Stranka LMŠ je ustanovila dodatne koordinacijske odbore z namenom aktivneje vstopiti na lokalno in regionalno raven, ob tej priložnosti je potekalo srečanje stranke v dvorcu Rakičan.

Stranka LMŠ je v Pomurju ustanovila koordinacijski odbor in v ta namen je včeraj potekalo srečanje stranke, ki se ga je udeležilo tudi vodstvo Liste Marjana Šarca s predsednikom na čelu. Kot je dejal Marjan Šarec, je namen obiska bil, da na terenu preverijo stanje in določijo smernice, kako naprej. Ob tem je še izpostavil, da bo sedaj več časa za razvoj in izgradnjo stranke.

"Današnji obisk ocenjujem kot uspešen, kot obisk, ki nam je dal nekoliko uvida v lokalno situacijo. Ko smo bili na vladi, sem bil v tek krajih vsaj 4-5 krat in to nameravam nadaljevati tudi sedaj. V centru Slovenije je lažje priti zraven, ti kraji pa potrebujejo nekoliko več pozornosti," je povedal nekdanji predsednik vlade in izpostavil lansko prireditev v Beltincih, na kateri smo po njegovih besedah pokazali, da je Prekmurje del Slovenije.

Regijsko delovanje stranke

Šarec je povedal, da je strategija stranke pridobivati nove člane, obstoječim pa biti na razpolago in v pomoč. Kot je dejal, je potrebno tudi prenašati lokalne probleme na državno raven in skušati najti rešitve. Poudaril je sicer, da je strategija zapisana že v sloganu stranke: Človek, skupnost in država. Glede obiska in poznavanja regije je dejal, da so z družino že obhodili celotno Prekmurje in Prlekijo in obiskali vse turistične znamenitosti, bili pa so tudi v pomurskih termah. 

Stranka je sicer organizirana na nivoju regije, saj so se že ob ustanovitvi stranke odločili, da bodo delovali bolj regijsko, saj bodo po Šarčevih besedah, tako bolj fleksibilni. Ob tem ne bodo hiteli, saj njihov namen ni čez noč pridobiti velikega števila članov.

"Gledamo na to, da pridobimo članstvo, ki se nam pridruži samoiniciativno. Ko človek sam spozna, da bi se rad včlanil, takrat se včlani, nikogar ne silimo," je pojasnil predsednik LMŠ in dodal, da so v njihovi vladi gledali na kompetence in ni bil prvi pogoj, da je minister tudi član stranke.

LMŠ se zaveda, da je mlada stranka, kar je prednost zaradi neobremenjenosti s preteklostjo: "Po drugi strani pa tekmujemo z etabliranimi strankami, ki so na tem področju bistveno močnejše in nam to predstavlja tudi nek izziv."

Na volitve pripravljeni

Ob ustanovitvi odbora v Murski Soboti je Šarec napovedal še dodatne odbore v regiji, a ta naj bil krovni in največji. Sedaj se želijo pripraviti na naslednje lokalne volitve, ki bodo čez dve leti, kjer bodo skušali izboljšati rezultati. 

"Prve, ki so pred nami pa so državnozborske volitve, kadarkoli te bodo, bodo kar kmalu, zato moramo zavihati rokave in vzpostaviti tako stanje, da bomo na te volitve šli pripravljeni," je povedal. 

Glede javnomnenjskih raziskavi in anket je dejal, da so nek pokazatelj, a prava anketa so edino volitve. 

"Mi vemo, da nas čaka dolga in trda pot ter odgovorno delo. Kdorkoli bo zmagal, pa bo imel možnost sestaviti vlado," je še povedal prvak LMŠ.

Komentarji (6)

kuntakinte (nepreverjen)

... Šarec je na rakičanske njive ... v kukarco od PANVITE ... prišel puško iskat ... štero je konec januara ta lüčo ... deleč je tou od Ljubljane ... eli pač od Kamnika ... o moj Serpentinšek ...

tuncika

Bojo uvedli tečaj za peko krofov ???????? Robi kam si padu...……..

gasparov (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdaj ko gledam lažnivce kot sta Počivalšek in Pivčeva, mi je jasno zakaj je Šarec odstopil

Vipko
Truplo

Ja, prej ga ni bilo kaj dosti tule. Vrag ima vedno mlade in zadeva je lahko oz. verjetno v tem, da je njegovo stranko prehitela dokaj močno SD. Torej v primeru izrednih volitev, pa mogoče tudi čez dve leti rednih, ni na vidiku, da bi ponovno postal predsednik vlade. Vsaj ne brez političnega boja z SD-jem, kateri vedri in oblači že kar precej let v Soboti in okolici. "Fant" tone, sicer pa smo mnogi to napovedovali že precej časa prej. Pač nov obraz, izbran na hitro in zgodovina se ponavlja: Janković, Bratušekova, Cerar, sedaj Šarec... kdo je naslednji, da hitro priplava na površje, nato pa še hitreje potone?

100-100 (nepreverjen)

Čiglij Šarca podperan pa san z tašimi obiski Prekmurja nej zadovolen. Fsi odijo k nan, nan obečavlejo, nan gučijo kak smo fajn, pak do te da do izvoljeni sefele za nas napravili. Samo tou je isto kak da svinja senja od kukorce, kukorce pa je fejst malo v pomijaj. Fsi tej od SDS, SD, DESUSA, NS ITD nas nücajo samo zaradi našij glasov, da tou dobijo, te pa je lubezen adijo. Je pa tüj istina ka smo mi, dosta duže bili kak ostali pod fevdalno gospodo in tak se še gnes den obnašamo. Pasivno. Či šče Šarec, kaj napraviti za Prekmurje, naj prvo napravi tou ka nan da nazaj našo avtonomijo, pravico do nücanja tabel krajov v Prekmurščini, šolanje v Prekmurščini. Za začetek !

Vipko
Truplo

Zame zanimiv komentar in seveda je v njem vsa resnica. Edino samo tako mi ne bomo dobili avtonomije, čeprav se lepo sliši. Če točno vem, ni pa nujno, je baje tudi res, da prekmurščina ni več jezik, ampak narečje? To je že eno, kar bi morali dobiti nazaj? Za krajevne table v prekmurščini sicer nisem... potrebno bi bilo popravljati na stotine zemljevidov...? Dvojezično? Uh... to je tudi precej... Učenje prekmurskega jezika bi mogoče lahko bil izbirni predmet, vendar, kdo bi se to učil? Nam ni treba, Prleki ne bodo to sprejeli niti pod razno, Štajerci, Dolenci... s tem si kaj prida tudi ne bi mogli pomagati.
Nenazadnje je veliko resnice v tvojem pisanju tudi v tem, da smo preveč pasivni... Čeprav ni moj "fan" je že Kučan za časa njegovega predsednikovanja izjavil, da je potrebno priti v Ljubljano in trkati na določena vrata. Samo tako, kakor si ugotovil, k nam ravno ne bodo hodili ministri, sekretarji...

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Starejše novice