Sedmim pomurskim občinam vključenim v sistem A pomurskega vodovoda, ne bo potrebno vračati denarja.

Če je sedmim pomurskim občinam vključenim v sistem A pomurskega vodovoda grozilo, da bodo morale vračati dobrih 24 milijonov evrov evropskih sredstev, so se zdaj stvari obrnile. Ministrstvo namreč ni ugotovilo nepravilnosti.

Spomnimo, občinam Črenšovci, Lendava, Dobrovnik, Kobilje, Odranci, Turnišče in Velika Polana je grozilo vračanje denarja, ker naj občina Velika Polana ne bi spoštovala zavez, ki jih je dala pred gradnjo vodovodnega sistema. 

Sklenjena naj ne bi bila upravljavska pogodba s podjetjem Eko – Park Lendava, občina pa se do navedenega datuma tudi ni funkcijsko povezala v sistem A pomurskega vodovoda.

Kot so sporočili iz Občine Črenšovci, vodilni občini v projektu Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem A, so jim z ministrstva posredovali dopis, v katerem sporočajo, da so proučili vse relevantne informacije v zvezi s spremljanjem operacije »Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem A« po zaključku operacije ter se glede okoliščin posvetovali tudi z Organom upravljanja. 

Upoštevajoč razpoložljive podatke in dokazila je stališče obeh organov, da ni podlage za sklepanje, da je prišlo do bistvenih sprememb projekta, ki bi zahtevale korektivni ukrep z določitvijo finančnega popravka

To pravijo na ministrstvu

Z okoljskega ministrstva so nam dodatno sporočili, da po prejemu dodatnih obrazložitev in dokazil zaključujejo, da: 

  • so bili kazalniki in cilji za predmetno operacijo doseženi, 
  • je vseh sedem občin upravičenk določilo skupnega izvajalca gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo, pri čemer je še neizveden skupni dogovor glede prenosa celotne zgrajene infrastrukture v upravljanje, 
  • je Občina Velika Polana neustrezen vodni vir Velika Polana opustila, kot je bila zaveza v vlogi za kohezijska sredstva,
  • je sedanji vodni vir Velika Polana nov objekt priklopljen na vodovodno omrežje in v Občini Velika Polana predstavlja pomožni oz. dodaten vodni vir, da so prebivalci na tem območju deležni varne oskrbe s pitno vodo. Nov vodni vir Velika Polana je bil sestavni del projekta.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slaboumna goljufija (nepreverjen)

Kakor ce bi rekli: "nam ne bo treba vracati banki denarja"

Občine EXIT H2O (nepreverjen)

Še malo, pa bomo plačevali vodarino mesečno toliko, kot smo jo prej 3 mesece skupaj ! In po novem letu bodo madžari (EKO-PARK) spet prišli na občine s predlogom za nove podražitve in napizdavali občinare, da je nujno potrebno zvišati cene, ke to tak več ne gre jim skoz ...

jfbsfjmu (nepreverjen)

Ce bojo dale kradli obcane, bojo glave padale...!

In reply to by Občine EXIT H2O (nepreverjen)

Ce pa te pravi… (nepreverjen)

treba vracati te pa ne bo treba placati

In reply to by Občine EXIT H2O (nepreverjen)

jfbsfjmu (nepreverjen)

Ekopark kradete obcane lendave!

Jurij (nepreverjen)

Vračajo sredstva ali ne,to ne spremeni kakovost vode...Najbolj bodo ogrožene šole po poletnih počitnicah....topla prevec klorirana voda zame ni nikoli pitna...

Horgoš (nepreverjen)

Velika zmaga polanskega župana g. Jaklina. Čestitke za pokončno držo, katera tako primanjkuje v Dobrovniku, Čerensovcih, Kobilju, Odrancih.
Mi bomo še naprej pili visokotemperaturni klorni koktejl, občani Polane pa svojo svežo, poleti hladno in neoporečno vodo. Tu se lepo vidi da nikomur ni mar za zdravo pitno vodo, ampak samo za kapital.
Pozval bi zgoraj omenjene župane, če si upajo stopiti pred otrokev vrtcu ali šoli in povedati, da naj pijejo vodo iz pipe. Da se razumemo. Voda je na viru zelo kvalitetna. Pokvarili so jo z nestrokovno, šlampasto zgrajenim omrežjem.
In tu svoj del krivde nosijo župani, ki so v imenu nas občanov podpisali pogodbo o izgradnji takšnega omrežja.

Starejše novice