Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je nagrado Podjetnik leta 2017 na današnji slovesnosti na Brdu pri Kranju podelila Miranu Andrejku (Avto center Andrejek).

V uvodnem nagovoru je predsednik OZS Branko Meh opozoril, da bi bilo zgodb o izjemnih in odličnih obrtnikih in podjetnikih v Sloveniji zagotovo še več, če bi imeli prijaznejše poslovno okolje in bi vlada realizirala vsaj polovico zahtev slovenske obrti in podjetništva. STA piše, da je Meh še navedel, da so si delodajalci veliko obetali od vajeniškega sistema.

"Zato toliko bolj bode v oči podatek, da imamo v tem šolskem letu le 53 vajencev. Premalo je bilo storjenega za promocijo sistema vajeništva," je bil kritičen.

Po letih krize ugodno ekonomsko okolje

Medtem pa je predsednik države Borut Pahor izpostavil ugodno ekonomsko okolje, ki se je vzpostavilo po letih krize. Ob tem je dejal, da bi to morali v Sloveniji izkoristiti za nujne strukturne spremembe. Vitalnega pomena namreč je, da bomo na prihodnje krize bolje pripravljeni.

"Kljub dobrim gospodarskim rezultatom pa se prvič po drugi svetovni vojni soočamo z možnostjo, da bodo generacije za nami živele slabše od nas," je dejal Pahor. Izpostavil je tudi zmanjševanje pravic delavcev in rast prekariata, ki živi v negotovosti. "S spodbudnimi gospodarskimi kazalci moramo krepiti socialno varnost," je poudaril predsednik države.

Ekip izobraženih in izkušenih sodelavcev

O Miranu Andrejku, prejemniku priznanja za podjetnika leta, so na OZS zapisali, da je tudi sodni izvedenec in cenilec ter mediator, ki je okrog sebe zbral ekipo izobraženih in izkušenih sodelavcev vseh profilov, ki so potrebni za brezhibno delovanje avtomobilskega servisa.

"Visoko kakovost storitev vzdržujejo z rednim strokovnim izpopolnjevanjem in spodbujanjem k osebnostni rasti in kariernemu razvoju. K odličnosti storitev pripomore še ustrezna opremljenost s sodobnimi orodji in specializiranimi diagnostičnimi računalniki," so navedli.

Nominiranci za Podjetnika leta 2017 so bili še Andrej in Tomaž Šušteršič (Šušteršič krovstvo, kleparstvo in gradnje, trgovina), Marjan Cerar (podjetje Janez) in Valentin ter Ivan Jesenko (Tigrad).

Obrtnik leta Slavko Kržišnik

Slavko Kržišnik, obrtnik leta, pa je, kot so izpostavili, sicer od leta 2013 v pokoju, vendar kot lastnik podjetja zaposlene uspešno motivira za ustvarjalno delo v kovinarstvu.

Letošnji najstarejši obrtnik leta je postal mlinar Vladimir Korošec iz okolice Ptuja, ki nadaljuje 200-letno družinsko tradicijo mlinarstva.

FOTO: Bobo

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Borut Meolic (nepreverjen)
Dr. (nepreverjen)

Bravo, in samo tak dale...

bono1
3dva (nepreverjen)

Iskrene čestitke! Zasluženo!

Zaseka (nepreverjen)

Kot njihova stranka sem iskreno vesela za to izjemno priznanje, ki so ga zasluzeno prejeli. Moj prodajalec avtomobila bi me
na svojem servisu pustil 14 dni cakati s pokvarjeno klimo na +35, pri njih pa so mi to uredili v enem dnevu. Veliko uspeha se naprej.

Bubek (nepreverjen)

Tou je zaj tak,vsakdo ima nekje dobre in slabe izkušnje,ges rajši o moji izkušnji nemo razlago

krobikar1

V uvodi piše,....Miranu Andrejku! Se pravi ka je priimek Andrejk?! Nafčite se že enkrat pravopisa, tou ščen povedati! Andrejeku pa čestitke!

Stewen (nepreverjen)

OSNOVNOŠOLCI, POMAGAJTE SKLANJATI ANDREJEK, SAJ SE MI ZDI, DA JE KROBIKAR V ZMOTI.
Kdo ali kaj: Andrejek
Koga ali česa: Andrejka
Komu ali čemu: Andrejku
Koga ali kaj: Andrejka
pri kom ali čem: pri Andrejku
s kom ali čim: z Andrejkom

In reply to by krobikar1

A79 (nepreverjen)

Bravo, kapo dol!

ambrozija (nepreverjen)

...čestitke...

Tujec 2

Eh, naj, naj, naj ....................

čikgumi (nepreverjen)

"V uvodi piše,....Miranu Andrejku! Se pravi ka je priimek Andrejk?! Nafčite se že enkrat pravopisa, tou ščen povedati!"

Pri pomembnih ljudeh, in on očitno je, se sklanja ime in priimek.
npr: Francetu Prešernu so naročili liter vina, ali Milanu Vincetiču, če ti je to ljubše.

sivacelica

Ni pomembna pomembnost ljudi, ti tupko čikgumi. VSA moška imena in priimki se v slovenščini sklanjajo!

krobikar1

Res je. Najbole važno je pa, ka toga ne vejo šoulani pa plačani novinari. Žalost od žalosti ka smo napravili z jezika...

In reply to by sivacelica

krobikar1

Res je. Najbole važno je pa, ka toga ne vejo šoulani pa plačani novinari. Žalost od žalosti ka smo napravili z jezika...

In reply to by sivacelica

pijancek

tak je žalosten ko je to doba.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice