Predsednik republike Borut Pahor je obsodil napad na mariborsko okrožno sodnico Danielo Ružič ter pristojne pozval, naj primer temeljito raziščejo in javnosti sporočijo izsledke.

Na surov napad mariborske okrožne sodnice Daniele Ružič se je odzval tudi predsednik republike Borut Pahor. »Obsojam napad, skrbi me in pričakujem, da bodo pristojni raziskali in ugotovili, kdo je bil storilec in s kakšnim motivom,« je po poročanju STA dejal Pahor.

»V vsakem primeru, naj je motiv tak ali drugačen, obsojan ta fizični zelo grob napad na človeško življenje,« je poudaril predsednik republike v predsedniški palači ob robu sprejema velikega mojstra malteškega viteškega reda Giacoma Dallo Torre del Tempio di Sanguinetta.

Poslanstva opravljati brez verbalnega ali fizičnega nasilja

V kolikor se izkaže, da je motiv za napad povezan z opravljanjem sodniške funkcije, je po besedah predsednika potrebno - tako kot bi se to izkazalo v primeru opravljanja novinarske funkcije ali drugih za javnost in družbo pomembnih poslanstev - še toliko bolj primerno ukrepati zato, da to ne bi postalo sprejemljivo obnašanje, še piše STA.

Pahor je prepričan, smo varna družba in da varna družba moramo tudi ostati. »Vsi ki imamo različna poslanstva, jih moramo opravljati brez tega, da smo deležni verbalnega ali fizičnega nasilja. Vsi ljudje smo dolžni ravnati tako, da ne ogrožamo dostojanstva, kaj šele življenja drugih ljudi,« je še poudaril predsednik.

»Vsi vedo za moja načelna stališča glede potrebe po strpnosti, sožitju, po izogibanju slehernemu nasilju, verbalnemu in fizičnemu,« je še izpostavil in po pisanju STA pristojne pozval, naj primer temeljito raziščejo.

Mariborska policija še naprej intenzivno preiskuje poskus umora sodnice, ki jo je neznanec ali več neznancev pretepla pred hišo sredi noči, okoli 1. ure, v nedeljo. Kriminalisti še ne govorijo o motivu, hudo poškodovana sodnica pa ni več v smrtni nevarnosti. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fffffffffff (nepreverjen)

Če bi dobro opravljala svoje delo, sigurno nebi gor dobila, vsi pa znamo kakšno je stanje v Sloveniji, tak ka g. Pahor, med sabo razčistite, ker sicer bo tega čeduže več.

Kuna (nepreverjen)

Vsi govorimo, kakšno sodstvo imamo, da je pravna država že zdavnaj umrla. In nenazadnje vsi gvorimo, da se mora nekaj spremeniti, nekaj popraviti. Pa se je ka spremenilo?
Nič. Sodni zaostanki, izgubljene oporoke, izpuščene barabe z iztoženimi odškodninami, zaprti kurji tatovi..., "pritiski na sodnike",... To je rezultat našega sodstva in nenazadnje naše politike.
Ne zagovarjam nasilja, ampak se čudim, po vsem, kar se dnevno dogaja po Sloveniji, da tega ni več.
V primeru pa bodo najverjetneje "dokazali", da gre za družinske zamere. Če pa dokažejo nasprotno, bo pa to en velik madež, ki ga bo zelo težko "počistiti". In tega se zavedajo in bojijo vse veje oblasti.

lauraas (nepreverjen)

Zakaj pa Pahor ni ostro obsodil, ko je Blanka Žgajner pozabila podaljšati in je zadeva zastarala; isto tudi pri balkanskih bojevnikih; pritiski pri Milku Noviču; itd. Tako deluje levičarska vlada! Kuna, vse si lepo in točno povedal !!!

lauraas (nepreverjen)

Da ne bi o tem, kaj vse so "šenkali" Jankoviču. Izgleda, da jih bo zdaj še bolj strah mafije!

lauraas (nepreverjen)

Začne se zlata doba za mafije!

Državljan?! (nepreverjen)

Bravo gospod predsednik. Takšnega odločnega predsednika potrebujemo. Gospod predsednik po neuradnih podatkih vam lahko zagotovim, da ko boste po svojem mandatu ostali brez službe vas v podjetju Saubermacher z veseljem pričakujejo. Bili ste eden izmed njihovih najboljših delavcev na terenu.

Starejše novice