Policisti so v zvezi z ugrabitvijo 79-letnega Belokranjca pridržali državljana Maroka in dva državljana Alžirije, so pojasnili na današnji novinarski konferenci.

Ob tem so zagotovili, da Slovenija kljub omenjenemu dogodku ostaja varna država, policija pa bo storila vse, da bo tako tudi ostalo.

Ugrabitelji v policijskem pridržanju

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja sektorja za organizirano kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije Tomaž Peršolja, so italijanski varnostni organi prijeli 25-letnega državljana Maroka in dva 18-letna Alžirca. Vse tri so vrnili v Slovenijo in so sedaj v policijskem pridržanju. Policisti pa iščejo še četrto osebo, ki naj bi sodelovala pri ugrabitvi, a je vozilo zapustila še pred končno lokacijo, piše STA.

Policisti so sicer ugotovili, da so tujci v sredo pristopili do 79-letnika, ki je opravljal vinogradniška opravila, in ga sprva prosili za vodo. Nato pa so mu zagrozili z nožem, mu odvzeli avtomobilske ključe, ga zvezali in dali v prtljažni prostor njegovega avtomobila. Po večurni vožnji so oškodovanca pustili pri vasi Prelože pri Lokvi in peš nadaljevali pot proti Italiji. Oškodovanec se je sam rešil iz prtljažnika, v dogodku pa ni bil poškodovan.

Za ugrabitev tudi kazen do 10 let zapora

Osumljence so prijeli italijanski varnostni organi pri Bazovici, slovenski policisti pa so jih prevzeli in jim odvzeli prostost. Med postopkom so ugotovili, da so vsi trije že bili prijeti pri ilegalnem prehodu meje in vrnjeni na Hrvaško.

Za kaznivo dejanje ugrabitve je zagrožena kazen od šest mesecev do 10 let zapora, za kaznivo dejanje odvzema motornega vozila pa kazen do dveh let zapora.

Slovenija v krogu najvarnejših držav na svetu

Kljub omenjenemu dogodku policija zagotavlja, da Slovenija sodi v krog najvarnejših držav na svetu. Kot je dejal namestnik generalne direktorice policije Jože Senica, bo policija storila vse, da bo Slovenija še naprej varna država. Pri tem Senica priznava, da takšnih dogodkov ni mogoče stoodstotno preprečiti, kar velja tako za Slovenijo kot za druge države.

Policija je sicer v letošnjem letu do 6. maja, obravnavala 3022 ilegalnih prehodov državne meje, število se je glede na enako obdobje lanskega leta povečalo za 99 odstotkov. Najbolj opazno je povečanje na območju policijskih uprav Ljubljana, največ prehodov pa so poleg ljubljanske zabeležili še na območjih novomeške in koprske policijske uprave.

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Budalaščine (nepreverjen)

Naslov se sliši v stilu:
Kljub temu, da sem si polomil obe nogi, sem dober tekač.

viave (nepreverjen)

Ja, nekako tako. Tako je rekel tudi Sarec, nekako v stilu, kljub temu da je razneslo mino in ubilo minerja, smo jo uspeli deaktivirati. Zdaj ste varni.

In reply to by Budalaščine (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Uf, enkratna primerjava. Migranti so nas pregazili, ropajo, posiljujejo, koljejo, deco gejo... nej? Mij smo pa še naprej varna država. Tou bi bila primerjava ....

In reply to by viave (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Slovenska policija je nesposobna državljanom zagotoviti varnost. Sposobni so samo za olepševanje in prikrivanje. Migrant je že ubil policaja, kar so zamolčali. Kot vidimo se migrantje prosto sprehajajo in vozijo po Sloveniji. Šiškoja, ki se je resno pripravljal na pomoč pri varovanju meje pa so zaprli.

žnj (nepreverjen)

Prosim za dokaz ka je kakšen migrant resno ubil policaja v Sloveniji. Pa nej mi nekše linke iz nova24tv lepiti, ščen dejanski dokaz nej pa desničarske izmišljotine in laži. Pa ne branin in ne zagovarjan migrantov, ges jih tudi neščen.... ali takšne blesave laži me redno razpizdijo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vojko (nepreverjen)

Kolikor vidim raje policaji postavljajo radarska vozila na privatna zemljisca in se skrivajo po grmovjih. Ustavljajo voznike ob urah ko so smene v velikih tovarnah, da jih cim vec dobijo in oglobijo... namesto da bi opravljali osnovno dejavnost in to je poskrbeti za vsesplosno varnost drzavljanov.

Vajz (nepreverjen)

Kelko lidij so ogrozijli migranti? Do zdaj enoga v peti lejtaj. Kelko lidij se je bujlo na cesti v peti lejtaj? cca 500. Za eno srejgnje velko ves. In vij genijalci ešče itak vijdite nevarnost v migrantaj, delanje reda na cesti pa je pljačkanje pošteni državljanof. S kakšimi butalcami ges živen.....

In reply to by Vojko (nepreverjen)

njiva

Sem že zdavnaj povedal in še enkrat povem; vojsko in policijo na meje kot je v Avstriji.Imamo dosti vojske, ki se skriva v kasarnah in sploh ne vejo kaj bi delali.Vse poslati na meje naj nekaj delajo za ta plačo, ki jo prejemajo.

Vajz (nepreverjen)

Nej je falej minsko polje postaviti? Dobro, tü pa tan kakši kmet odletij v lüft, ali glavno, ka nede migrantof...

In reply to by njiva

BUM - LUP (nepreverjen)

Saj če do jih 10 ubili, bo Slovenija še vedno "varna država" koja je to blesava taktika policije. Pazite zdaj to, iz Hrvaške so prišli brez da bi jih ulovila policija, sredi belega dne v goricah, ki so blizu meje niti slučajno kakega policaja, 6 ur so se z ugrabljenim v prtljažniku, imel je zvezane roke in noge, vozili po Sloveniji in niti slučajno v 6 urah niso srečali nobenega policaja, kaj da bi jih ustavila policija, potem so odšli čez slovensko italijansko mejo niti tu ni bilo kakega policaja, dobro ka so še nej slučajno zalutali v parlament saj tam bi jih levičarji tak skrili pred policijo. IN GLEDE NA VSE TO POLICIJA SAMA SEBE HVALI DA SMO VARNA DRŽAVA. Zaradi tega vsega pa se ne smemo čuditi če nam Avstrijci in Italijani ne zaupajo in imajo svojo kontrolo na meji. v Sloveniji ženska vodi policijo, ženska vodi vojsko ne bojte se moj narode 100 % smo varni.

Vajz (nepreverjen)

Slovenijo najbole ogrožamo Slovenci. 95% umorof zagrežijmo Slovenci. Ali či ščeš, celou sorodniki, celou člani družine. Mij pa trepečemo zavolo 200 migrantof, šteri se skrijvlejo po kukurci....

In reply to by BUM - LUP (nepreverjen)

Varnost nuja (nepreverjen)

Če pa se je veliko varcevalo pri policiji in vojski!! Zdaj,ko pa je vrag vzel šalo,pa kje je bila vojska in policija!?!?!? Stroka je glasno opozarjala,da treba vlagati v varnost,ker se časi spreminjajo!

STRPNEŽ (nepreverjen)

Nevem zakaj tako šcitijo te migrante begunce pogejte te štiri fante ce je tako bi morali braniti svojo domovino z orožjem če je trega ,jaz sem 91 tega branil domovino nisem pobegnil v tujino pa bi jo še če bi trebalo zakaj to počne nasa oblast nevem izgleda da mi nismo toliko vredni kot begunci ker nas oni lahko tako ogrožajo kaj se to dogaja treba se bo prebuditi.........

ploskplosk (nepreverjen)

Malo načiši komentar z moje stranij.
Meni pa je ta ugrabitev smejšna, zgledne mi kak nekši slab dodelan scenarij določene politične stranke zaj pred volitvami...

STRPNEŽ (nepreverjen)

Ja ja se vidi s katere strani prihaja ta komentar ,idi živet tja pa boš videl kako je to biti v taki situaciji pa nebi tako pisal ..................vzemi si jih domov

In reply to by ploskplosk (nepreverjen)

žnj (nepreverjen)

Nej dvakrat za povedati ka je tak, ka so v toj stranki sposobni je že smejšno, eni pa še li nasedajo. Nej vrag ka nemo vidli še par takšnih "ugrabitev" v kratkon, na nova24tv do nan pa postregli s vsemi podrobnostmi iz prve roke. :)

In reply to by ploskplosk (nepreverjen)

Sih (nepreverjen)

Tij si privrzenec slabih teorij zarote. Ta tvoja teorija je nikakva.

In reply to by ploskplosk (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Šparamo na vse strani!

Zapunta se zdravstvo, dvignemo plače!
Punta se šolstvo in Štrukelj doseže, kar doseže! Enako velja za ostali javni sektor.
Če se malce zapre pipica pri kulturi, takoj grožnja, da ne bomo vedeli ne več govoriti slovensko, niti brati!
Država se odloči za nekoliko bolj restriktivno politiko do migrantov, na ulice in barikade takoj razne iniciative oz. sam bog več ne ve, kako se imenujejo. So pa to več ali manj filozofi, pa doktorji socioloških znanosti, pa razni "raziskovalci", taki, kateri več ali manj drek mešajo, kakor se temu pravi.

Drugi del: štrajkati hoče policija zaradi slabih razmer, kadrovske podhranjenosti, slabih plač... rekdo kaj dosežejo!
Štrajkati hoče vojska, a kaj, ko mislim, da po zakonu tega ne smejo! Živela demokracija! Vsak dan dajejo odpovedi, torej navadnih vojakov manjka, oficirskega kadra pa je čedalje več... in vsi se grebejo za službe v Bruslju. Taki nas ravno ne bodo varovali na mejah!

Glede na vse zgoraj, realni sektor pa dela, dela... da se zadovoljijo apetiti večine gornje naštetih! Vsaj pri vojski in policiji se toliko špara, da dobijo, če kaj dobijo na koncu... in ko jih bomo bolj rabili ne bo ne vojakov, ne policajev in ne dovolj opreme za varovanje meja. Za sedaj je še vprašanje, ali naj vojska "skurbla" en tank ali oba, ko pa bomo rabili tri...?

Bog nam pomagaj!

Migranti seveda ne štrajkajo, niso niti neumni, imajo pametne telefone in gor naložene razne zemljevide... in vejo, vejo... Tudi, da Hrvati pazijo mejo še slabše, kakor naši.

Da se neham hecati, čeprav je gornje našteto seveda res. Kaj se mora zgoditi, da se bodo ti levaki zganili? Kaj se mora zgoditi, da bo nekdo dobesedno, uporabil bom grdo besedo, zaprl gobec raznim levim iniciativam, da se bodo nehali na vse kriplje zavzemati zanje? Kaj se še mora zgoditi, da bo nekdo končno dojel, da če pripravi npr. SDS neki protest zaradi slabega čuvanja meja, to ni netenje nestrpnosti, razisem oz. ne vem še kaj? Ko je Orban dal zgraditi mislim da celo dvojno ograjo... je bil vse drugo, samo človek ne. Že takrat sem napisal, da je naredil prav. Verjemite, verjetno bodo naši pametni levaki še letos gradili nove ograje... čudno to izgledalo, rabimo jih!

Za sedaj so po znanem zavezali ubogega starčka, ker mu nič ni, lahko napišem SAMO ZVEZALI. Kaj pa, če bi bilo kaj hujšega? Smo res tako varna država, ko domačini kažejo, opozarjano na kupe smeti, katere so odvrgli migranti? Na številne vlome, kjer ostanejo tudi sledi? In še bi se dalo naštevati.

Mi pošiljamo vojake na misije v tujino, policaje na čuvanje srbske meje, pa tja in tja... Na našo mejo jih pošljimo, pa ja bi morala biti Slovenija PRVA!

Orthodox (nepreverjen)
? (nepreverjen)

Zadeva je v resnični varianti grozna, vendar se mi zdi sumljiva... Možakar kar preveč nazorno hoče pokazati in dokazati kako se je zadeva odvijala. Nihče od domačih ga 6 ur ni pogrešal, 80 let starega možakarja? Mislim pa, da tukaj nobena politična opcija nima prstov poleg, ker bi to bil zagotovo njen konec.

Vipko
Truplo

No... sedaj si dal dobro idejo advokatu, branilcu teh ugrabiteljev, kako jih naj brani!

In reply to by ? (nepreverjen)

Ileg (nepreverjen)

Si razmisljal, da bi za hoollywod pisal scenarije?

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

lleg,
Če si meni želel napisati glede scenarijev si žal v temi!
Možakar zelo nazorno kaže kako je bilo... se vleže v avto, hodi notri in ven... a se ti zdi, da bi po 6 urah nepremičnega ležanja v prisiljeni pozi na trdi podlagi, ki celo ni na miru bilo to tako enostavno? Jaz nič ne trdim, strokovnjaki-kriminalisti zagotovo že vedo ali je zadeva resnična ali ne... Na rokah in nogah se zagotovo vidijo sledi vrvi, človek, sploh star in povrhu bolj suh po tako dolgem ležanju ima sledi poškodb kože na komolcih, ramenih, kolkih...
Tako da, možno je eno in drugo, če je bil možakar res ugrabljen, je v hudičevo dobri kondiciji, da se lahko po pol dneva tako intenzivno giblje. Poizkusite doma pol ure ležati na miru v takšni pozi na tleh, boste videli kaj to pomeni...

In reply to by Ileg (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Naši ljudje imajo slab spomin. Pred kakimi 25 leti so tudi skoz Prekmurje drli migranti. Kar po cestah so hodili s torbami. Policaji so bili preobremenjeni ali pa niso imeli pooblastil. Nato so Italijani ujeli v Trstu kitajsko ženo nekega Hrvata Lončarja. Pri sojenju je prišlo na dan, da je bil ta Lončar glavni organizator ilegalcev. Seveda se mu v Sloveniji ni zgodilo nič, so pa migracije kmalu ponehale.

100-100 (nepreverjen)

Najprle moreš ločiti med begunci in migranti. Begunci so bejžali pred vojno in tou vojno štera se je dogajala v Evropi. Migranti ideje prejk izklučno zaradi ekonomskij razlogov. Od tej ka migrejrajo jih je malo šteri ščejo delati-ščejo dobivati socijalo, pa nej prinas ka je prinas sociala mala. Cilj je Nemčija, skandinavske države, Avstrija. Zdajsamo pa tak nejsan levi, nejsan desni-vidin ka pa nas tak edni kak drugi okoli nosijo pa lažejo ali so tuo. Pomeni ka me fejst moti ka mi za dosta dosta stvari sploj nevejmo. Domokracija objavi-mi se norca delamo druge novine so pa tiho. Tou pa so zdaj ne mogli pod prag pomesti. Či mo ge kaj ušpičo do fsi poročali, či te samo demokracija. Moje mnenje napraviti ograjo tuj na meji z Avstrijo, Italijo, Madžarsko zaprejti doj celo državo. Na mejo poslati fse od vojske do policije-na mejo poslati soldake in uvesti naborništvo. Slovenija je naša in naša more tuj ostati.

99/0 (nepreverjen)

Razlika je tudi med ILEGALNIMI migranti in migranti. Ostalo imas prav.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Bravo, pametnjakovič. Indri pa nega bojne. Vej so pa razmrdali pou Azije pa cejlo severno Afriko. Pa mij smo jin pri ton pomagali.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

naša policija je varna mi ostali je pa velik ???????????? Tam na Kolpi in tudi na kopenski meji je treba čakati na migrante in ko se pojavijo je pa potrebno bum bum bum in meša gotova ....zdaj pa talajte minuse!

aaaqwer (nepreverjen)

Dejansko si bolani v glavi.
Nema veze či je migrant, begunec eli pa sosidov Joža. Nemreš strelati lidij. Pa ka je s teuf? Govno nacistično. Neman druge besede za tebe.

In reply to by nagicigan (nepreverjen)

Vipko
Truplo

No ja... s tem, da se ne sme streljati samo tako na ljudi se strinjam!

Drugače pa so kar precej streljali na ljudi tudi komunisti, tako nekoč, kakor v novejšem času. Samo za spomin: kako so že varovali meje v bivših državah varšavskega pakta, pa tudi pri nas lep čas po vojni? In ti takoj, čim ti ni kaj všeč (tokrat upravičeno) takoj na naciste, he, he... Kot, da drugi ne obstajajo, a?

In reply to by aaaqwer (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

aaaqwer PA KA SI TI SMOTANI DO KRAJA, KA MO TE ZDAJ VSAKOJ Č...J O.... NUDILI HOTELSKE USLUGE, KA DO ŽIVELI NA NAŠ RAČUN.....VSE VRNITI NAZAJ NA HRVAŠKO, ČE PA DRUGIČ PRIDE ILEGALNO PA Z NJIM V ZAPOR NA KRUH IN VODO.......SAMO NEEEE NAŠA VLADA JE RADODARNA, TA LEVI PA SPLOH.......NISMO MI KRIVI ZA NJIHOVO REVŠČINO, SAJ PA TAM SE PLODIJO KOT PODGANE SAMI SO SI KRIVI, ČE PA V GLAVI NIMAJO DRUGO, KOT ČE LAHKO POSILIJO ŽENSKO ALI ŠE BOLJŠE MLADO DEKLE........sem bil v vojski in vem kako se čuva granica. Današnja vojska to je pa itak.... brez besed.

In reply to by aaaqwer (nepreverjen)

aaaqwer (nepreverjen)

Pijtati se trbej zakoj prjde do množičnij migracij.
Zatau ka je večina afriškij držav v razsuli, nešterne so v vojni, lidje so brez perspektive, živijo v ekstremnoj revščini, borijo se za golo preživetje, teroristične celice ustrahujejo in pobijajo lidij. Zatau lidje večinoma bižijo v Evropo.
Naloga Evrope je nej ka vse te miljone lidij sprejme, ampak proba iskreno pomagati izvornin državan, ka nede prihajalo do množičnij migracij.

Jes v nasprotji s teuf nebi ščeu živeti v zatvori z ograjami na meji pa vojsko. Ograja ne rejši nič. Či maš ograjo lidje napravijo ovinek in idejo mino tan ge je nega. Či je pa ograja postavlena vseposedi, pa idejo prek ograje. Lidij brez upanja ne stavi ograja. Zatau tudi lidje idejo v Evropo, ker so brez upanja, nej pa zavolo socialne podpore. Ne boj smešen.

Kak so lidje obupani lejko vidiš v ton prispevki: https://www.youtube.com/watch?v=LY_Yiu2U2Ts
gda množično derejo prek ene izmed najbole varovanij mej na sveti v Ceuti pa Melliji.

S ten ka zdraviš posledice (ograja, vojska, itd) ne rešiš problema. Samo ojačaš ga na dugi rok. Rejšimo vzroke pa nemo meli probleme z migrantami. Reševanje problemov je dolgotrajen pa kompleksen proces. Ližej je liden praviti: "van napravimo ograo pa te varni". V dugu naraščujočega populizma v Evropi.

čarni vrag (nepreverjen)

Največji problem je, da se prebivalstvo Afrike vsako leto poveča za 30 milijonov. Bomo vse sprejeli v Evropo in skupaj z njimi postali klošarji? Drug problem je, da ima sponzor in prijatelj naših SDjevcev Šoroš, načrt za zamenjavo prebivalstva Evrope. Zamenjati nas želijo z mešanci ker so ti lažje vodljivi. Zato je cilj uničenje nacionalnih držav in narodov, saj je to pogoj za nastanek NWO. Novi svetovni red.

? (nepreverjen)

čarni vrag,
Žalostno ampak resnično! Evropa ne more rešiti tega... vsak ima po 10 otrok, enostavno ne bo šlo.
Drugi komentarji kot so mi mo sfukali Afriko in podobno... jaz je nisem in ne želim nositi posledic tukaj pri nas. Če ne bo šlo drugače bo zadevo treba ustaviti s silo in to že na morju.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Casio (nepreverjen)

Tisti keri to pravijo da je Slovenija varna država so (bet.) Kriminala pa telko policijo pa mamo samo za promet in tan je najlažje oglobiti če boš prekoračo hitrost. Na meje nazaj vojsko in policijo in staviti te migrante.

lauraas (nepreverjen)

Kaj pa če bi ugrabili žensko?

lauraas (nepreverjen)

Evo, tako delajo leve vlade!

laurASS (nepreverjen)

Nej, tak delajo desne vlade. Tiste desne vlade kere so zakuhale to sranje po svetu ka mamo zdaj mi probleme doma s takšnimi zadevami. To ka so takšni kak si ti zrihtali po svejti van zdaj domov hodi. Lepou je drugje po sveti sranje delati, gda ti pa to sranje na domača vrata potrka pa panika. Je tak?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Po Evropi so pobili na tisoče kristijanov, pa vseeno leve vlade zmagujejo. Bravo narod!

laurASS (nepreverjen)

Očitno je večina evropejcev še vedno zdravih v glavi, za razliko od takšnih kak si ti. Kak bi van pravli nogometni navijači..... malo vas je pičkice. :)

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Seveda, vladi bo zdaj na prvem mestu ukvarjanje z alkoholom na cestah; sovražni govor; delo no črno;...

lauraas (nepreverjen)

Naj vsak Evropejec donira 300 eur, da pomagamo v Afriki, da bodo lahko imeli še več otrok. En črni košarkaš v Franciji je 22-ti otrok v družini in niti ni zadnji.

nagicigan (nepreverjen)

lauraas jaz doniram 500 eur samo zato, da se pobijejo med sabo....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice