnemu konceptu natečaja, ob vsem tem pa so k podražitvi menda prispevale še različne zahteve sofinancerjev ter arheološka izkopavanja.

Za večjo kvaliteto življenja

Cilj projekta medtem ostaja jasen, zaključuje Đurov:

»Da se damo na svetovni zemljevid, da poskušamo zadržati turiste, ki gredo mimo naše regije, da jim v samem paviljonu predstavimo vse značilnosti naše regije. Da tudi s pomočjo več nočitev, več investitorjev, več poslov, posledično tudi več delovnih mest nekako dosežemo večjo kvaliteto življenja v sami regiji.«

Hkrati je opomnil, da je občina dobila priložnost porabe namenskih evropskih sredstev za revitalizacijo degradiranih območij. Prvo fazo postopka prijave je že uspešno prestala, dokončno odločitev o podpori pa tako pričakujejo v začetku prihodnjega meseca.

S spleta

Komentarji (65)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mojamoja (nepreverjen)

potrebni pa naj bi bili tudi različni priključki, ustrezna cestna komunikacija, razsvetljava, ureditev parkirišča in krožišča ter dokup zemljišča. (pravi Đurov) ...aja prle pa tou nej bilo v načrti...sveta preproščina, milijonček ali dva, gor ali doj.....ali moremo biti optimisti...te pa živi bili, pa videli....lahkotnost vladanja pa je seveda ta, da če kaj zavoziš, te te več tak ali tak nega na položaji, pa se naj drugi za tou brigajo..ajajaj

fgd (nepreverjen)

Če mo ge v firmi ge delan ocejno neko investicijo projekta 10.000 eur, v tekom gradnje pa si premislin in poven 25.000 eur brez pametnih argumentov ME STIRAJO in SAN NELJKO NEVEN KAKŠNI ŠEF.
Vaš argument zakoj tak drago je LAGANJE, ZAVAJANJE in KRIMINAL! S tem kažete nesposobnost vašega kadra...
PROSIM NAPIŠITE KERI JE NADZORNI v TON PROJEKTI!

Dragi lidge sodeluvljen s par občinami in tau kakšne mučke delajo je kriminal! Včasih že mislin ka dan odpauved, iden v avstrijo delat, vse MUČKARIJE PA DAN V NOVINE in tau po imensko!

''Za večjo kvaliteto življenja'' GE NUCAN MENŠE STROŠKE KOMUNALE, CEROPA IN SAUBERMACHERA + DAVEK NA NEPREMIČNINO KATERO DOBIM TEKOM LETA OD OBČINE!
Te se pa občine čudijo ka je država pipico zategnola. Vejpa vsaki paupismeni kmet ka ma veze lejko že na OBČINI DELA in s pejnezami razsipno dela.

ŠE ENKRAT: še nobeno leto so se stroški bivanja nej znižali!!!! VES NAPREDEK KA NAN LAŽETE NAS OBČANE VSAKO LETO VEČ PRIDE!

pijancek

Še marsikoga bo po postavitvi teh " lesenih vrat " pozneje bolela glava ! Stroški vzdrževanja in ostali stroški bodo preveliki !!!! Turistov bo pa mičkeno več kot od Red Bulla ( nič ), v katerega smo zmetali 580.000 evrov. Čez tri leta ali čez pet let ( če no sedanji šerif ostal v sedlu ) se spomnite mojega zapisa ! Bo kdo za to kdaj odgovarjal ? 5 MILIJONOV EVROV ( sem skoraj prepričan, da bo na koncu več ) ??????????????

Loopovi (nepreverjen)

Banda rdeča

marjandelavec (nepreverjen)

Zopet "odgovarja Đurov"?

Ja kje pa je naš župan? Preobčutljiva tema spet, pa se raje ne izpostavlja in druge poriva v drek? Ali preprosto ne ve kaj se dogaja na občini? Ali pa je šou na "poslovno potovanje" pa so novinarji Sobotainfo morali vprašati direktorja občinske uprave?

Naj si zapomni. Kakršnekoli posledice bomo imeli (pozitivne ali negativne), za sranje, dodatno povišanje položnic ali propad občine, bo odgovoren župan in ne direktor občinske uprave.

Tak ka, Jevšek, malo poguma, in prevzemi odgovornost sporočanja javnosti.

Lp

kanžor

Ta vrženi pejnezje

bonge (nepreverjen)

Pa nejste normalne no. Na tou eno pa isto foro ste v toj države že milijarde ljuden spokradnole.Lidgej zakoj tou mi tak brezbrižno cuj gledamo ,tou se mora končate, če nej mo končale kak Grčija!

Grk (nepreverjen)

Grčija ma morje, Sobota pa kamenšnico.

In reply to by bonge (nepreverjen)

Landini

Sam osebno podpiram take projekte. Moramo se pa predvsem zavedati, da z izgradnjo te zadeve, ni konec zgodbe. Takrat se zadeva šele začne.

šopiii (nepreverjen)

Ka se zača? Razloži. S čim bil lejko tej projekt prineso 5 mil. evrov nazaj?

In reply to by Landini

alkimist

Mo ge namesto njega. Turizem, v dobro organizejranih zadevaj se pejnezi vračajo nazaj (sup, wake, wind surf, umetna plaža..), organizacija koncertov na proston, najem prostorov (lokali, restavracija - dodatna delovna sila).
Delan na evropskih projektaj, tak ka ti iz prve rokej lejko poven ka za evropska sredstva ležje kandidejraš z nekšnin osnovnin kapitalon kak iz nule. Zadeva je dobro zastavljena, fali ji sposobna in nekoruptivna oseba. V Sloveniji smo, trbej se sprijazniti ka do mrhovinari kradnili, ampak kradnili do tudi, če nemo nika napravili, de se pač iz drugoga projekta pretako pejnez nekomi v žep. Še vedno zagovarjan razvoj in gradnjo, pa naj si lopovi pokradnejo, kak pa stagnacijo in do kljub tomi kradnili.
Ali kak si ti predstavlaš razvoj regije? Pa nej mi pisati o idealih, postavi se v realno stanje in mi povej ka bi napravo s ten jezeron? Maš pomoč države in evropska sredstva, narod se pa pritožuvle. Nej čudo ka nejsmo vseh pejnez iz Zakona o razvojni podpori Pomurju v potejgnili, niti iz evropskih sredstev, če nonstop nešče bremza. Pogledni si Poljake, čist druga mentaliteta pri črpanji sredstev.

In reply to by šopiii (nepreverjen)

šopiii (nepreverjen)

strinjan se z ureditvijo kamešnice. Je rejsan ka pitanje što de dobo delo in lokale in tak dale, ka nemo o ton. Nej pa mi je jasno zakoj more ta paviljon tu stati. Ka mo znjin. Vse zgoraj našteto ((sup, wake, wind surf, umetna plaža..), organizacija koncertov na proston, najem prostorov (lokali, restavracija - dodatna delovna sila)) lejko funkcionera BREZ toga paviljona, ALI?

In reply to by alkimist

BB

Definitivno bi tou vse lejko bilou brez paviljona, ali pa paviljon brez toga. Fora je samo v ton ka kak izgleda nešterni pa malo pejnez nücajo pa trbej zamegliti zadeve do tej mere ka do sprejemljive za rajo in do se lejko nešterni slikali poleg ka so oni vse zriktali...

P.S.: Gorilkoja ste pijtali če lejko delate ?:)

In reply to by šopiii (nepreverjen)

mujoti (nepreverjen)

Hehe ... Saj bodo volitve kmalu ... Povezani se bodo umaknili, nekdo ki bo prevzel vodenje občine... pa se bo ukvarjal z nasedlimi projekti ... Odgovarjal pa ne bo nihče.

323232 (nepreverjen)

stihec je bil zupan kelko, 10 let? Je ostalo kaj vecjoga za njin razen kipa z gosko, sovo na rolke pa Danico? Nej! Podobno kak ste tu pametni ste bili pametni pri stolpe v Lendave pa gnes nisce od vas niti ne pisne. Dajte priliko pa mo vidli! Zupan Jevsek dela dobro in vupan ka dobimse en mandat, pa ci se Stihec razcesne.
P.s. se pa strinjan, in za razliko od strankarskih trobil obeh strani poven, ka je taksno financno povecanje znak slaboga nacrtovanja ali pa se slabse, namerno slaboga... Razlaga je za mene tudi nej zadosta natancna. Vloga novinarov bi bila npr ka raziscete kak je lejko prislo do taksih poskodb pri demontazi. Je to larifari ali upraviceni strosek? Kelko je to prineslo k podrazitvi itd... skratka kredibilna dejstva nas zanimajo, nej pijancki na forume!!!

In reply to by mujoti (nepreverjen)

rdeči manipulant (nepreverjen)

ej lolek rdeči. Kaj je ostalo za Štihecom? Idi pa si pogledni na http://www.stihec.si/stran/izvedeni-projekti

Zdaj pa mi pokaži link s seznamom ka je ostalo za Jevškom. Aja, nega ga!!! Ker bi notri lejko napiso: hunagroring, red bull, EXPO, bankrot RRA Mura, dražja komunala, dražja voda, zaposlovanja in nastavljanje svojih v nadzorne svete alias povezovanje povezanih

In reply to by 323232 (nepreverjen)

Ojej123 (nepreverjen)

eh vejpa puste toga.... Tipičen primer rdečoga primitivca, ki v probleme svojih vmešavle druge. Sploj nej bilau govora o štihece ali on je rdečkar, on more vedno neka primerjati pa drugoga tunkate. Tak kak na državnoj ravni trobijo vsi "janša je kriv", morejo na lokalni ravni mete svojoga grešnoga kozla.

In reply to by rdeči manipulant (nepreverjen)

alkimist

Ti nemaš pojma kak lokalna samouprava deluvle. Ne podpejran Štihca, niti Jevška, podpejran razvoj. Razvoj je zrihto Štihec, do zdaj edini ka je na simpozij Regionalnih dni privlejko cejlo ekipo, ki je iskala rešitve, ideje in partnerje za občino.
V Prekmurji bi radi bili bole papeški od papeža, v Ljubljani ma narod čist drugačen pogled na plac okoli sebe, zanima jih razvoj, vi se ukvarjate pa z lopovščino. Jankovič je iz Ljubljane napravo čudo in volivci ne zanima kak, čeprav vsi znamo ka so se spokradnili milijoni, ampak ka zaj? Mo se šli policaje ali mo spodbujali razvoj? Halo?

In reply to by 323232 (nepreverjen)

alkimist

Jevšek je nej napravo nič za MS oz. Prekmurje, nula, de nada. Nema primerne izobrazbe za to delo, nej izkušenj, še najbole je mimo vdaro pri ekipi ka si jo je sestavo okrog sebe.
Samo valda de prekmurski narod rajši volo policaja, jebeš razvoj, glavno ka nega korupcije, ampak na konci se je izkazalo ka ma tudi tej vaš policaj zamazane rokej.

In reply to by 323232 (nepreverjen)

pijancek

Ti pa fgd sta ena in ista oseba ali slučajno opravljata enako delo in oba desničarja ??????????

In reply to by alkimist

Oj-oj (nepreverjen)

Pogledni si osebno stran štihca pa boš vido ka je napravo. Vse odprejte projekte za razvoj oz za znižanje stroškov ogrejvanja pa je jevšek doj stavo. Nej na pamet 323232

Oj,oj,oj (nepreverjen)

Vidin ka si ti skoraj neprestanoma na "osebni strani" Štihca. :)

In reply to by Oj-oj (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

nej rejsan, san na svoji strani, gledan za sebe pa za moj žep

In reply to by Oj,oj,oj (nepreverjen)

pancho vila (nepreverjen)

Če bomo vkup držali bo to zgodba o uspehu. Lokacija je primerna. Uspemo pa lahko samo, če bodo pravi ljudje na pravem mestu in to zgodbo je potrebno zagovarjati in ne rušiti, saj bi nekatere druge občine naredile marsikaj za tako lokacijo in idejo. Zadevo, ki je obsojena na uspeh pa je potrebno zatreti v kali vsaj tako nekateri menite in spoštujem vaše mnenje, saj tudi sam ne odobravam nenačrtnega trošenja davkoplačevalskega denarja. Upam, da se to ne bo zgodilo. Kjer je volja tam je pot. Vsi lahko imamo od tega neko korist samo verjeti moramo, da se to da. Če 100 ljudi dvomi v uspeh takrat zadeva ne more uspeti pa je lahko županja Angela Merkel. V našem lepem mestu se nam zdaj ponuja idealna možnost, da privabimo turiste v naš kraj. Z več optimizma in volje in obilo entuziazma lahko uspe vsaka zadeva. Če na začetku ne bo zadeva narejena kot je treba ne čakajmo obiskovalce, da bodo pustili tu kak denar. Vse skupaj mora biti dobro premišljeno. Z začetnim kapitalom bi dobili ničvredno barako. Tako pa sem optimist, da bo projekt uspel in MO M. Sobota podpiram. Obenem jim želim veliko trdne volje in vztrajnosti. Pri tem pa jim naj bodo dvomi v uspeh le dodatna energija in motivacija.

mojamalenkost (nepreverjen)

O tem, da bi morali stopiti skupaj, ni dvoma, a ne tako, da te nekdo že na začetku skuša okrog prinesti. Vsak projekt se mora dobro pripraviti, pregledati iz različnih pogledov. Tako imenovani "poslovni načrt" je osnovno orodje oziroma neke vrste metodologija v ekonomiji pri pripravi neke poslovne ideje za realizacijo. Projekt VNAPREJ poskuša osvetliti z mnogih aspektov, predvsem finančnega (vrednosti, virov, stroškov, planiranih prihodkov), kadrovskega....itd. Med drugim tudi preveri možne rizike ipd... Tukaj se očitno ni pristopilo niti na nivoju srednje šole, kar kaže na popolno nesposobnost ali namerno zavajanje javnosti v imenu kdo ve čigavih interesov. In potem se še skrivati za nekimi višjimi cilji...
ENA SAMA VELIKA SRAMOTA, s katero je treba čimbolj seznaniti ljudi...

In reply to by pancho vila (nepreverjen)

Mojamoja (nepreverjen)

....Slovenija je že puna "zgodb o uspehu"...in tudi soboška Komunala je zgodba o uspehu...seveda na račun nas uporabnikov, ki plačujemo visoko ceno njihovih storitev, občina pa denar jemlje od Komunale in jih porabi..za kaj že?..

In reply to by pancho vila (nepreverjen)

Mojamoja (nepreverjen)

....Slovenija je že puna "zgodb o uspehu"...in tudi soboška Komunala je zgodba o uspehu...seveda na račun nas uporabnikov, ki plačujemo visoko ceno njihovih storitev, občina pa denar jemlje od Komunale in jih porabi..za kaj že?..

In reply to by pancho vila (nepreverjen)

mojamalenkost (nepreverjen)

Mislim da je čas, da se poda ovadba o oškodovanju 'družbenih sredstev' in začne kriminalistična preiskava. Sicer je tu rizik, da bodo preiskovalci nekdanji županovi pajdaši ampak vseeno.

Res težko kje vidiš tak diletantizem (namerni ali nenamerni). V gospodarstvu si ga ne moremo privoščiti, tukaj pa bo očitno šlo mimo...

Vaše ime (nepreverjen)

Podaj jo.

In reply to by mojamalenkost (nepreverjen)

Grk Zorber (nepreverjen)

Takšno lokacijo bi morali imeti Avstrijci, pa bi videli, kaj znajo narediti. Samo malo skočite čez mejo pa boste videli. Pri njih sploh ni problem denar,. Tudi v Nemčiji(konkretno mesto Ismaning pri Münchenu) je občina iz dvakrat manjše gramoznice naredila čudovit park s kopališčem in sprehajalnimi in kolesarskimi poti. Nenormalno kakšna gneča je tam poleti- enkratno. V celoti financirala občina, ki "objekt" tudi zelo dobro vzdržuje! Mi Slovenci pa vsemu nasprotujemo, potem pa tarnamo, da nimamo nič. Iz nič ni nič!!

pijancek

Človek, ti živiš v pravljici ? Ti primerjaš Munchen, ki ima dva milijona prebivalcev - kot vsa Slovenija skupaj ! z Soboto, ki ima 10.000 prebivalcev !!!!!!!!!!!!! In to je tam dobrih 10 km od Muncha ! Kot, da bi primerjal goloba in polža. Mi bi se radi šli veliki turizem kot tam, kjer imajo več milijonsko zaledje prebivalcev, ki so sposobni trošiti, ker imajo visoki standard !!!!!!!!!!! Bodo h Kamenšnici hodili trošiti brezposelni domačini ?????????????????? Iz Dunaja, Muncha, Londona, Pariza, Moskve, ............... jih sigurno ne bo ! Ne živite v utvari, da bo pol Evrope hodilo v Soboto h Kamenšnici ! Streznite se že enkrat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Grk Zorber (nepreverjen)

izjava (nepreverjen)

Župana spitavlem ka delata tistiva dva ka sta pred več kak enim letom že dobila službo zaradi te drvarnice kera de komaj drugo leto stala ?

- (nepreverjen)

ka delata? Plačo vličeta. Povezana logika

In reply to by izjava (nepreverjen)

Haas (nepreverjen)

Tisti ko skoz vrtite jezik kako to kako tisto boste prvi stali v vrsti ob otvoritvi ?

Mojamoja (nepreverjen)

..o ti sveta preproščina Srečko Đurov, kaj pa bi potem stalo prvotnih 2,4 milijona evra... ta EXPANO bo EXSOBOTA....pa san optimist, samo je preveč nejasnosti....kak dugo do van štango držali povezani pri tej zgrešeni investiciji? Soboški TEŠ 6, ge se nikdar nede znalo, što, kelko, zakoj! Sramota.

Mojamoja (nepreverjen)

..aja, kakšen pa je bil javni razpis za ta dela, ka je zdaj vse enkrat dražje.... to bi rada znala...

pijancek

VRANA !

Kmečka pamet (nepreverjen)

Zmagajo tiste ka naj prej idemo gledat osebno stran Štihca. Štiha me eti doj visi. Pa hvalisanje ka je Štiha napravo pa ka do se prej povezani meknoli. Sanja svinja o kukuruzu. Štiha je v Sobote zgodovina pa eni lejko tu gor brečite kelko ščete.

- (nepreverjen)

Ja saj ga pa omenjate smo tisti, ki se vam še sanjah prikazuje. Recimo celeci, gujti pa SD falangi

In reply to by Kmečka pamet (nepreverjen)

BB

Dejstvo je ke če se nika ne napravi se nemre nika čakati od toga! Ali malo lepše bi se pa lejko kcuj spravili k toj zadevi. Če de se što od lidij stavo tu je potrebno ka se njemi nekaj ponudi - osebno pogrejšan nekšo turistično točko o naši regiji. Skoron pou stoletja san v soboti pa je še nejsan opazo. V moravcaj je nekaj o turizmu ali v MS...

pijancek

Bo kdo odgovarjal za zapravljenih 580.000 evrov, vrženih v Red Bull ????????????? Tak ste se na veliko razpisali na začetku tega trošenja koliko milijonov turistov bo zaradi tega prišlo v Prekmurje. Kje so zdaj tisti turisti ???????????? Vsak dan hodim po Soboti a turistov ne vidim !

alkimist

Boš preobolo tej pejnez ali boš še na smrtni posteli lapo o ton? Keš se je spokradno, vsi znamo to, če ščejš opozarjati na to, se spakivaj na občino ali na ulico in enjaj utrujati s to staro štorijo iz dneva v den. Si kakši plakat zdigno pred Jevškon, poslo kakši mail, prek medija opozoro na to? Skriti za vzdevkon skačeš po tipkovnici in utrujaš navadne lidi z eno pa isto zgodbo. Bravo, si naš junak, fala za vse.

In reply to by pijancek

pijancek

Tebi je to poklic, delaš z njimi, veš za njihove rabote ! Glej ga, hudiča, ti pišeš, da so pokradli ta denar, zdaj pa najbolj zagovarjaš projekt za 5 milijonov evrov, pozneje s pol milijona evrov za vzdrževanje tega projekta letno. Ni tu logike. Namesto, da bi jih prijavil ustreznim organom za krajo, ti zagovarjaš njihovo " trošenje " davkoplačevalskega denarja ! Mislim, da si zraven, in čakaš, da ti kakšna drobtinica pade v žep. Vse za denar !

In reply to by alkimist

alkimist

Od ge tebi ka delan z njimi? Ka je to za glupoga komentara? Tudi ti znaš ka so pokradnili ogromne vsote keša in zadevo ne prijaviš ustreznin organon. Vsi znamo ka se kradne na UKCji, SŽ, TEŠ in še eno vro bi lejko naštevo. Ka lejko mali človek proti velkomi? Slovenci smo hlapčevski narod, zato pa delajo z nami kak z igračko. Vsi smo glasni doma za računalnikon, ka bi tomi napravli konec, trbej pa na ulico in dokler toga nede, do nas vrteli okrog prsta.
Tečaj bralnoga razumevanja ti pa tudi ne bi škodo. Če boš še idnouk šou skouz moje komentare v tej temi, pomali in osredotočeno, boš mogoče dojel bistvo, ponavlo se nemo.

In reply to by pijancek

pijancek

Pred štirimi urami si zapisal, da delaš na evropskih projektih. Torej ? Malo bolj previdno s tem, da se povsod krade ! Jaz zapišem, da se je denar nespametno potrošil, ti napišeš, DA SE JE POKRADNO !!!!!!! Torej imaš dokaze za to svojo trditev ??????!!!!!!!!!! Si dolžan prijaviti !!!!! Če ne, lahko imaš neprijetne posledice. Jaz osebno mislim, da je dovolj, da gremo vsi na volitve. Sem zelo proti temu projektu, ker vem naprej, da bo prinašal izgubo. Ne more mali biti veliki ! NIKOLI !!!!!!! Zapomni si to.

In reply to by alkimist

alkimist

O moj bog, kelko si star? Na evropskih sredstvaj dela zdaj že vsaka malo bole resna firma, javni zavodi (šole), s ten se ukvarjajo s.p-jovci, kmetje, itd.
Aja, prlej san omenjo TEŠ, SŽ, itd. Mrhovinarji so keš nespametno postrošili, se ti zdi tej termin bole primeren kak pokradnili? Daj razmisli ka pijšeš, prosin te.
Kak lejko vnaprej znaš ka de prinašo izgubo? Saj so ga še sploj nej postavili, neveš što de vodja projekta, kaši je plan? Kar neka nabijaš brez argumentov, ge idiot se pa s teuf ukvarjan.
Nemre biti mali veliki? Ka pa delaš oz. s ken se družiš ka niti ene pozitivne zgodbe ne poznaš? Sicer neven ka za tebe pomeni veliki, ampak dostin je uspelo iz nule.

In reply to by pijancek

pijancek

Nisi razumel kaj pomeni : NE MORE MALI BITI VELIKI ! Glej, MOMS dela ta projekt tako velik, kot da bi v bližini Kamenšnice živelo par milijonov ljudi, živi jih pa kvečjemu nekaj več jot 10.000. Če ti ljudje, ki vodijo vse to, mislijo, da bo zaradi teh " lesenih vrat " prišlo sem frtal Evrope, se prekleto motijo ! Mislim, da bi se vse to dalo izpeljati manj veliko, brez teh " lesenih vrat ". Urediti jezero, brežine jezera, postaviti razne objekte , .......... malo po malo. O izgubi tega velikega projekta se bova lahko pogovarjala za kakšna tri leta in takrat bova videla kdo od naju je imel prav. Evropska sredstva ?????? Tako si se pohvalil, da delaš evropske projekte, da sem res mislil, da je to nekaj res velikega, zdaj pa pišeš, da to ni nič takega. Oprosti ! Nekdo lahko zaradi svoje nesposobnosti, naivnosti, .................... nespametno potroši veliko denarja in ni kradel ! In sam ni imel nobene koristi od tega denarja. Zato pametno pri izrazih nespametno zapraviti ali pokrasti. Je zelo velika razlika med temi tremi besedami.

In reply to by alkimist

butalec (nepreverjen)

Alkimist, "pijanček" je "Tujec2", star je - že po cimpresaj dišij, ma 2 jurja penzije, lepo velko klučo, lepo ženo, deco, vnuke in pravnuke ter kar nekaj ljubic. Velki je dva metra pa pol, ma pa 106 kil, tak ka je postaven in močen - če se ščeš z njin bijt iti (še malo, pa boš dobo ponudbo, ka se dobijta negdi v kmici). Je največji idiot na ton portali, ki si dopisuje tudi sam s sabo.... in to je to!

In reply to by alkimist

pijancek

Lahko padeš še nižje ?

In reply to by butalec (nepreverjen)

bradati (nepreverjen)

Mij se samo štukajmo pa pa rivlimo što je več napravo štihec ali policaj indri pa več nemajo v industrijskoj coni mesta telko majo firm naprimer v Odrancaj več nemreš dobiti v industrijski coni parcele lejko ji mij v Soboti posodimo industrijsko cono

pijancek

Tam nemajo Red Bulla in " lesenih vrat ", v Soboti imamo !!!!!!!!!!!

In reply to by bradati (nepreverjen)

pijancek

Je to fotografija iz aviona PP ????

povezani (nepreverjen)

Dokič do štajerci glavni v naši občini tak dugo se nede nika pametnega delalo v soboti ker jih boli kurac za prekmurje ,glavno ka majo plačo dobro.

bb11 (nepreverjen)

Volit se spravte drujgo leto, pa volite z glavauf nej ka policaje volite na vodilne položaje. Sigdark vsi svoje gor v občino riktajo ale tau kak se tau leto ta meče pejneze bože moj. Štihec je za 10 jurjof muzo postavo pa se svejt paudro. Jevšek pa za 8 milionof bedastih projektof napravo pa mali park doj paudo pa zbetonejro ( debil) pa je vse vrejdi.

Kmečka pamet (nepreverjen)

Štiho sigurno nemo volo to je enkrat ena. On je mel zadosta let ka se izkaže. Mo vidli ka da na izbiro. Če nika čednoga te mo Jevške dali še en mandat šanso.

In reply to by bb11 (nepreverjen)

pijancek

Če bo še en mandat, se bo po starosti približal letom za upokojitev. Ups, on je že nekaj let v penziji, sem pozabil.

In reply to by Kmečka pamet (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Što pravi ka štiheca? Še eno šanso? Ka po nauvon ma župan šanse kak nekšen ka cvek popravla srednjoj šanse? Pejnez je telko bujo ka mi vse slabo. Prometne uredijtve je napravo direkt policajske i.e cona 30. Dejansko mi povej eno stvar ka lejko človek povej wow, to pa je rejdno dobro za Soboto napravo. Cerop? Komunala? Voda?

Ges rejsan neven ka je un v soboti napravo ka njemi vsi na kurci sidijte na tun forume.

In reply to by Kmečka pamet (nepreverjen)

- (nepreverjen)

bb11 muzo je nej postavo Štihec, ampak jo je potrdo mestni svet, ge so meli večino celeci, gujti miloševići, pehavčke, rudaše ipd. Projekt pa so s strokovnoga vidika odobril v MB v sklopu evropske prestolnice kulture. Henjajte že s temi zavajujočimi informacijami iz predvolilnoga časa prejšnjih volitev. Znamo što jih je lansejro. Povezani, šteri so zdaj končno na oblasti. Pa dobro vidimo kak to povezovanje povezanih ide.

Glede ostaloga, ka praviš, pa eni še izda nejso skapčali. Ali s sakšno dražjo položnico se jim pomale svetlika, ka jih nešče za nos vodi in iz presežkov komunale, smeti, vode... kipuvle lokalne radie ali pa zida luksuzna stanovanja. Prlej ali kesnej do ugotovili na tošlinih, ka predvolilna obljuba "iskanje duše mesta in vračanje nasmeha na lica občanov" dosta košta.

In reply to by bb11 (nepreverjen)

kanžor

Đurov največji strokovnjak na vseh področjih

T (nepreverjen)

Je kamešnica že večja kot sobota?

pijancek

So razglednice s to sliko že v prodaji ? Kje se jih da kupiti ?

Vipko
Truplo

Evo, šestdeset in nekaj komentarjev, pa še jaz podam svoje mnenje. Mnenje, ne spuščam se v neke analize, trditve, ker sem o sami zadevi zelo slabo seznanjen.

Investicija je kar velika za tako malo mesto in njen proračun. Se bo ali ne bo izplačala? Tu je point, kajti močno dvomim, da je nekdo proti gradnji raznih novih turističnih pridobitev?

Da občina financira npr. kopališče, pa vemo, da tu dobička ni, pa drsališče, je po svoje jasno, kajti vseeno se tu zbere precej občank in občanov in občina je dolžna zaradi kvalitete življenja tudi nekja vrniti svojim prebivalcem. Enako velja za Soboške dneve in še marsikaj. Ta pokritja izgub oz. investiranje prireditev seveda niso velika in glede na proračun so tudi smiselna.

Ampak... dati nekaj milijonov za nekaj, kar po mojem mnenju ne bo prineslo nobenega dobička oz. vrnilo investicijo... se mi ne zdi smiselno. In bil bi vesel... če se motim, da bo tudi to jasno.

Še enkrat ponavljam, podajam samo mnenje!

pijancek

Ne more Jevšek delati tega v Soboti, kar dela Janković v Ljubljani. Tak je to, ko bi mali šerif rad postal večji od največjega šerifa !

pijancek

Ko bo PP znova letel, naj fotografira še z druge strani. Res lepe fotografije so !

roza cvet 7 (nepreverjen)

Jaz bom pa tokrat raje tiho, ker boste spet dejali, kaj bo pa lapal ta peder, čeravno to nisem. Sem pa ljubiteljica rož
živo roza barve. S posnetki drvarnice iz zraka se seveda nisem kar tako zadovoljila. Šla sem si ta " za čuda prelep objekt ogledat kar na "kraj zločina" neko večer. Ob mojem obhodu gradbišča je rahel vetrič ravno potegnil iz smeri rakičanskih jezer. S sabo je prinesel dobršno dozo vonjav prašičje gnojnice. Zgrabil me je nasmeh, ki me še zdaj malce drži, misleč: " E, vidiš, to še bo dodatno prispevalo h kvaliteti te velike pridobitve: doživljajsko energijski
park - začinjen z vonjem po nostalgiji."

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice