FOTO: Jan Vitez
Okrogel jubilej obeležili z razstavo in slavnostno prireditvijo.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota (OOZ Murska Sobota) letos beleži 50. obletnico organiziranega delovanja. V počastitev jubileja so v Gledališču Park Murska Sobota danes pripravili slavnostno prireditev, ki se je je kot slavnostni govornik udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Ta ugotavlja, da se sicer vsaka vlada rada pohvali z bdp-jem, za kar pa so v veliki meri zaslužni prav zbrani v zbornici.

»Prihajam s kmetov in vem, kaj pomeni trdo delati, tako kot vi. Vlada ne bo nikoli proti malemu človeku. Verjamem, da bomo z roko v roki rešili praktične probleme, ki so pred nami.«

Spregovoril je še župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, ki je poudaril, da je zbornica neločljivo povezana z mestom in občino.

»S požrtvovalnostjo soustvarjate v našem okolju. Vse več je zaposlenih in za to ste odgovorni in zaslužni vi. Združuje vas tudi medsebojna solidarnost in skupne priložnosti. Hvala, ker sooblikujete naše mesto in nam dajete zagon,« je dejal Jevšek.

Zazrti v prihodnost

Vlado Mandič, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota, se je medtem zahvalil vsem, ki so v minulih petdesetih letih pomagali:

»Podjetniki in obrtniki potrebujemo zbornico, saj nam pomaga na različnih področjih. Imamo mala in srednja podjetja, ki uspešno delujejo in se širijo. V prihodnje se bomo morali še bolj tržno obnašati in doseči še več.«

»Ne potrebujemo delavcev na minimalni plači, ampak delavce z dobro plačo,« pa je poudaril Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Podelili so tudi posebna priznanja, pri čemer je najvišje priznanje častnega člana romalo v roke Štefana Pavlinjeka.

Po prireditvi bosta na grajskem dvorišču sledila še pogostitev in druženje, sicer pa so še pred samim dogodkom v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota opravili tudi odprtje razstave zgodovinskega razvoja obrti OOZ Murska Sobota.

FOTO (razstava zgodovinskega razvoja obrti OOZ Murska Sobota): Jan Vitez

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
babarekla (nepreverjen)

Jojmene,
nej ka bi se soboškoj knjižnici ob toj priliki kaj zapisalo o NAJSTAREJŠOJ OBRTI.
Ta bi bila zmagovalna!
domobranstvo press

slikanje (nepreverjen)

Čestitke ob obletnici obrtne zbornice. Ali, da leve politike (Židan, Jevšek), ki imajo v koalicijski pogodbi zapisano, da bodo bolj obdavčili podjetnike - tiste, ki proizvajajo in polnijo državno blagajno, povabite za slavnostne govornike - to pa je mazohistično. Aja Mandić je tudi levo usmerjen. No potem pa je vse jasno. Pavlinjek je bil predsednik nadzornega sveta RRA Mura, ki je šla v stečaj - a je za to dobil priznanje???? Ah on je nedotakljivi

vodka (nepreverjen)

Ka ma veze v gospodarstvi, če je što levi ali desni?

In reply to by slikanje (nepreverjen)

kepa (nepreverjen)

Vi obrtniki bi delavcu dali višje plače. No, dajte, no....ne lažite ....no

vodka (nepreverjen)

Pa prenesimo avstrijski model k nan. Vendar se morajo delodajalci zavedati ka do te za navadnoga delavac meli od 2-2,5 tisoč evrov izdatka na mesec nej kak zdaj ka majo vsaj pol menje.

Alan Ford MS (nepreverjen)

Iz Panvite vsi bežijo tako majhni plač nima noben v Sloveniji

Čika-pajo (nepreverjen)

Dokler bo sistem tako naravnan da bodo podjetniki, obrtniki ter vsi ostali delodajalci imeli dovolj kadra ki bo delal za njih za minimalno plačo jih bodo tudi tako plačevali. Seveda pa v sedanjem času ko delavce z inštalaterskim znanjem vodovodarji, centralaši, elektrikarji, pleskarji, keramičarji zidarji itd bežijo v Avstrijo, temu ni več tako.
Vsi delodajalci pa v jok in zatrjevanje da pa plače v Avstriji niso večje, resnica pa je taka da plače so mnogo večje
in da se malo kateri kader vrne v Slovenijo. Časi ko se od delavcev pričakuje da bodo živeli v socijalizmu ter imeli socijalistične plače, vsi ostali pa v kapitalizmu ter kapitalistične plače so mimo. Poštena realnost je ta da je potrebno delavce pošteno plačati, da ti delavci imajo nek normalen urnik ter red na delovnem mestu. Kar seveda danes ni tako, plače so mizerne, urnika ni , delodajalec izvaja mobing , reda pa tudi ni. Seveda ni pri vseh enako.

kandelaber (nepreverjen)

čika pajo, podpišem!!!

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

Starejše novice