FOTO: Međimurska županija
Zmeda okrog kandidature Lendave za Evropsko prestolnico, kar ne pojenja. Najprej odstop predsednika programskega sveta, potem vprašanja o usodi projekta, zdaj nejasnosti okrog vodje projekta.

Pa začnimo na začetku. Januarja smo poročali, da je Aleš Šteger nepreklicno odstopil s položaja predsednika programskega sveta za pripravo kandidature Lendave za EPK 2025. Kasneje je ekipo, ki je peljala aktivnosti za pripravo kandidature zapustil tudi Mitja Čander, eden ključnih akterjev in svetovalec pri projektu. Številni so se zato začeli spraševati o usodi projekta.

A je lendavski župan Janez Magyar nekaj tednov zatem sklical tiskovno konferenco, na kateri je priznal, da ga je odstop nosilcev projekta EPK presenetil, vendar zagotavlja, da s projektom nadaljujejo. Na občini zagotavljajo, da je projekt kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 široko zastavljen. Občina bo v proračunu za letošnje leto, ki je v zaključni fazi povečala sredstva za kulturo, tako bodo zagotovili dodatnih 200.000 evrov

Je ali ni?

Zdaj pa je za zmedo poskrbela Tanja Šimonka, ki je pred dnevi na delovnem obisku lendavskega župana Magyarja v Međimurskoj županiji sodelovala kot vodja projekta Lendava EPK 2025. Tako vsaj piše na spletni strani Međimurske županije

Tanja Šimonka in Mihael Kasaš, podžupan Občine Lendava (FOTO: Međimurska županija)

Za potrditev smo poklicali Šimonko, ki pa na vprašanje ni želela odgovoriti, saj, da ni javna oseba. Bolj zgovoren je bil župan Magyar, ki zanika, da bi bila Šimonka vodja projekta Lendava EPK 2025, pravi, da je njegova zunanja sodelavka z izkušnjami s področja kulture in mu zato svetuje.

Sicer ni jasno, ali se Šimonka v tujini predstavlja kot vodja projekta ali pa so se na spletni strani Međimurske županije le neposrečeno izrazili.

Magyar: Projekt gre v pravo smer

Sicer pa Magyar dodaja, da je na projektnem delu vodja župan, programskega vodjo pa bodo imenovali, ko bo nujno potrebno. Zdaj imajo namreč največ dela s pripravo prijave za kandidaturo. Magyar namreč pravi, da gre projekt v pravo smer in delajo na njem s 120 odstotki. 

Pred dnevi je bil namreč v uradnem listu in na spletni strani ministrstva za kulturo objavljen razpis za oddajo prijav za kandidaturo za slovensko mesto, ki se bo v 2025 okitilo z nazivom Evropske prestolnice kulture. Mesta kandidati morajo namero o vložitvi prijave poslati najpozneje do 30. novembra, pravilno izpolnjene razpisne obrazce pa do konca leta. 

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vašeime... (nepreverjen)

Tanja je ena od bole pozitivnih oseb v Lendavi, ka koli dela de sigurno najbokše...

Putin (nepreverjen)

Kako je mozno da je ta oseba tolk"pozitivna"ko pa ne zeli odgovoriti na enostavno vprasanje in deluje tajanstveno v tem umazanem PROJEKTU!

In reply to by Vašeime... (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)
kriplin (nepreverjen)

Moj nasvet županu: Pustite EPK in se posvetite bolj pomembnim stvarem v občini.

Kara Marko (nepreverjen)

Projekt je umazan to je dejstvo, požrešen tudi, novi župan sploh ne ve kaj bi naj z njim, pa se ima za velikega gospodarstvenika, ki ga obkrožajo sami svetovalci, ki pričakujejo nagrado za podporo in pomoč. Veliko pomembnejših zadev je v občini od EPK ki jih sploh ne vidijo. Glavno da je vse v tajnosti in zavito v celofan in smo vsi fini in lepi. Volilci pa ne pozabljamo.

Gustek (nepreverjen)

Madžar priznaj si pri sebi nisi sposoben sem Lendavčani živeči v.... Samo škoda za Lendavo moje rojstno mesto kdaj pa gledam to sramoto mi srce popušča odidi v trgovino lp

per (nepreverjen)

Mogoče pa bi lahko bil enoki saj sta z županom iste profesije, kravata in nasmeh žal nista zadosti tudi malo znanja je potrebno?

žleb bakreni (nepreverjen)

Janšo za vodjo projekta

Gustek (nepreverjen)

Škoda Lendave ta Madžar bo uničil vse projekte ki so bili planirani za Lendavo ni sposoben čemu taki župani kaže samo svoj nasmešek, pa to verjetno od panike se ne znajde jebe ga slovenščina. Mislim da bi uradne osebe mogle v nulo obvladati slovenski jezik itak živimo se v Sloveniji. Lp

? (nepreverjen)

Gustek, tukaj na žalost že dolgo ni več Slovenija...

In reply to by Gustek (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

'programskega vodjo pa bodo imenovali, ko bo nujno potrebno. Zdaj imajo namreč največ dela s pripravo prijave za kandidaturo. '

Pa, kakšen amater je ta župan!

Balaš (nepreverjen)

Ej, baš me boli za Šimonko...

dedi dedi (nepreverjen)

Če nebi bilo smešno,bi bilo žalostno,kar vsekakor je.Ta župan ni vreden počenega groša.

Vuk1 (nepreverjen)

Zgübleno mi delüvle tej nauve lendavske župan. S pune neprepričlivo..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice