Državni svetnik in nekdanji mariborski župan Franc Kangler je pred dnevi napovedal protestni shod rumenih jopičev proti vladi Marjana Šarca pod geslom »Rešimo Slovenijo«. Zdaj se mu pridružuje tudi Sindikat delavcev migrantov Slovenije.

Sindikat delavcev migrantov Slovenije sporoča, da popolnoma podpira protest, ki ga državni svetnik in nekdanji mariborski župan Franc Kangler napoveduje 10. oktobra v Ljubljani. Pod geslom »Rešimo Slovenijo« naj bi izrazili nezadovoljstvo nad trenutno okoljsko, varnostno, pravosodno in socialno politiko.

Kot pravijo v sindikatu delavcev migrantov, tudi sami že »predolgo občutijo ignoranco oblastnih sleparjev za življenje državljanov«. Delavcev zaposlenih v tujini je po nekaterih ocenah preko 30.000, v sindikatu pa upajo na čim večjo udeležbo.

Sindikat: Nabavili smo večje število rumenih jopičev

»V sindikatu smo v ta namen nabavili večje število rumenih jopičev, s katerimi bomo na protestu prisotni. Država in njeni organi delavcem, ki so zaposleni v tujini že lep čas greni življenje. Zaradi nepravičnega, protizakonitega plenjenja denarja tem delavcem, so se mnogi znašli v brezizhodnem položaju, nastale so tudi težke socialne stiske, medtem ko na naš račun uživajo privilegiranci,« so se na protest odzvali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije.

»Slovenija je šolski primer sodelovanja politike in sodstva, ki že dolgo več ni nepristransko in neodvisno, je šolski primer izkoriščevanja oblasti in položajev, šolski primer korupcije in klientelizma, šolski primer moči in privilegija posameznikov, ki se v javnosti s tem še hvalijo ter šolski primer kraje državnega premoženja, ki se v Sloveniji odvija kar javno, na očeh vseh. Počasi bo tega dovolj! Ljudje moramo končno nekaj storiti, saj po ustavi oblast v državi pripada nam! Pričeli smo z zbiranjem prijav in organizacijo prevozov na protest«, še sporočajo.

Na protest ob sindikatu še civilne inciative in nekatere politične stranke

Spomnimo. Kangler kot razloge za protest proti vladi Marjana Šarca navaja neenakost pred zakonom, zmanjševanje okoljskih standardov v prid bogatim podjetjem in kljub ugodnim gospodarskim razmeram vse več revnih državljanov.

Na te težave je treba glasno opozoriti, je za Televizijo Slovenija dejal Kangler. »Mi bomo imeli rumene jopiče z napisom 'Rešimo Slovenijo',« je napovedal in ob tem na shod, ki bo potekal 10. oktobra na Prešernovem trgu, povabil tudi politike. »Z leve in desne naj pridejo in naj slišijo,« je dejal Kangler.

Doslej je udeležbo na protestu potrdilo 14 različnih civilnih iniciativ, ki že leta opozarjajo na številne težave v svojih občinah, protest pa podpirajo tudi v nekaterih političnih strankah.

»Da se zaščitijo ljudje na podeželju, ki jih ogrožajo zveri, da se zaščitijo Ljubljančani, ki jim je ogrožena pitna voda, da se na Moravškem koncu jasno pokaže, da je nesprejemljivo, da se dolino zasiplje s strupenimi odpadki,« je svoje razloge za podporo navedel predsednik stranke SLS Marjan Podobnik.

Na protestih rumenih jopičev v tujini so se sicer večkrat dogajali tudi izgredi, a Kangler zagotavlja: »Gospodu Šarcu sporočam, da naj ne pošilja agentov Sove za nami, ker mi ne rušimo ustavne ureditve.« Napovedal je, da bodo protesti potekali mirno, a hkrati opozoril, da ima vsakdo pravico do izražanja svojega mnenja. 

S spleta

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
žutonja (nepreverjen)

Kangler, Podobnik pa največji nategovalski sindikat..... tou je formula za rešitev Slovenije. Boug nan pomagaj pri takših rešitelaj....

EMIL S. (nepreverjen)

Žutonja ka ga pa sereš, eno leto laganja in kraj je bilo zadosti. Ljudstvo ima oblast v Sloveniji in to ljudstvo bo zamenjalo Šarca in tovariše DOST JIH IMAMO.

In reply to by žutonja (nepreverjen)

purd-i (nepreverjen)

Mogoče pa tebe nastavite ali pa Kanglo pa druže srbski ton ma nikše firme v stečaji (podobi) dosti vas mamo ka biradi bili pri kopanji nažalost te morete nehati lagati?

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

žutonja (nepreverjen)

Majster, Šarec je večji desničar kak boš ti gda koli, glih tak je njegova politika čisto desna. In če je on lažnivec in ga trbej zamenjati se to napravi na volitvaj. Nej pa ka lopovi, lažnivci in nategovalci ljudstva organizejrajo nekše proteste ge se takšni primitivci ka si ti gor vužigajo. In kero ljudstvo de zamenjalo Šarca? Tistih 200 ka de se vas tan zbralo pod vodstvon lopovov, lažnivcov, diletantskih politikov in nategovalskoga sindikata? Bougo je tisto "ljudstvo" kero si takšne paciente izbere za voditele in jin sledi v njihovo borbo za oblast. Jebe se Kangleri za ljudstvo. Če se njemi nebi, bi nej postavo tistih radarov. Seveda se jebe tudi drugin politikon za ljudstvo ali ovce pač morete obstajati. Če nej bi tej isti politiki zgibijli smisel obstoja.

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Po tvoje spada prehitra vožnja med človekove pravice. Treba spremeniti predpise! V naselji dovoljena stotka, na autobani pa dvesto. Dol Kangler, živeli dirkači in norci!

In reply to by žutonja (nepreverjen)

Plačilo na domu (nepreverjen)

Podobnik rešuje vsoje piceke v Srbiji, kak je zadnja leta rešavo Jonasa in kako ga je rešo???? he, he, he

In reply to by žutonja (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Pa da vidimo kaj se bo skuhalo-)

Pille (nepreverjen)

Davke plačajte, pa ne bo problemov.

Hmmmm (nepreverjen)

hahaha, desničari, šteri so bli vedno mnenja, ka je okolje drugotnoga pomena, prvo je gospodarstvo, do protestejrali zaradi slabe okoljske politike vlade. Malo se zapletajo v protislovja...

jože1o1 (nepreverjen)

PA KA DE KANGLER PROESTERAL VEJ JE ON SAN NAJVEČJI LOPOV DA JE NA SODIŠČI POVEDAL KA JE 93000 EUR ZASLUŽIL NA 3 HEKTARJ ZEMLJE KA JE SENO PRODAL TO MU LEJKO SAMO SLOVENSKO SODIŠČE VERJAME

Plačilo na domu (nepreverjen)

Hmmm.. Naenkrat Kangler velik domoljub??? če, če.. je tako velika skrb za male ljudi zakaj je dal postavit tiste famozne radarje, kje je bil do zdaj?? vse je to en veliki cirkus, samo obljube in lažno upanje, gdaj pride na površje pozabi kaj je obljubo, kak in vsi politiki do zdaj, samo osebni interesi.
Zakaj protest???ni mi jasno povedano sploh nevem kaj bi želeli doseči stim protestom, Kanglerja za župana?? Ali zdravstvo, ali sodstvo, ali politiko, ali korupcijo, ali davkarija,??? Rešimo Slovenijo??? od koga??? zakaj, što jo ogroža???

KANGLER (nepreverjen)

Slovenijo ogrožajo taki kot si ti ki dobro živijo brez dela. Iščite si mesto, kam boste spizdil, samo v nobenih od sosednjih držav vas ne marajo, tudi leta 91 ste se vsi poskrili, KOGA SE BOJITE, LJUDSTVA?

In reply to by Plačilo na domu (nepreverjen)

V zapor tihotapce (nepreverjen)

migrantske mafije i tudi sindikaliste

teta pehta (nepreverjen)

Joj, joj, vidim, da vas država dobro riba. Vse komentatorje naj do konca obere. Spet stara zgodba. Spravite se na nekoga, ki pokaže na problem. S problemom samim se pa noben ne ukvarja. In ravno zato je tako v Sloveniji. In tudi še doooolgo bo. Kr se ljudje ukvarjajko sami s seboj. Nekdo vrže kost in se že spopadejo in jo glodajo.
Jankovič se vam smeje ovce obrite. Zato, ker se ljudje ukvarjajo en z drugim in se obmetujejo z levimi in desnimi se potem lahko tipi ala Jankovič mirno smejijo in si obetajo še kak mandat. Ovčke Slovenske.

lauraas (nepreverjen)

Kdo je večji lopov, Kangler ali Jankovič?

lauraAss (nepreverjen)

Janša!

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Juhuhu (nepreverjen)

SDS ni stranka, SDS je diagnoza!

In reply to by lauraas (nepreverjen)

KANGLER (nepreverjen)

KOGA SE BOJITE, LJUDSTVA. NAJ LJUDSTVO NAREDI RED ČE PLAČANE INSTITUCIJE NOČEJO ALI NISO SPOSOBNE.

gost1323 (nepreverjen)

Lopov de organizero proteste, svašta, pa to Slovenijo more vrag zeti.

Soboški prdec (nepreverjen)

In v čem je problem , valjda ljudje imajo pravico povedati svoje mnenje , tudi na ulici , če ne gre drugače .

lopovi (nepreverjen)

naj že idnouk Janša nazaj prijde pa rejd naprave....ka mo kak v Avstriji, češki, Slovaški.....vsi so nas že prehiteli, ne vijdite toga?!
Vsi na protest..... dosta je bilou tej cmararof, brutuškof in serpentinškov!

purd-i (nepreverjen)

pa dosta je bilo Janše in njegovih ka nika nej bil bokši od teh ka si jih navedo, vsi ki prehitevajo ne kradnejo pa ne lažejo ali tao ka si ti napiso ne drži glij razen Avstrije?

In reply to by lopovi (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Tij Suljo. Ge te gluposti poberaš? Prištijnski ti tau pravo?
Kak nas lejko Avstrija prehitij, vej smo pa nigdar nej bilij bole razviti od Avstrije.

In reply to by lopovi (nepreverjen)

lopovi (nepreverjen)

purdi pa www ......ednouk ale boukše dvakrat si še preštita, ka san napijso, mogouče ta te razmela!

In reply to by www (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Slovenistan banana republika

Pille (nepreverjen)

Smrdiš!

In reply to by Busybee (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Lejko že enkrat enjate s tejn zavajanjon pa lažmi? Nej ste DVOJNO obdavčeni. V Sloveniji ste obdavčeni z razliko med davčno stopnjo države v keri delate in davčno stopnjo v Republiki Sloveniji.

Pod črto, ste obdavčeni čistak ISTO kak vsi ostali državljani Slovenije.

Gees (nepreverjen)

Heh, ka pa ce bi nas delavce tuj menje obdavcili? Tak kak v Avstriji, pa te tuj ten migranton nebi trbelo po tak velkoj stopnji placevati, vej smo pa ze dobesedno suznji, vsi bi si na racun kao velke gospodarske rasti place zdigavali. Mi pa smo lejko radi ce te droptinice dobimo , ce bi pa slucajno strajkali pa bi se tou zgubili

Soboški prdec (nepreverjen)

Če je nekdo obdavčen v AT , nato pa še v SLO je DVOJNO OBDAVČEN , in tukaj je vsako sprenevedanje odveč .

Gees (nepreverjen)

Pri nas smo obdavceni lekar 20procentov, v avstriji pa odvisno, manjso plaćo mas , manjsi procent si obdavcen, tak ka tišti migrant ka je v avstriji na minimalce , je tuj procentualno tan manj obdavcen. Zaj pa naša država hoce razliko do 20 procentov,

In reply to by Soboški prdec (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Da se za kaksnoga migranta ide se najde puno modrijasof , vse bi jin dali, naše ljudi bi pa zajebavali, zaj jin je napoti socialna, vej pa sto jo sploj dobi? Romi pa migranti, naj jij delat poslejo rajsi, te se pa izzivljajo na nas, vej pa ljudje so nej slepi, ka nam pa sploj ostane kak ka mo zadali voliti takse kak je kangler? Naj mi en pove politika stere se briga za delavce!

..... (nepreverjen)

Proti kangleri so se bole organizejrovali, kangla bogo bogo.

Default (nepreverjen)

Vsi skupaj banda lopovov ki krade malega človeka in si polni žepe

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice