Do napovedanega protestnega shoda na sejmu Agra v Gornji Radgoni le ni prišlo. Vlada je s Slovensko ljudsko stranko dosegla dogovor.

Uradno v Slovenski ljudski stranki na svoje zahteve za zaščito kmetov in njihovega premoženja pred zvermi še do 21. ure sinoči niso prejeli odgovora s strani predstavnikov vlade. Vendar pa je po besedah predsednika SLS Marjana Podobnika visoki predstavnik vlade zagotovil, da pristojni ministrstvi za okolje in kmetijstvo podpirata obe zahtevi.

Prva od teh zadeva spremembo zdajšnje ureditve, ki bo omogočala odstrel najnevarnejših volkov, druga pa zagotovitev finančnih nadomestil za kmete v okoljih, ki so najbolj obremenjena z zvermi.

»Šlo naj bi za okrog 150 evrov na hektar kmetijskih površin in 100 evrov na hektar gozdnih površin na leto,« je dejal Podobnik. 

Prav tako so lovci prejeli ustno zagotovilo, da trenutno veljavnih visokih kazni za primer napačno odstreljenega volka pristojni ne bodo izvrševali.

Glede na dane obljube tako danes niso izpeljali protestnega shoda in drugih predvidenih aktivnosti, a so pred upravno stavbo kljub temu razprli transparent z napisom:

"Vlada RS, ali je vaš program za podeželje?:
-Volkovi, medvedi, šakali?
-Zapiranje pošt in bank?
-Odprta meja za nezakonite migracije?
Spremenite program! SLS"

Ob tem Podobnik poudarja, da bodo, če vlada ne bo držala danih obljub, v četrtek, 19. septembra, organizirali velik protestni shod pred vlado in mogoče tudi še na kakšni drugi lokaciji. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Žabari pa ostali se nimajo kaj spotiikati v sejem Agra .To ni v žabariji

Slsnjeik (nepreverjen)

SLS pod Podobnikom so vedno samo veliko govorili in se zaletavali kot kura brezglave, naredili in efekta pa ni bilo nobenega za ljudi. Ce nekaj napoves (protest, denarna nagrada, itd), potem to izvedi, ne cez 2 dni ali tik pred zdajci vleci nazaj. Zato jim ne verjamem nic. So kot Desus z Erjavcem na celu o 1000eur pokojninah.

Vipko
Truplo

Moje mnenje je, da imaš prav! Zakaj stalne grožnje? A nekaj potegnejo na plano, nato ugotovijo, da nimajo podpore?

In reply to by Slsnjeik (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Domobranci imajo problem, nekdaj so bili v hostah partizani, zadeva se je obrnila in sedaj tja hočejo drugi in jih je strah volkov !!

In reply to by Slsnjeik (nepreverjen)

Oooooo (nepreverjen)

Kaj bodo ti posranci ustavili sejem kaj pa so te oni, naj raje ceste počistijo za sabo kako delajo. Imajo pa vedno neki komentar na ceste.

Kaj pa subvenc… (nepreverjen)

nepovratna sredstva? Kmetje dobijo velike vsote subvencij tudi za nedonosne kmetije. Te subvencije negativno vplivajo na gospodarsko rast.

lauraas (nepreverjen)

Migranti nas še več stanejo!

Proti odstrelu (nepreverjen)

nedolzne divjadi ...

Oliva (nepreverjen)

DF strejli se že enkrat. Tele zabito.

In reply to by Proti odstrelu (nepreverjen)

Starejše novice