*Fotografija je simbolična
Vlada je sporočila, da bo od jutri naprej za 30 dni veljala epidemija za celotno Slovenijo.

Uradni govorec vlade Jelko Kacin je za Televizijo Slovenija pojasnil, zakaj je prišlo do takšne, nekoliko nenadne, odločitve vlade in ali se že z jutrišnjim dnem, kaj spreminja v našem vsakdanu. Po njegovih besedah se je vlada odločila za razglasitev epidemije zgolj iz formalnosti in predvsem zaradi tega, da bi vlada imela pravno podlago za nekatere ukrepe, ki bodo sledili.

»To pomeni v tej fazi samo to, da se bo aktiviral državni načrt na področju civilne zaščite, da bodo župani imeli ob sebi neko strukturo za pomoč in ukrepanje, če bi se zadeve slabšale. Slabšale se pa bodo,« je pojasnil Kacin in napovedal, da jutrišnje številke sicer ne bodo rekordne, ampak bodo rekordne za ponedeljek, ko je načeloma manj novih primerov zaradi manjšega obsega testiranj ob nedeljah.

Kot je dejal Kacin, pregledujejo vse načrte, predvsem pa načrt za zagotavljanje nujno potrebnih bolnišničnih postelj za obolele s covidom, dodatni ukrepi bodo sledili v naslednjih dneh, za zdaj je razglasitev epidemije samo formalne narave.

Šolarji (do šestega razreda) v šole, zaposleni v službe

Tako se z jutrišnjim dnem za državljane ne spreminja nič, "vse bo tako, kot je bilo doslej," je zatrdil vladni govorec. Ob tem je še obrazložil, da se bodo določeni ukrepi vladnega načrta bolj razdelali, nekateri pa že veljajo in se ne bodo zaostrovali.

Po njegovih besedah omejenost na eno stranko na 20 kvadratnih metrov v poslovnih prostorih dobro učinkuje, zato ne vidijo potrebe, da bi se še zapirali trgovski centri. To je sicer eden izmed ukrepov, ki se nahaja v prvem paketu rdeče faze vladnega načrta ob razglašeni epidemiji.

Vlada bo vse prihajajoče ukrepe, ki jih bo sprejela, tudi časovno omejila, je še dejal Kacin.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bravo Janša
Če bi bil smrdljivi vladni klovn na oblasti
bi danes že bilo pol Slovenije pod Rušo

vražiček janček (nepreverjen)

Gda si malumen in si nemreš več nikak načik drugače pomagati pač napišeš takšen komentar ka je tej zgoraj.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo v nedeljah ko ti pride striček iz Čakovca na obisk
in te naguzi ko smrznutog Četnika

In reply to by vražiček janček (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

zgleda ka gučiš iz osebnih izkušenj, po ton kak janša nategavlje tebej pa tebi podobne

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Machiavelli

Ja povzrocili ste paniko..ljudje kupujejo zaloge za 30 dni..pametnjakovici

Joj (nepreverjen)

Krizni dodatek?

Utersteiermark (nepreverjen)

Na protestu ponovno RENATO VOLKER-HIV...eden glavnih organizatorjev protestov proti vladi v mb...in tudi pri organizaciji tega je bil zraven!!!!sicer je bil velikokrat opazen kako po mariboru pise grafite proti vladi in lepi nalepke pada vlada.....je tudi velik prijatelj arsenovica ki mu je pomagal z financnim sredstvi iz obcine za organizacijo roza parade lani!!!!!
Mariborcani v veliki vecini menimo da je skrajni cas -ODSTOP ALEKSANDERJA ARSENOVICA IZ MESTA ZUPANA!!!!!-kajti skoda za maribor ki jo je povzrocil je ze OGROOOMNA!!!!!maribor prebudi se!!!!tvoja pravica je da zahtevas odstop zupana!!!!!

Starejše novice