10. občinski praznik občine Črenšovci – Slovenska krajina

V občini Črenšovci ta teden obeležujejo 10. občinski praznik. Pestre aktivnosti že vse od ponedeljka potekajo pod imenom Slovenska krajina, saj želijo praznik povezati s stoto obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in pri občanih vzbuditi domoljubje. 

Praznovanja so v začetku tedna začeli z otvoritvijo razstave vojaškega muzeja slovenske vojske, danes pa se nadaljujejo s Pokrajinsko revijo upokojenskih pevskih zborov Pesem nas združuje. Jutri se medtem obetajo Nogometni turnir mlajših selekcij v občini, svečana seja občinskega sveta Občine Črenšovci ter koncert pevcev Belmura, Aeternum in CeMPZ Franceta Cigana Črenšovci v kulturni dvorani v Črenšovcih. 

Podelili bodo tudi občinska priznanja

Vrhunec bo dogajanje doseglo v soboto. Dan bodo začeli s tradicionalnim Pohodom za Mürski cvet ob 9. uri, izpred prireditvenega prostora v športnem parku Črenšovci. Hkrati se bodo v črenšovski osnovni šoli in na igrišču odvile Igre nekoč in danes ter atletski mnogoboj učencev. Ob 10.30 si bodo učenci Osnovne šole Bistrica v kulturni dvorani ogledali še Gledališko predstavo Luncov Pišta.

V popoldanskih urah, natančneje ob 16.30 se bodo ob stojnicah na prireditvenem prostoru predstavila različna društva, preden bodo v okviru Osrednje prireditve ob občinskem prazniku ob 18. uri podelili še naziv častni občan ter občinske nagrade in priznanja. Za veliki zaključek letošnjih slovesnosti bo z zabavo poskrbela skupina Meteor.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice