Poslanec LMŠ Darij Krajčič odstopa s funkcije poslanca DZ. Njegov odstop so že potrdili v stranki LMŠ, ki je njegove odstopno izjavo prejela že včeraj. Natančne razloge za umik bodo predstavili na novinarski konferenci, danes ob 10. uri.

Poslanec LMŠ Darij Krajčič odstopa s funkcije poslanca DZ. Njegov odstop so potrdili v stranki LMŠ, ki je njegove odstopno izjavo prejela že včeraj. Natančne razloge za umik bodo predstavili na novinarski konferenci, danes ob 10. uri.

Po prvih informacijah naj bi odločitvi v Murski Soboti rojenega poslanca sicer botrovala njegova tatvina sendviča v trgovini.

O dogodku je Krajčič spregovoril že na torkovi seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo, piše STA. Kot je povedal, se je ta zgodil, ko se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič:

"Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je zabeležil magnetogram seje. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je razlagal poslanec in dodal, da ga prisotni sploh niso upoštevali: "Kot da sem tam 'luft'."

Nadaljeval je: "In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi."

Kot je razvidno iz video posnetka seje, je njegova pripoved med poslanci in drugimi udeleženci seje izzvala smeh.

Krajčič, doktor gozdarskih znanosti, je sicer bil rojen leta 1965 v Murski Soboti. V preteklosti je bil strokovno-raziskovalni sodelavec na Gozdarskem inštitutu Slovenije, na lanskih parlamentarnih volitvah pa je bil v Mozirju, v celjski enoti prvič izvoljen v DZ.

V parlamentu naj bi ga zdaj na osnovi izidov volitev nasledil Nik Prebil, vendar uradne potrditve s strani stranke o tem še ni.

FOTO: Foto Bobo

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

No in kaj, če je rojen v M. Soboti, pred več kot 50 leti. Je pa ta človek nekako čuden. Javno govori o tem kako je v trgovini ukradel sendvič, ker se mu ni ljubilo čakati. Pravi poslanec iz komedijantove stranke.

Austin Powell (nepreverjen)

Sobotainfo mora zapolniti kvoto ne-murinih prispevkov in objavlja take stvari..

Je pa možakar zagotovo poseben:
V prvi vrsti ker pri svoji 3000€ plači krade sendvič
V drugi vrsti pa ker to prostovoljno prizna

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

moj koljega Fahudin j pred meseci iz televizijske hiše ukradel piarovko
Še do danes nihče ni prijavil da je ni
Sedaj vidite koliko se leiko pogrešajo diplomanti FDV
Če bi kdo ukradel čistilko pa bi pa že drugi dan trlo policajev

In reply to by Austin Powell (nepreverjen)

Gost 2 (nepreverjen)

Saj lejko bi odstopno izjavo po moje dal brez kraje ali je tau kak mafija, ko si enkrat notri nemreš več v. :D

sendvicar (nepreverjen)

Človek je gor prišo, ka tej Šarec vodi "firmo" v stečaj, pa se je samoprijavo.....čudni patroni - tej nove stranke še bole!

Rdeči (nepreverjen)

Nejde se za sendveč, ampak za majndset,če se lopov se lopov in takse ka vkradne sendvič de vkradno tudi milijone.

nagicigan (nepreverjen)

OVI KA KRADEJO MILIJONE JIM NIHČE NIČ NE MORE DOKAZATI, (ali pa) PA SO ŠE ITAK VSI NA PROSTOSTI....

In reply to by Rdeči (nepreverjen)

brum (nepreverjen)

To me spominja na ministra Henrika iz Ljutomera, keri se je dao pijan za volanon zgrabiti ka je te lejko pobegno iz toga svinjskoga legla keromi pri nas pravimo parlament ali vlada.

čarni vrag (nepreverjen)

Vlada bo danes sprejela stališče glede Venezuele, ki bo šlo v smeri, ki jo je predlagal zunanji minister Miro Cerar, je po današnjem sestanku koalicije dejal vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Slovenija naj bi tako priznala Juana Guaidoja za začasnega venezuelskega predsednika z namenom razpisa demokratičnih predsedniških volitev.

Medtem ko pod ameriškim pritiskom vlada priznava "uličarskega" predsednika Venezuele, zabavajo ljudstvo z sendvičem. Slovenija odkod bedaki tvoji?

sedonja (nepreverjen)

Joj kak je važno ,da je rojeni v M.Soboti .Žalostno pa je ,da je iz stranke vaškega komedijanta oziroma cirkusanta .

FUDAnac (nepreverjen)

Rojen v Soboti, pa nej je slučajno policaj?! To bi bilo za novinare idealno,....! Phhhh!

sakulant (nepreverjen)

Budalo od poslanca zdaj samo vidimo ka vse lahko za poslanca pride pa še to čast sam imel ka sem to direktno v prenosi gledal. Ampak zanimivo naslednji dan ni noben režimski medij o tem niti besedice poročal lepo so poskušali prikriti, če se ljudstvo ne bi oglasilo ki je to gledalo, te pa še norci napišejo da je rojen v M. Soboti kot da bi to bil zdaj zelo pomemben podatek. Tako nas novinarji Prekmurce serejo banda mafijska. IZ PREKMURJA Z LJUBEZNIJO

dundeki (nepreverjen)

Ja,kak dugo so gučali o grških evrih ?Pahor pa nikoli ne govori o tem,saj to je tudi bil naš denar a ne.Pol so ga pa komunajzari in južnjaki takoj izvolili za predsednika države.Premurci ,vi pa samo z menov vred fejst delajte za njih.

In reply to by sakulant (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice