Fotografija je simbolična
Pomurske lekarne in Lekarna Sevnica v zvezi z nabavami zdravil izvedle zadostne popravljalne ukrepe.

Pomurske lekarne Murska Sobota in Lekarna Sevnica so v zvezi z nabavami zdravil izvedle zadostne popravljalne ukrepe, je v porevizijskem poročilu ugotovilo Računsko sodišče RS.

V obeh lekarnah so se namreč odločili, da bodo zdravila na recept nabavili preko skupnega javnega razpisa, za zdravila brez recepta pa bosta izvedli lasten razpis.

Naročanje zdravil mimo javnega naročanja

Računsko sodišče je namreč konec lanskega leta v prečni reviziji nabave zdravil v Pomurskih lekarnah, Lekarni Sevnica in Lekarni Velenje v letu 2020, ki - poleg - ugotovilo nepravilnosti, saj so zdravila še vedno naročale mimo predpisanih postopkov javnega naročanja.

Večino zdravil so namreč po neuspelem skupnem javnem naročilu Lekarniške zbornice Slovenije naročale na podlagi neposredno sklenjenih pogodb z dobavitelji.

Zato jim je računsko sodišče izreklo negativno mnenje ter naložilo popravljalne ukrepe in pripravo odzivnega poročila.

Pomurske lekarne popravljalne ukrepe izvedle zadovoljivo

Zdaj je računsko sodišče izdalo porevizijski poročili za Pomurske lekarne in Lekarno Sevnica, v njima pa ugotavlja, da sta lekarni popravljalne ukrepe izvedli zadovoljivo.

V Pomurskih lekarnah so znova pristopili k izvedbi skupnega javnega naročila za zdravila na recept. Tega bo za 14 lekarn izvedla lekarniška zbornica in naj bi bil objavljen ta mesec. Za zdravila brez recepta pa je direktor lekarne sprejel sklep o razpisu lastnega javnega naročila, ki bo objavljeno maja.

Enako kot Pomurske lekarne je ravnala Lekarna Sevnica. Za naročilo zdravil na recept se je pridružila skupnemu javnemu razpisu 14 lekarn, za zdravila brez recepta pa naj bi objavila lasten javni razpis.

Komentarji (2)

butolur (ni preverjeno)

sram jih naj bo! negativno mnenje ni nič. jih kaznovat astronomsko saj farmacija ma peneze

asdasd (ni preverjeno)

Pomurske lekarne odpravile nepravilnosti ! Kaj je v mandatu aktualnega direktorja delovalo pravilno ??

Starejše novice