Šest gospodarstvenikov iz petih slovenskih regij je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Gospodarska zbornica Slovenije je nagrado že 51-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja. Letos so nagrado podelili šestim gospodarstvenikom, med njimi pa je tudi Pomurec Rudolf Horvat.

- Rok Barbič, predsednik uprave, STILLES d.o.o., Inženiring in notranja oprema Sevnica 
- mag. Tomaž Berginc, generalni direktor, ETI Elektroelement d.o.o., Izlake 
- Rudolf Horvat, direktor, Saubermacher Slovenija d.o.o., Murska Sobota 
- Srečko Jesenek, direktor, Tiskarna JESENEK d.o.o., Ljubečna 
- Peter Kosin, glavni direktor, INEA d.o.o., Ljubljana 
- Dušan Olaj, direktor, DUOL d.o.o., Brezovica

Na področju komunalne dejavnosti aktiven več kot 40 let

Rudolf Horvat vodi podjetje Saubermacher Slovenija od oblikovanja družbe leta 2007 dalje. Družba je v celoti v lasti avstrijskega podjetja Saubermacher DAG iz Gradca. S svojimi sedmimi hčerinskimi podjetji izvajajo storitve javnih služb ravnanja z odpadki v 58 občinah. Ukvarjajo se z razgradnjo odpadne električne in elektronske opreme, predelavo odpadne embalaže in razgradnjo izrabljenih motornih vozil ter zbiranjem vseh vrst nevarnih in nenevarnih odpadkov. Družba se po številnih kazalnikih, ko so rast prihodka, rast dodane vrednosti, čisti dobiček, dodana vrednost na zaposlenega, stroški dela v dodani vrednosti, EBIDTA marža in druge, uvršča v najvišji razred med konkurenti na domačem trgu. 

"Dolgoročna razvojna strategija podjetja je usmerjena k umestitvi družbe kot vodilnega podjetja na področju inovativnih tehnologij za ravnanje z odpadki. Zato so v obdobju zadnjih treh oz. štirih let intenzivno investirali v osnovna sredstva, vozni park, v nakup in ustanovitev podjetja. V nov zbirni center za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem so investirali pet milijonov evrov. 

V zadnjem obdobju so uvedli tudi nove storite, kot so nov način zbiranja odpadkov Smart Waste, digitalna platforma wastebox. biz ter reciklaža litij-Ionskih baterij. Že sama dejavnost družbe je usmerjena v preprečevanje negativnih vplivov na okolje in ima aktivno vlogo v celotnem procesu od zmanjševanja nastajanja odpadkov, odstranjevanja, procesiranja in predelave do ozaveščanja javnosti. Od leta 2012 podeljuje družba Saubermacher okoljsko nagrado za najboljše diplomsko delo na področju okolja. V tem projektu sodeluje več fakultet iz treh slovenskih univerz. Podjetje redno podpira civilno družbo na področju športnih društev, infrastrukture, kulturnih prireditev, socialnih transferjev ter izobraževanja v obliki donacij in sponzorstev. 

Rudolf Horvat je na področju komunalnih dejavnosti aktiven preko štirideset let. S svojo inovativnostjo, odgovornostjo, strokovnostjo in vizionarstvom je prispeval k uspešnosti in ugledu ne le podjetja, temveč tudi celotne komunalne dejavnosti v Sloveniji," so zapisali ob utemeljitvi nagrade za Horvata.

Upoštevajo 69 kriterijev

Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado GZS doslej prejelo 342 gospodarstvenikov in 26 gospodarstvenic. Pri podeljevanju nagrade se upošteva kar 69 merljivih kriterijev za ocenjevanje v treh skupinah, in sicer splošni in razvojni rezultati, poslovno - finančna merila in tržni rezultati.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pepi1951 (nepreverjen)

Rudek, čestitke za dolgo uspešno delo in še mnogo let tako naprej.

vladop (nepreverjen)

Smetarji v Sloveniji so dobri gospodarji ,to je slika naše države ,ŽALOSTNO !

Sam. Doma (nepreverjen)

In kaj zelis s tem povedat??

In reply to by vladop (nepreverjen)

vladop (nepreverjen)

Drago plačujemo smetij mij občani,zato je on dober gospodar !Če bi bile cene nižja kar je normalon bi pa bil slab gospodar z izgubo !

In reply to by Sam. Doma (nepreverjen)

Mun (nepreverjen)

Horvat, aktiven kjer je denar! Zdaj mu manjka še samo, avto leta.

sobočanec22 (nepreverjen)

Ka je pa vraga piscajg izumo,to ka je pre leti avstrijski zaubermaher se spravo. Zato dobiva mastno plačo-avstrijsko.Ugotovo je pač pravi cajt, ka je smetarski posel dober biznis !

PROTI kapitalistom (nepreverjen)

nikakor ne smemo ceniti kapitalistov!

Starejše novice