Danes potekajo predstavitve kandidatov Socialnih demokratov za poslanska mesta v Državnem zboru. Znano, kdo bo kandidiral iz Pomurja.

Danes je v Murski Soboti potekala predstavitev kandidatov SD za poslanko in poslanca Pomurja. 

Pomurski kandidati SD za poslance v Državnem zboru so Vlasta VerenDamijan Zrim in Dejan Židan.

Vlasta Veren pravi, da kandidaturo sprejema kot priznane za dosedanje delo. Aktivno dela v ženskem forumu Socialnih demokratov, kjer so v lanskem letu sodelovale pri številnih odmevnih projektih.

Kandidira v 1. volilnem okraju 8. volilne enote, to je Lendava. Pravi, da kljub temu da je iz Murske Sobote, Lendavo dobro pozna, saj je kratek čas tam tudu živela. Po svojih najboljših močeh se bo trudila, da izzivi Lendave ne bodo ostali na stranskem tiru. 

Kot največjo prioriteto svojega dela vidi v kakovostnem sobivanju slovenske večine in madžarske manjšine, kjer se nihče ne bo počutil izrinjenega in manj upoštevanega. 

Dodaja, da velik poudarek daješ še vladavini prava, poštenosti, enakosti, enakopravnosti, sprejemanju drugačnosti, je pa tudi velik pristaš zelene energije.

Želi si, da se v državi spremeni komuniciranje, želi si, da v naši državi začnemo spet komunicirati kot normalni ljudje.

Damijan Zrim kandidira na Goričkem. Pravi, da je Slovenija je na prelomu, in da bodo prihajajoče parlamentarne volitve prinesle odločitev o tem, kako demokratična, svobodna, podjetna in kako solidarna bo Slovenija.

Dodaja, da se prvič se za prihodnost Slovenije na volitvah aktivno borijo tudi mladi, rojeni po času osamosvajanja. Odgovornost za spremembe prevzema generacija, ki je državo do sedaj gradila skozi prostovoljstvo in aktivizem. Prepričan je, da imamo v Sloveniji resnični potencial biti najboljši.

Za poslanca Socialnih demokratov kandidira zato, ker je prepričan, da stojimo na pragu velikih sprememb, ki jih resnično močno potrebujemo. Kandidira, ker si mladi zaslužijo prihodnost, starejši pa dostojno starost. Kandidira, ker si delavke in delavci zaslužijo pravično plačilo za pošteno delo, udeležbo pri ustvarjenem dobičku in več odgovornosti za razvoj in rast gospodarstva.

Kandidira, ker bi o kvaliteti življenja posameznikov morala odločati njihova dejanja, ne pa njihova barva kože, narodnost, finančna preskrbljenost ali veroizpoved. Kandidira, ker si tako Slovenija kot Prekmurje zaslužita nov začetek.

Ponovno bo za poslanca kandidiral tudi Dejan Židan, ki se je za to odločil, ker ima soglasno podporo Socialnih demokratov Prekmurja, ki razume kot neko priznanje za dosedanje delo. Pa tudi zato, ker Prekmurje tudi v prihodnje potrebuje močne poslance. Židan pravi, da več ne moremo dopustiti, da nas obravnavajo kot drugorazredne. 

Če bo izvoljen, bo največji del svojega dela namenil zdravju, saj je prepričan, da je treba ponovno zgraditi javno dostopno zdravje. Pomembno je namreč, da imajo ljudje dostop do zdravstva. Pravi, da bo naredil vse, da bo po štirih letih mandata, slovenski bolnik ponovno ponosen na slovensko zdravstvo, ker bo termin dobil pravočasno.

 

 

Starejše novice